Mazzagatti vs Lesnar

Juristerna som står till Brock Lesnars tjänst har gjort en framställan till Nevada State Athletic Commission (NSAC) om att domare Steve Mazzagatti inte ska döma matchen mellan Lesnar och Couture vid UFC 91. Lesnar ifrågasätter Mazzagattis lämplighet utifrån att han tog bort en poäng för honom när Mir fick slag mot bakhuvudet (jag minns inte att han ska ha framställt en protest om det efter matchen?). Lesnar vill inte riskera att Mazzagatti påverkar hans chanser…

Mazzagatti hade följande att säga:

Mazzagatti är ödmjuk och väljer att se det positivt, för vad ska han göra?

Enligt MMAMania är det tydligen Mario “Stoppar först när någon är död” Yamasaki som har fått uppdraget. Då kan vi utgå ifrån att det är fritt fram för det mesta med tanke på hans tidigare tveksamma domarinsatser. Vi som följt Couture under hans karriär vet att han ibland kan ta till olika knep som är gränsfall för vad som är tillåtet, så det är inte säkert att detta är till Lesnars fördel. Vi får helt enkelt se…

15 Responses to “Mazzagatti vs Lesnar”

 1. rasmus skrev:

  Mario “Stoppar först när någon är död” Yamasaki… :mrgreen:

 2. herr_tomte skrev:

  Mario “Stoppar först när någon är död” Yamasaki
  hahahahahahaha, jag dör!!

 3. Victor skrev:

  Ska bli så skönt att se Lesnar bli uppläxad den 15e :smile:

 4. Morgall skrev:

  Brock Lesnar slog ett slag mot bakhuvudet på Frank Mir, Egentligen så ska man inte plocka bort 1 poäng så snabbt, utan de brukar oftast räcka med en varning,

  Som ni säkert hört ett flertar gånger.
  (”Not on the back of the head”)

  Minns Faktiskt att Georges st pierre fick 3 varningar mot Matt hughes i deras senaste match..

 5. david skrev:

  Morgall, nej det var två slag.

 6. Mr.cute skrev:

  Tyckte mazzagatti svarade på Brocks fåniga påhitt ganska bra

 7. Alexander skrev:

  Tycker detta är en skandal. Fighters ska inte få välja domare. Vad händer sen om Randy inte vill ha Yamasaki?
  Lesnar begick en otillåten handling och blev enligt regelboken bestraffad för det.

  Kan ni ens tänka er detta scenariot i en annan sport?

  Att man skulle byta domare inför VM finalen i fotboll för att Italien inte tyckte om att den domaren dömde straff mot Italien förra gången.

  Fighters borde inte ha någon påverkan av valet av domare. Självklart ska de få lämna in protest efter match om de tycker att domaren gjorde felaktiga eller partiska bedömningar. Då ska detta utredas av en domarkommission. Men detta har till min kännedom väl inte hänt. Poängavdraget har väl bedömts som korrekt, och i så fall borde Mazzagatti få döma.

 8. jb skrev:

  an har inte valt domare alexander, däremot har han skickat in en önskan om att slippa mazzagatti vilket NSAC valt att bevilja. Randy har givetvis rätten att lämna in en liknande begäran.

  Egentligen inga konstiogheter men ser så klart illa ut när det blåses upp till stora rubriker.

 9. Mr.cute skrev:

  Brock måste inse att detta inte är WWE.

 10. herr_tomte skrev:

  nej det är UFC, :lol:

 11. Alexander skrev:

  Men att välja bort en domare är ju att välja domare. På ett sätt. Man väljer bort den man inte önskar. Det borde fighters inte ha rätten att göra. Jag tycker inte NCAS ska bevilja detta om där inte bevisligen föreligger oegentligheter kring domaren och det gör det väl inte i detta fallet?

 12. Rebel-Ape skrev:

  Ok nog om allt d här, men jag tycker personligen efter många år av MMA att Big john Mcarthy är lätt den bästa domaren i världen. Och en sak som ja inte har följt är hans bortgång från UFC? Nu förtiden dömer Herb Dean de flesta stormatcherna, en domare som är väldigt duktig rent allmänt men som äve har en del kassa beslut. Jag vet att Big John har haft en disput med UFC och har öppet visat sitt stöd för Affliction men har inte koll på vad som igentligen hände.

 13. Rebel-Ape skrev:

  Han har tydligen gått i pension fast ingår i Team Affliciton som kommentator :( Big John ur truly missed!

 14. Mikael A skrev:

  Ang Big John.

  Gammal intervju (januari 08), men om ni missat den kan det vara värt en lyssning.

  http://www.sherdog.com/radio/Gross-Point-Blank-Big-John-McCarthy-470

 15. Anders skrev:

  tycker herb dean är ufcs bästa domare, john var nog snäbbet bättre, men dean är riktigt bra.
  tycker ändå att mazzagati brukar låta det gå längre än vad yamasaki gör, men det kanske är för att mazzagati typ struntar i om d e massa blod?

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235