Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Mycket MMA i ADCC

Mycket MMA i ADCC

Jag tänkte gå ifrån våra principer lite och prata om något som inte är MMA, nämligen ADCC 2009 som börjar i Barcelona i morgon. Det finns nämligen en hel del duktiga MMA-fighters som ställer upp, bland annat vårt svenska hopp Ilir Latifi. Vi hittar även gamla mästare i UFC, TUF-deltagare, Pride-veteraner samt en bälteshållare i Sengoku. Men gillar ni inte att duktiga fighters slösar bort sin tid med att brottas kan ni strunta i att läsa vidare.

Om vi börjar med lite kort information om ADCC så står det för Abu Dhabi Combat Club. Det startades 1998 av Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan som är son till en före detta president i Förenade Arabemiraten. Han ville se bra matcher på hemmaplan och hade en massa pengar över vilket gjorde att ADCC snabbt fick status som den största grapplingturneringen i världen. Detta tack vare att han till en början helt enkelt bjöd in alla stora fighters och erbjöd stora prissummor. Turneringen hålls numera varannat år och det finns 16 platser i varje viktklass, de gamla resultaten hittar ni här.

Nu tar jag helt enkelt och går igenom viktklasserna och börjar med lättviktarna. Jag kommer inte att nämna alla som har gått MMA-matcher utan de som numera finns i de större organisationer och känns intressanta att nämna.

-60

Megumi Fujii är kanske världens bästa kvinnliga fighter och har ett record på 18-0 där hela 15 av matcherna vunnits via submission. Dessutom har den 35 år gamle Fujii kommit på andra plats i ADCC två gånger samt vunnit turneringar i BJJ och Sambo hemma i Japan.

+60

Cristiane Santos kallas ju “Cyborg” som ni vet och har ett record på 8-1. Senast besegrade hon Gina Carano och har kört över det mesta i sin väg. Däremot är hon inte känd som någon duktig grappler men räknar kanske att vinna matcher tack vare sin fysik.

65,9kg

Jeff Curran har gått över 40 matcher sen debuten 1997, men har förlorat fyra raka matcher i WEC. Hans record är 29-12, värt att notera är att 18 av vinsterna kom via submission, men så är han också svartbälte i BJJ.

Rani Yahya gick och vann ADCC 2007 men har även lyckats ganska bra i MMA där han har ett record på 15-4. Hela 13 av hans vinster har kommit via submission och för tillfället finns han i WEC där han vunnit tre matcher.

76,9

Yoshiyuki Yoshida har på senare tid gjort sig ett namn i UFC där han vunnit två matcher på submission. Den enda förlusten kom mot Josh Koscheck förra året och totalt har den förre judokan ett record på 11-3.

87,9

Jorge Santiago är lite av en personlig favorit och han är ju som ni vet mästare i mellanvikt i Sengoku. Det gick sådär i UFC för honom, men sen dess har det blivit 9 raka vinster mot bland annat Kazuo Misaki och Jeremy Horn. Hans record är på 21-7 och där har 12 vinster kommit via submission vilket skvallrar om att han som brasse har en bakgrund i BJJ.

Tom Lawlor såg vi i TUF säsong 9 och han har sen dess vunnit två matcher i UFC, totalt är hans record 8-1. Innan han kom in på MMA var han en mycket duktig brottare och blev bland annat blev All-american vid flera tillfällen.

Andre Galvao är väl mer grappler än MMA-fighter egentligen, men han har sagt att det är MMA han satsar på. Där började han med att vinna tre raka matcher via submission, innan han förlorade mot Jason High i DREAM. Men som grappler är han desto mer meriterad, i ADCC för två år sedan kom han på tredje plats både i sin viktklass och den öppna klassen. Dessutom har han vunnit VM i BJJ flera gånger och anses vara en av världens bästa utövare.

Kazuhiro Nakamura tillhör Yoshidas dojo och har en bakgrund i Judo. Han har gått matcher i UFC, Sengoku och Pride där han skrapat ihop ett record på 13-10 i matcher mot i stort sett hela eliten.

98,9

Ilir Latifi behöver ingen närmare presentation, men man kan säga att han är i väldigt gott sällskap i sin viktklass.

Dean Lister är kanske en av världens bästa grapplers utan dräkt, i MMA har det dock gått lite sådär. Hans record är 11-6 och 9 av vinsterna har kommit via submisison. Han gick senast match i UFC där det totalt blivit 6 matcher varav han vann fyra, men han lyckades aldrig riktigt leva upp till förväntningarna. Men som grappler är han desto mer meriterad, han vann ADCC 2003 i öppen viktklass och har dessutom varit amerikansk mästare i både BJJ och Sambo.

