Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Morgonens videosammanställning

Morgonens videosammanställning

UFC 97: Bocek vs Bielkheden

Mauricio Rua vs Chuck Liddell HL Video

Dana White

Anderson Silva på presskonferensen

Shooto Tradition Final promo

46 Responses to “Morgonens videosammanställning”

 1. alex skrev:

  Sett Davids match nu, tyckte han gav ryggen alldeles för snabbt, så slår fast att hans instikter och hjärta inte är 100%

 2. maia skrev:

  Såg inte bra ut det där…

 3. Boven skrev:

  Pinsamt dåligt! Måste tyvärr säga att David inte hör hemma i UFC om man slår ihop hans insatser i de tre senaste matcherna, tyvärr…

 4. Stefan skrev:

  Schysst att ni stal Bielkheden vs Bocek från mmanytt utan att ge dom lite cred för att de faktiskt la upp den på dailymotion. Dåligt av er.

  http://mmanytt.se/?p=3924

 5. jeNk skrev:

  @Stefan

  Jag är oskyldig till anklagelserna. Jag fick ett mail av en läsare som tipsade om videon. Ingenstans på dailymotion framgår det att videon lagts upp av MMANytt utan “kvadd” står angiven som användare.

  Men visst ska man ge cred till den sidan som information/video är hämtat ifrån, det gör vi alltid. Det är även MMANytt duktiga på (som givit oss cred vid några tillfällen).

 6. Morgall skrev:

  Problemet var väl att David, gick in utan att ha studerat sin motståndare, det enda han i princip visste om Bocek var att han var fd bjj världsmästare och är ok stående..Det säger ju egentligen inte så hemskt mycket. David koncentrerade visserligen mest på sig själv och hur han ska prestera i oktagonet, vilket är bra. Men att tro att Bocek ska ta matchen till Davids fördel, kan ju inte fungera om inte David studerat Bocek en aning.

 7. Djidji skrev:

  Instämmer med Morgall - har lite förståelse för hur någon kan strunta i att studera sin motståndare på den här nivån.

 8. skurtbert skrev:

  Davids guard såg inte alls bra ut. Han lyckades inte bryta Boceks struktur underifrån och höll en väldigt låg guard. Även om man inte gillar rubber guard så bör man ju använda en högre guard i MMA för att kunna kontrollera motståndarens struktur!

  Sen finns det ju en anledning till att man kör “pumbeling” som uppvärmning på alla MMA- och SW-pass… man måste ju försvara sin underhook!!! Stående och på backen. Han praktiskt taget gav ju bort paseringarna från halv guard till side position.

  David är väl ganska meriterad i SW och svartbälte i BJJ?

 9. skurtbert skrev:

  Kolla 03.55 i videon… En hyffsad guardspelare borde inte tillåta någon att basa med händerna på det sättet utan att åtmonstone svepa honom!

 10. Benke skrev:

  David blev totalt dominerad av en UFC-fighter på den nedre halvan av divisionen. Svårt att se att han skulle få en chans till. Det syns rätt tydligt att han vill sluta slåss, ger upp ryggen, ger upp strypningen och klappar nästan direkt.

 11. Korv skrev:

  pinsamt dåligt…

 12. David skrev:

  En sak jag är lite förvånad över är att ingen verkar ha reagerat på vad Silva gör när han går in i buren.

  Han tar ju helt uppenbart allt vaselin från sittansikte och smörjer flera gånger in armar och bröst med det!!!

  Är det ingen annan som ser det?

 13. jeNk skrev:

  @David

  MMAOpinion har reagerat. Vet inte vad jag ska tro eller tycka…

 14. Morgall skrev:

  David

  fyfan, de missa jag helt…Du har så rätt så.

 15. Boven skrev:

  Svart bälte i BJJ betyder ju ingenting nu för tiden. Sedan har väl inte David några större framgångar i SW, vart med i nått europeiskt mästerskap eller liknande. I dessa sammanhang ska man väl ha medverkat och gjort framgångar i Abu Dhabi eller likande för att framstås som bra på marken.

 16. David skrev:

  Jag reagerade direkt jag såg det i Lördags natt men eftersom ingen verkade ha sett det tänkte jag bara att jag var trött och såg fel. Tänkte inte på det förrens jag kollade matchen igen igår, då var det uppenbart att han tar vaselin från ansiktet till armar och bröst.

  så… medvetet eller inte?

 17. beppe skrev:

  Synd att inte David lyckas. Det har varit kul med svenskar i UFC tills man fick veta att vi inget där har att göra. Kanske det dyker upp en bra svensk i framtiden man kan heja på.

