Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » En legend har gått sin sista match

En legend har gått sin sista match

“I slutet handlar det om att jag bryr mig om dom här killarna. Jag vill inte se någon vara kvar för länge. Ni kommer aldrig att se Chuck Liddell i buren igen, ikväll var slutet på en era. En av de största profilerna i sporten gick sin sista match ikväll”
- Dana White efter UFC 97

Efter den tunga förlusten för Chuck Liddell i helgen har Dana White stått fast vid sina ord inför matchen. Det verkar nu alltså som att vi sett Liddell i UFC för sista gången, i alla fall som fighter. Men enligt vissa rapporter uppges han fortsätta arbeta i UFC även om han lägger av som aktiv fighter. Vem skulle passa bättre som ambassadör för UFC än den omåttligt populäre Chuck Liddell?

Liddell har förlorat i fyra av sina fem senaste matcher och har dessutom blivit utslagen i de tre av dessa. Under sin 11 år långa karriär hann han försvara sitt bälte i UFC 4 gånger i rad. Dessutom har han stått för några av organisationens mest minnesvärda matcher. Med sin speciella stil och alltid lika farliga händer har han varit älskad sedan debuten i UFC för 10 år sedan.

Liddell själv har dock inte uttalat slutgiltigt att han lägger av. Men med tanke på ovanstående uttalanden från Dana White känns det mer som en formalitet. En av sportens stora legender har gått sin sista match. Och det är nog ingen som tycker det är för tidigt, samtidigt måste man beundra Liddells vilja att kämpa vidare trots de senaste förlusterna. Och det är mycket man tycker han kunde gjort annorlunda. Men självklart är det svårt att lämna den stil och träning som gjorde honom till mästare.

Som elitidrottare är det aldrig lätt att veta när det är dags. Ibland kanske man behöver någon annan som tar det svåra beslutet åt dig. Och någonstans kanske det är värre att lägga av utan att man är riktigt säker. Att sluta utan att vara helt säker på att man gjort allt man kunnat även om man har sitt fina record i behåll. Om 10 år kommer man nog inte fokusera på hans sista matcher. Utan istället minnas dom fantastiska vinsterna mot killar som Randy Couture, Kevin Randleman, Vitor Belfort, Alistair Overeem och Tito Ortiz. Dessutom har ju hans senaste förluster med undantag mot Jardine kommit mot killar som också kommer finnas i historieböckerna som legendariska fighters. Så jag tänker sluta fundera kring Liddells sista matcher och istället minnas honom som när han var som bäst.

21 Responses to “En legend har gått sin sista match”

 1. Alexander on tour skrev:

  De borde slänga till honom ett riktigt lik så han får sluta sin karriär med en riktig gammal tok ko i sann gammal Ice-Man stil.
  Inte pk att säga så, men jag säger det ändå.

  Några förslag på lik?

 2. LittleBro skrev:

  Murillo Nin:mrgreen:ja…Shoguns brorsa kan ju gå upp och få spö

  Elller varför inte……..hmmmm han japsen med hockey frilla…han med röda kalsingarna som alltid går på leglocks…sjukt ball fighter när han springer till ringen dock

 3. Jacksatan skrev:

  Precis min tanke, Alexander hehe.
  Ptja, vad sägs om Michael Patt som gick mot Brandon Vera sist. En riktig nolla.

 4. juelz skrev:

  Jag tyckte det var lite sorgligt att se post-fight videon när Liddell går till omklädningsrummet och tar av sig handskarna för sista gången. Man såg verkligen på hans uttryck att han visste att det här var slutet på karriären. Jag var väl aldrig ett jättestort fan av honom men jag har aldrig sett en tråkig match med Liddell och man kan ju förstå varför han var så populär. Jag tror att 2009-2010 är dem sista åren då vi får se dem gamla stjärnorna som man såg när man först började titta på MMA. Men jag tror knappast 205 kommer att kännas tom efter Liddell. Machida,Evans,Griffin,Rampage,Shogun kommer nog bjuda upp till dans dem närmaste åren. Men Liddell ska ha respekt och jag tror det är helt rätt tid för honom att lägga av.

 5. juelz skrev:

  Äh det är lika bra att lägga av nu än att spöa på någon nolla som inte ens förtjänar att få stryk av honom. UFC eller Liddell har inget att vinna på en sån match och jag personligen hade nog inte velat se det.

 6. Mats skrev:

  “Vem skulle passa bättre som ambassadör för UFC än den omåttligt populäre Chuck Liddell?”

  Nog för att han är en ball fighter men jag vet inte om det finns något som pekar på att han skulle vara verbalt övertygande när det kommer till att få ökade sympatier för mma och tillåtelse i delstater där det är förbjudet. Jag menar han är ju inte Randy Couture på det sättet

 7. Danne skrev:

  Tycker han la av precis i rätt tillfälle, han såg ju inte helt värdelös ut för 5 öre, enligt mig, men han har tappat stinget..

