Newton gör comeback

Det här verkar vara en höst av comebacker, det är sen tidigare klart att UFC-veteranen Pat Miletich gör comeback i december. Och nu går också en annan UFC-veteran comeback, nämligen Carlos Newton.

Newton började sin karriär redan vid 19-års ålder och gjorde debut på UFC 17 för drygt 10 år sedan där han i turneringens andra runda förlorade mot Dan Henderson. Han gick också under den tiden matcher i Pride. Kanske var hans karriärs höjdpunkt när han vann över Pat Miletich på UFC 31 och blev lättviktsmästare. Men i sitt första titelförsvar blev han brutalt knockad av en slam från Matt Hughes och efter det gick det utför. Han gick ytterligare 10 matcher efter förlusten, främst i Pride och senare i IFL, men han lyckades bara vinna 3 av dessa matcher. Med ett record på 13-13 slutade han sin karriär 2007 men ska nu alltså göra comeback.

Hans match går för den nystartade kanadensiska organisationen Warrior-1 MMA på deras gala “Inception” den 28 mars nästa år i Quebec. Han ställs där mot hemmafightern Nabil Khatib i en match i weltervikt. Och det är ju gott om tid att förbereda sig och han är faktiskt bara 32 år gammal så lite av sin explosivitet borde han ha kvar.

12 Responses to “Newton gör comeback”

 1. jb skrev:

  känns väl inte som man väntar sig några större underverk från den mannen

 2. Alexander skrev:

  Kallar du verkligen det en brutal ko? Brutal var när Rampage slamade Ricardo Arona.

 3. erik skrev:

  ja lite brutal var den väl? han svimmae ju för tusan

 4. Anders skrev:

  det var ju inte ens en slam det var att hughes föl ihop medvetslös…:???:

 5. Johan Wicklén skrev:

  Exakt! Hughes satt ju hardcore i triangeln och säckade ihop. Synd att inte Newton höll emot bättre där. Borde ha blivit en No-Contest.

 6. Joakim Borgudd skrev:

  klart att hughes satt illa till, men nog kör han newton i golvet medvetet! men det är väl inte det mest intressanta att debattera, utan huruvida newton har något att ge fortfarande?

 7. Jens skrev:

  Hughes faller ihop som en säck. Kolla matchen igen om minnet sviker:

  http://www.mmaroot.com/matt-hughes-vs-carlos-newton-1-ufc-34-video/

 8. anonym skrev:

  hahaha sjukaste finishen

 9. TheInsane skrev:

  Jag gillade Newton. Han brukade gå underhållande matcher. Tyvärr dock inte så många där han vann. Vi får väl hoppas att han kan ta sig i kragen och börja prestera bra igen.

 10. David skrev:

  VEM bryr sig…. hehe

 11. Håkan skrev:

  Hughes blev medvetslös och föll bara ihop enligt mitt minne, men jag är inte Gud så jag kan inte säga någonting med säkerhet.

  Förutom att jag inte är Gud.

  Eller är jag?

  Väldigt anmärkningsvärd “vinst” av Hughes iaf.

 12. Alexander skrev:

  Jaja, Hughes svimmar nästan. Vet ju inte ens var han är eller att han har vunnit. Borde varit no kontest.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235