 18. David skrev:

  här finns en gif-animation av det hela:
  http://cdn0.sbnation.com/imported_assets/141506/vdzn2w_medium.gif

 19. skurtbert skrev:

  ojdå… i början såg det inte direkt medvetet ut… men sen när han står vänd mot sin “banner” ser det ut som han verkligen smörjer in sig… inte helt bra när man ska möta en duktig grappler :P

 20. David skrev:

  precis…
  oavsett om det inte påverkade resultatet denna gång så är det mot reglerna. Och det ser väl medvetet ut i mina ögon.

 21. skurtbert skrev:

  Betänk dock att om det vore planerat borde inte Anderson Silva nästan missat att bli insmord i vaseling. Han går ju förbi snubben med vaselinet och blir tillbakavisad ut ur buren… han kanske tyckte det låg i vägen i ansiktet och tog bort lite… sen blev han kladdig på fingrarna och rent instinktivt gned in det på kroppen… vad vet jag.

 22. Tobbe skrev:

  Jag kan, som många andra här, bara beklaga att vi svenskar inte i dagsläget har någon fighter som är på UFC-nivå. Jag tror att både Per och David har gjort sitt i UFC nu och jag hoppas att vi snart får fram en ny UFC-svensk.

  Skulle vara roligt och höra vem ni tror blir nästa svensk i UFC? Jag har svårt att plocka fram nästa svensk i UFC men jag tror Ilir Latifi på sikt har störst potential att lyckas i UFC om han fortsätter utvecklas…..

 23. David skrev:

  ja, jag bryr mig egentligen inte om vad som är sant eller inte. Medvetet eller inte.

  Men att ha vaselin någon annanstans än i ansiktet är mot reglerna. Och han smetar tydligt ut det på armarna, vristerna och bröstet.

 24. David skrev:

  David står fortfarande kvar på UFCs hemsida under fighters. Men inte per.

 25. Jacksatan skrev:

  Tja, bara att inse att det är för hög nivå. En kille som Sam Stout har bättre groundgame trots att han anses vara dålig på backen.

 26. Kenta skrev:

  Hör inte hemma i UFC. Guarden är för dålig samt den stående brottningen, dålig motorik. Saknar aggressivitet och driv

 27. alex skrev:

  skurtbert tror jag har rätt i sin analys

 28. Oskar skrev:

  Svårt att säga om david får vara kvar, tyckte att man skymtade han en snabbis i danas vlog och det låter som han säger “cut to much weight”. men han har väll några plus iochmed att han tog diaz fighten på 4veckor. återstår att se

 29. Handy skrev:

  Skurtbert: Bra inlägg. Han smetar av sig det på bröstet vilket inte borde spela någon större roll ur grapplingssynpunkt till skillnad från axlar och rygg. Dock kunde han väl ha gjort det på en handuk i hörnan kan man tycka. Börjar ledsna rejält på alla dessa ”greasegates”. Dags för Dana att stampa ner foten rejält. Näste fighter som pillar med vaselinet borde bli av med hela sin lön och tvingas bli mountad av Brock i tre ronder som straff.

 30. Korv skrev:

  UFC 98 lär vara ännu sämre än den här galan… Machida dansar runt Evans som aldrig når fram med sina hookar.

 31. David skrev:

  De kanske borde införa gula och röda kort ala Pride (?)

 32. Mats skrev:

  Nån som känner igen låten från andra halvan av Rua vs Liddell fighten. Den var rätt mäktig

 33. skurtbert skrev:

  Intressant tanke med rött och gult kort… men funkade det verkligen? Eller är det oetiskt att försöka få folk att ha en mer underhållande stil (ofta bar brawl style)… svårt tycker jag.

  MMA är ju så trevligt för man få lite av allt… även de tråkiga, konstiga matcherna. Vill UFC straffa dem får de väl skicka in en värdig motståndare. Går det ändå inte så får man väl krasst konstatera att det är välvligt effektivt att ens motståndare inte vågar slå mot en ;)

 34. Morgall skrev:

  Korv

  Varför tror du att den matchen blir tråkig?
  Det är ju inte direkt så att Machida inte attackerar, han har ju stoppat 2 av sina senaste 3 matcher och nästan stoppat Tito med ett fruktansvärt knä i 3e ronden..När Lyoto mötte Thiago Silva såg han aggressivare än någonsin under sin tid i UFC.

  Rashad evans har 4 (Ko, tkos) av sina 6 sista matcher, det säger ju sig självt på pappret att det har potential att bli en bra match.Dessutom är båda väldigt mentalt starka, då dem brukar alltid leverera. Ha bra matchform, och ser ut att bara bli bättre och bättre efter varje match.

  Men men, alla kan ju inte tycka likadant=p

 35. Hessano skrev:

  Jag tycker David var riktigt dålig.
  Det känns som att David i underläge inte har det riktiga
  krigarhjärtat. Han hade sekunder kvar till gongongen men
  pallade inte, utan vände till ryggen och blev strypt.