Xande Ribeiro har vunnit två matcher i Sengoku och säger sig vilja satsa på MMA. Men främst är han uppfödd på BJJ och är tillsammans med den skadade Roger Gracie kanske den bäste BJJ-utövaren i de tyngre viktklasserna. Han har vunnit VM i BJJ ett gäng gånger och var även först med att dra ut Jeff Monson. Dessutom vann han ADCC senast och är en favorit till att göra det igen.

Ricco Rodriguez är tidigare mästare i UFC och har meriter från många organisationer, men karriären har inte alltid varit spikrak då han bland annat brottats med drogmissbruk och viktuppgång. Hans totala record är på 48-11 och han har dessutom vunnit ADCC i öppen viktklass 1998. Av hans vinster har 22 kommit via submission.

+98,9

Grabriel Gonzaga är ju en något ojämn men farlig kille i UFC, dessutom är han riktigt duktig på BJJ. Han har bland annat vunnit Mundials, placerat sig på VM och kommit tvåa i ADCC. Hans MMA-record är 11-4 och 6 av vinsterna har kommit via submission.

Jeff Monson är en stubbe till fighter som vilar på en förmåga att bunta ihop sina motståndare och dra ut dom. Och med ett record på 31-9 får man säga att han är ganska bra på det han gör. Och 20 av de vinsterna har kommit via submisson och som grappler har han vunnit ADCC två gånger, senast 2005. Dessutom har har han massvis med andra titlar från stora turneringar.

Fabricio Werdum återfinns numera i Strikeforce men har med meriter från Pride och UFC, i den sistnämnda slutade han med 2-2 innan han gick gå. Totalt har han ett record på 12-4 med fem segrar via submisison. Han bland annat slagit ut Gabriel Gonzaga två gånger. Han är även regerande mästare i ADCC samt har han vunnit VM i BJJ ett par gånger och listan på andra titlar kan bli hur lång som helst.

Övriga deltagare med MMA-meriter värda att nämna är bland annat följande killar: Marcio Cruz, Vinicius Magalhaes, Antoine Jaoude, Keita Nakamura, Tom Erikson samt Hiroshi Nakamura. Dessutom möter Ronaldo Jacaré mästaren Robert Drysdale i en supermatch. Och om ni undrar var Ricardo Arona är så verkar han vara struken efter den misstänkta skada han fick i matchen mot Marvin Eastman.

34 Responses to “Mycket MMA i ADCC”

 1. Karl-GSP skrev:

  KUL många bra fighters med hoppas det går bra för många..:) tack för infon.

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Varsågod, det finns ett par bra namn, men många på listan kommer nog inte ta sig långt. Är väl de som är mer meriterade som grapplers än som fighters som man ska hålla kolla på, Yahya, Galvao, Ribeiro, Werdum.

 3. Klasse skrev:

  Tråkigt att GSP hoppat av.:/

 4. Disco-Danne skrev:

  Så UFC-kontrakterande fighters får ställa upp i ADCC?

 5. Joakim Borgudd skrev:

  Ja det har aldrig varit ett problem att vara med i ADCC för UFC-fighters.

 6. InsertFunny skrev:

  Var det inte snack om att Fedor skulle vara med i årets ADCC? Eller är det bara något jag drömt? :shock:

 7. Dykarn skrev:

  Kul att ni skrev om det här. Det var absolut av intresse.

 8. jb skrev:

  är lite otydligt på adcc-sidan men tror att ricco ska gå i +99

  Division: over 99 Kg
  http://adccbarcelona.com/2009/09/08/ricco-rodriguez/

  men han postas bland dom andra -98.9, dock brukar han ju väga in runt 250lbs/114kg, men han kanske har bantat?

 9. jb skrev:

  @insertfunny det brukar vara ganska mycket snack inför adcc med massor av stora namn, oftast är dom dock inte med till slut, i år pratades det om GSP, Nate Marquardt, Demian Maia, Fedor osv..

 10. Joakim Borgudd skrev:

  JB Mitt misstag, är också övertygad att det måste vara plus han kör i, vägde ju runt 114 i slutet av augusti. Men efter allt skrivande så var jag väl trött och råkade sätta honom i den vikten han stod listad.

 11. jb skrev:

  han kanske har kört en extensiv nutrilettkur inför adcc :D

 12. ronny skrev:

  Klart ni ska skriva om sw på denna sida med. Sw ingår ju i mma. Kör på bara!

 13. Martin skrev:

  Att ligga på mattan o knulla runt är väl inte nå mycket att se på…jag vill se MMA när de står upp och slåss som män…

 14. Farujah skrev:

  angående werdum, han har väl inte vunnit mot minotauro så vitt jag vet, i MMA alltså?

 15. Dykarn skrev:

  Martin, då rekommenderar jag K-1 istället för mma för din del.