 8. Joakim Borgudd skrev:

  Well till exempel fyllde han ju shoppingcenter med fans när han var i Asien senast, där är han väldigt gott och kan göra mkt nytta när UFC utökar ditåt tex…

 9. Mats skrev:

  “The UFC has used fighters such as Kenny Florian, Matt Serra and Randy Couture to help the organization push for legislation to start MMA regulation in new U.S. states. White envisions using Liddell in such a a capacity while also taking “The Iceman” overseas as the UFC continues its international expansion.”

  Nu är det väl ändå lite skillnad på att ha en öppen sparring och autografsession för fans i asien och att försöka övertyga delstatskommisioner som tidigare stått fast i sin övertygelse. Har du fler exempel? Missförstå mig inte, jag gillar chuck liddell som alla andra och det är tråkigt att det är slutet på en era, men känns det inte mer som att dana vill ha kvar honom i sammanhanget på grund av deras personliga relation än att han är rätt man för jobbet?

 10. Joakim Borgudd skrev:

  Jag har väl inte skrivit någonstans att Chuck ska jobba just med att legalisera MMA i amerikanska stater? Det finns väl fler områden att jobba med? Jag skriver att han kan bli en bra ambassadör för UFC, i den bemärkelsen att han är ett oerhört stort namn i många länder utanför USA och kan göra mycket gott där, genom att synas på olika sätt. Han drar in pengar till UFC, så självklart kommer dom att vilja använda honom.

 11. pirreus skrev:

  Bra att lägga av med lite värdighet istället för att mjölka ut varenda spänn. Bas Rutten la av med flera vinster i ryggen men han visste att han blev äldre hans manager sa åt han att lägga ner i tid och det gjorde han i perfekt tid tycker jag.

 12. Mats skrev:

  Jag har inte stoppat ord i munnen på dig men det är ju just vad Dana hävdar att han ska använda chuck till.

  “I think he’d be great to go out there to talk to legislators and go into these other countries and help us get these [shows] open,” White said

  Om hans roll blir att övertyga de som inte övertygats om sportens säkerhet och liknande så skulle jag inte ta hans namn i samma andetag som kenny och randy som båda är otroligt verbala och till skillnad från chuck, men kan hända skulle han inte skada heller. Det är bara åsikter

 13. Morgall skrev:

  Alexander on Tour

  Skulle fallet vara så att han får en död fisk, så finns ju ändå chansen att Chuck kan åka på en (one punch knockout), vad händer då med hans rykte?

  Vi minns väl alla hur det gick för Josh Koscheck senast mot Paulo Thiago.Eller varför inte tänka tillbaks och titta på matchen mellan Houston Alexander och keith Jardine.

 14. Jonas skrev:

  jävligt tråkigt med en era som tar slut :mad:

  Liddells matcher var alltid grymma. :twisted:

  När han var som bäst var det en njutning o se hans skoningslösa stil. en stil som väldigt få har idag, där mycket handlar om att kontra o vara smart (läs tråkig) taktisk

  suger att tiden kommer ikapp folk

 15. Alexander skrev:

  Inte för att jag tror matchen skulle bli speciellt bra, men skulle gärna vilja se Lidell knocka Tank eller Kimbo i någon form av avskedsmatch.:grin:

 16. Per skrev:

  Fint skrivet. Liddell var en av anledningarna till att jag över huvud taget började följa mma, och efter första vinsten vs Ortiz var jag kär. Han bjuder alltid på show när han fightas, det ska han ha cred för.

  Tråkigt att att han lägger av men jag tror att det var rätt beslut.

 17. Alexander on tour skrev:

  Låt Chuck lägga av ett år, träna i hemlighet. Sen kan han göra komback mot en riktig nolla som inte gått en enda match. Dana har i sin tyr hypat denna nolla som en super fighter som ingen vågat möta. Chuck kliver in i buren direkt från åskådar plats ala WWE och säger: I aint afraid of you, I´ll fight you!

  Sen efter en all acces och trash talk av guds nåde kommer Chuck till fighten med sin öl kagge och rallarsvings stil och lossar stora högern, gör sin segergest och lägger sen handskarna på hyllan för gott.

 18. Sparre skrev:

  The greatest of all time! Will miss you Chuck.

 19. julle skrev:

  Hahaha Alexander on tour det låter riktigt bra:smile:

 20. Peberson skrev:

  Undrar vilka killar Dana refererar till i citat? Chuck lär ju vara en av dom, Coleman? Antagligen inte…

  Alltid tråkigt när en idrottare av Chucks dignitet lägger av, men som sagt, tiden är nog inne.

 21. greg skrev:

  Sluta larva om Jardine jämt

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235