  Ah, det känns verkligen ruttet, hade han åtminstone bjudit på lite action hade de kanske velat ha kvar honom.
  Nu försvarade han sig i 2 minuter och 50 sekunder.
  Sista 10 sek blev han GnP och strypt!

 36. Jonas skrev:

  såg precis Davids match. o tänkte spy galla :evil:

  sen såg jag att 33 kommentarer precis hunnit före :cool:

  jävligt tråkigt o se honom på detta viset :roll:

 37. Alexander on tour skrev:

  Vad har David lärt sig på Brazilian Topp Team eg?! Verkade ju inte ha nån koll på backen alls.
  Dåligt att inte studera sin motståndare, naivt och renat av dumt tycker jag.
  Vi skulle få fram ett par talanger i 20 års åldern och skicka dem till staterna. Då kan vi få en svensk i ufc som kan vinna lite matcher.
  Jag hoppas dock fortfarande på Alexander Gustavsson.

  Machida-Evans har potentialen att bli tråkig för att båda är utpräglade counters. Ingen av dem attackerar nånsin. De dansar mest omkring tills den andra attackerar och tar tillvara på deras misstag.

 38. M G skrev:

  Väldigt lätt att sitta hemma bakom datorn och kritisera David!
  Han Mötte en riktigt vass Bocek som gjorde sin bästa prestation så här långt i ufc.

  Jag tror att Bantingen tär på David för mycket och hoppas han får en chans i welterweight i ufc så han kan köra mer på sin råstyrka än vad han kan nu då kroppen inte hinner återhämta sig från monster Viktminskiningen och det är inte bara fysiskt utan sätter sig även hårt på psyket!

  Han kommer tillbaka det är jag övertygad om!

 39. jb skrev:

  problemet är ju dock att han blev ännu mer överkörd när han slog i 170 mot diego..

 40. juelz skrev:

  Jag måste väl säga att det är lite typiskt svenskt att vända kappan efter vinden.. Jag kan väl säga att jag aldrig varit speciellt imponerad av vare sig Eklund eller Bielkheden från första början. Så jag var väl inte så förvånad över att han torskade mot Bocek. Svensk MMA håller inte en tillräckligt hög nivå helt enkelt, Och jag tycker inte man kan kräva så mycket heller. Det finns inga pengar i sporten här och sporten behöver nog växa till sig både här i Sverige och i resten av europa så det verkligen kan vara värt att lägga ner så mycket tid man behöver göra för att bli riktigt bra. Sen måste man ju ha talang för det också. Eklund och Bielkheden är nog mer träning än talang om jag ska vara helt ärlig. Det finns nog ingen i svensk MMA just nu som skulle kunna platsa i UFC. Alexander Gustafsson har mest mött clowner till motstånd så han vill man ju gärna se mot skapligt motstånd innan man kan bedöma honom. Men jag tror han hade blivit överkörd av dem flesta i bottenträsket i UFC just nu.

 41. M G skrev:

  jb// Jo men Diego Sanchez är ju inte vilken fighter som helst direkt…..4 man tackade nej till att möta han innan David tog fighten 4 veckor innan det var dax

 42. Jonas skrev:

  Juelz
  o
  MG

  det ni säger är absolut tänkbara o bra förklaringar

  men faktum kvarstår att David sög i matchen :evil:

  antingen vinner du. eller så kommer du med bortförklaringar. that´s life

 43. juelz skrev:

  Jonas jag håller med dig, Han förtjänar kritik men jag tror faktiskt inte att David är så mycket bättre än vad han visade upp mot Bocek, Jag tror många har haft lite för höga förhoppningar på han.

 44. Niclas skrev:

  Jag känner mig verkligen ledsen i hjärtat att David förlorade. Han blev dominerad. Förvånad att han Bocek hade så lätt att kontrollera honom på marken.
  Verkligen ledsen, och känner stor sympati med David som kämpat maximalt, dels med träning och dels med viktreduktionen.
  Tror många underskattade Bocek. Han är väl ingen dålig fighter!?
  Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Hoppas verkligen att han gör något bra av denna förlust (t.ex. byter camp?) och kommer igen.
  Vidare hoppas jag verkligen det kommer nya svenskar till UFC. UFC är hur kul som helst, och med svenskar med i organisationen så blir det maximalt spännande och intressant.
  Just nu får vi helt enkelt nöja oss med att vara stolta över att ha haft två fighters i UFC, och att “vi” har två vinster i octagonen - alltid nåt!

 45. Per skrev:

  ALEX GUSTAVSSON FRÅN STOCKHOLM SHOOT…….. DET skulle vara nåt i UFC de…oj oj oj

 46. lalk skrev:

  :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235