 16. xzibit skrev:

  @Martin
  Du verkar mycket insatt i MMA… Kolla på K1 istället!

 17. Joakim Borgudd skrev:

  Farujah, sorry igen alltså, inte bra att få för sig något sånt galet, får sluta skriva på nätterna.

 18. niclas 1 skrev:

  ronny skrev:
  Klart ni ska skriva om sw på denna sida med. Sw ingår ju i mma. Kör på bara!

  -det är väl inte såklart, då skulle ju sidan kunna handla om all kampsport efter all kampsport per definítion ingår i MMA.

  Med det sagt tycker jag gärna bloggen kan vara lite flexibel, dvs inte hålla någon stenhårt på MMAlinjen. Faktorer kan vara associerade till MMA och därför MMA-relevanta. Jag hade t.ex. tidigare åsikten att det kunde vara intressant för bloggens läsare att få kännedom om när Hunt gjorde comeback i K1, för att han är en MMAutövare, och då kan det t.ex. vara intressant att få reda på att personen är på G igen, mm. Men då var bloggansvarig av annan åsikt.

  allt gott

 19. niclas 1 skrev:

  Martins uttalande bör väl egentligen bara ignoreras.

 20. Joakim Borgudd skrev:

  http://adccbarcelona.com/

  Där finns matchlistorna! Tyvärr har Ilir fått tuffaste möjliga matchningen då han möter regerande mästaren Xande Ribeiro redan i första machen :(

 21. jb skrev:

  ricco står faktiskt uppsatt i -98,9.. :)

  nutrilett som sagt!

 22. Patrikaldo skrev:

  Nej, Werdum har inte vunnit mot Nogueira så vitt jag vet. Däremot har väl Ricco en vinst mot Big Nog i ADCC?

  Var det förresten inte Ricco som åkte dit på ett benlås i en open weight fight mot Marcelo? :razz:

 23. ronny skrev:

  Dom som har tränat mma i massa år vet hur stor betydelse sw har för en utövare. Tycker att mma och sw faller nästan under samma gren. Men självklart så ska inte sw “k1″ tai ,bjj boxning eller nån annan närliggande sport ha för stor inflytande på en mma blogg, men några instick om det som händer runt om kring är bara nyttig läsning för en trångsynt mma bloggare.

 24. Pouya skrev:

  Fan hade sett fram emot Fedor i Adcc, också Gegard, men men. Lite klen uppställning i år tycker jag, de gamla vanliga samt saknad av två riktigt tunga i Jacare och Roger Gracie.

  En kille vi ska hålla ögonen öppna för är Den unge islänningen Gunnar Nelson, killen har bara kört bjj i kankse 4+5 år, och vann senast vm i brunbältesklassen, obesegrad i mma, han kör i en viktklass över sin naturliga (77) men tror det kan gå bra, han är en riktig talang och går det bra för honom här kommer vi förmodligen att få se honom i större galor. Ett riktigt intressant namn att hålla ögonen på.
  Annars lär väl Garcia soppa mattan som han brukar göra.

 25. per skrev:

  Äsh har Gonzaga hoppat av nu? kan inte hitta honom på listan :neutral:

 26. greg skrev:

  Upskattat inlägg! Trist bara att det var tomt prat om Marquart och GSPs medverkan..

 27. yonsson skrev:

  Marquart då? Han skulle ju oxå vara med. Illa nog att man tror att GSP ska vara med och att han bangar.

 28. Farujah skrev:

  @ Borgudd heheh det är lätt hänt, inget att ens be om ursäkt för, ni gör ett kanonjobb med sidan och allt, speciellt videosammanställningarna som förgyller den arbetslöses dagar =).

 29. Andersson skrev:

  Illir latifi torskade i dag … tråkigt nog

 30. niclas 1 skrev:

  Vem torskade han emot?

 31. Xande skrev:

  Ilir torska mot Xande, men gjorde en riktigt bra match. Det var jämnt och Xande vann på blott ett svep.

  Om det är av intresse så skrev jag ihop lite korta anteckningar från första tävlingsdagen här: http://adccbarcelona.com/2009/09/26/quick-notes-and-results-from-day-one/

 32. Marcus skrev:

  Hoppsan, Xande heter jag ju inte.. Är nog dags att sova nu.. börjar bli trött.

 33. ADCC | FcsBlogg skrev:

  [...] MMA bloggen har gjort ett kort reportage inför tävlingen! AKPC_IDS += “626,”;Popularity: unranked [?] [...]

 34. MMABloggen » Blog Archive » Resultat ADCC skrev:

  [...] var ADCC 2009 avklarat, gå vidare för att se vilka som tog medaljer. För de MMA-stjärnor som deltog gick det i många fall inte alls medan ett par tog hem riktigt fina [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235