Ordkriget har redan börjat

Efter att ha vunnit mot Mike Swick så har Dan Hardy förtjänat en titelmatch mot Georges St. Pierre. Som alla säkerligen vet så är Hardy typen som gillar att skapa ordkrig inför matcherna och han är tidigt ute inför sin titelmatch. Han säger nämligen följande inför matchen mot GSP:

“Jag hade ett fåtal chanser men fullföljde dem inte. Jag skadade Swick flera gånger och hanterade honom väl. Jag har alla egenskaper som krävs för att skapa problem för GSP, han är enbart en människa. Han är en utomordentlig atlet som vet hur man skrapar ihop bra matchplaner, men han är ingen fighter som jag är. Jag kommer att stiga in i oktagonen med siktet inställt på att skada honom. 25 minuter är en lång tid att skydda sig mot mina knytnävar mot hakan.”

Frågan är om allt detta behövs. Senaste ryktena säger att de båda herrarna är tilltänkta att arbeta som tränare i TUF 11. Att bygga en tillräckligt stor hype genom den showen är egentligen tillräcklig. Men kanske är detta ett pr-trick av Hardy att få GSP att acceptera posten som tränare i TUF 11.

34 Responses to “Ordkriget har redan börjat”

 1. Torsten skrev:

  hoppas han tokknockar tråk-GSP.

 2. Kalle skrev:

  Gillar Hardy, skönt tugg på han :smile:
  Ser dock inte hur fan han skall kunna vinna detta.
  Klart han kan knocka honom ala Serra.
  Men ända sen den matchen har GSP minimerat riskerna och tagit ner sin motståndare så fort tillfälle givits. GSP kommer ta ner han och mosa honom på marken. Tidig spådom.

 3. Jonas skrev:

  Var det in BJ Penns camp som sa samma sak ?

 4. andreas skrev:

  Han lär få tokträna takedowndefence i alla fall.

 5. Greven skrev:

  tråk GSP? utveckla gärna…

 6. Alexander on tour skrev:

  Ja du Hardy. 25 minuter är lång tid att ligga på rygg och ta emot slag och armbågar.

 7. Farujah skrev:

  GSP kommer bryta ner Hardy totalt, Thiago Alves var en mycket större kille med betydligt mer krut i nävarna, och han var totalt chanslös, så jag ser inte Hardys chans här. Vore mycket roligare att se vinnaren av Koscheck - Johnson möta gsp.

 8. Tom skrev:

  håller med farhjua lite tycker att vinnare Kos Johnson skulle få möta GSP så Hardy får gå en till match mot top motstånd innan han får möta GSp, Ge Hardy ,Alves, Fitch, Condit eller Kapman, Tror han spöar alla dom utom Fitch och sen låt han möta GSP.

  Tro dock Hardy ahr mer krut i nävarna än Alves men inte knäna:p

 9. Invalido skrev:

  Är det klart vad TUF 11 kommer ha för “inriktning” och viktklasser?

 10. Eje skrev:

  Kos ramlade ju längre ner efter sin förlust mot Paulo Thiago…..
  Ang. Tuf 11, var inte David Bielkheden på tryout för Tuf 11 ? Så antar att det är WW eftersom coacherna är i WW samt Bielkheden skall satsa på den viktklassen nu? WW och MW skulle jag tro det blir!

 11. Alexander on tour skrev:

  Fitch är bästa utmanaren. Ingen annan i den viktklassen slår honom.

 12. Krister skrev:

  Eje
  Tydligen så var det en dokusåpa/dokumentär som Bielkheden var på audition för..

  http://www.fightplay.tv/bloggare/david-bielkheden/2009/10/06/marcus-aurelio/

  http://www.fightplay.tv/bloggare/david-bielkheden/2009/10/20/lite-om-vad-som-hander-har-next/

 13. Kemal skrev:

  Invalido/
  Det kommer att vara welterweight samt middelweights i TUF 11.

 14. Bambino skrev:

  Alltså det är inte längre intressant o se GSP i den viktklassen längre, han är ju i en division för sig själv. Hoppas han bullkar upp lite o gör som Spindeln o mäter sig med större killar istället. Som GSP själv brukar säga, teknik slår storlek, hoppas vi får se hur han klarar sig mot de större killarna.

 15. Max skrev:

  Seriöst, pantsätt huset, sätt barnen och frugan som säkerhet och släng in varje öre på GSP - du kommer få tillbaka det.

  Den dagen Hardy, som inte ens är särskilt rutinerad (hade konkurrensen varit bättre hade han minst fått gå 2-3 matcher till innan mötet med GSP), kan spöa St Pierre är samma dag som som helvetet fryser till is.

 16. andreas skrev:

  http://www.heavy.com/post/st-pierre-hardy-not-under-consideration-for-tuf-coaching-gigs-1674

 17. Simon skrev:

  Enda som jag ser har chansen mot GSP är AJ, efter att han sänkt Kos så är han redo!

 18. Farujah skrev:

  Sen är det ju så här också, en kille med röd tuppkam får inte titulera sig mästare, det är bara fel =).

 19. Dykarn skrev:

  Men asså……….ska Hardy vara tränare i TUF? Jag anser att de som ska vara tränare där ska ha lite legend/stjärnstatus med en hel del erfarenhet. Hardy känns snarare som en uppkomling som seglat upp snabbt från anonymiteten. Vem blir näste person att få bli TUF tränare? Ross Pointon eller Matt Hamill?

 20. julle skrev:

  Nej Dykarn, det blir Todd Duffee…..

 21. Vasa skrev:

  GSP kommer ju totalt köra över honom

 22. Joakim Borgudd skrev:

  Ja det är ju svårt att tro att han hade fått en titelmatch om han inte varit britt, men visst är han en duktig och underhållande fighter. Men jag hade helst sett honom möta Fitch eller Alves först.

 23. Styrkan skrev:

  Hardy är en skön snubbe. Han är duktig på så sätt att han gör det mesta av sina förutsättningar. Tycker dock att det är synd att han får gå mot GSP om titeln. Han kommer att få löjligt mycket stryk.

  Även konstigt (egentligen inte, $$$) att han kan få titelmatch utan att först möta någon av Fitch/Alves/Koscheck.

 24. Jonte B skrev:

  Jag tycker nog Hardy fortfarande känns snäppet mer välförtjänt av en titelmatch än Rumble. Slår Rumble the Kos tror jag han blir näste man, sen finns det fan ingen logisk motståndare kvar som inte redan fått chansen.

  Alla andra namn ni nämner har redan blivit våldtagna av GSP en gång så jag kan verkligen inte se någon bättre lösning just nu. Med det sagt tror såklart inte jag heller att GSP kommer förlora mot Hardy, som dock har en punchers chance iaf, han slår riktigt hårt och är bra på att kontra.

 25. Joakim skrev:

  Skulle Hardy möta Alves, Fitch eller Koschek innan han får en titel match och skulle förlora den! Då blir det helt plötsligt ont om titel utmanare! SÅ låt dom två mötas och sen får dom andra en chans att växa lite och få någon vinst innan dom ger sig på GSP.

  PS. Varför man inte gillar GSP.
  1) Bryter på jobbig Franska :P
  2) Ingen underhållande fighter (otroligt bra fighter dock)
  3) Vågar inte bulka på sig och gå upp en viktklass. (skulle iofs förlora mot många i MW t ex Henderson, Silva, Vitor, osv…)
  4) Avslutar aldrig en match

 26. dwid skrev:

  Randy Couture v. Mark Coleman At UFC 109.
  TRÖTT-BROTTAR-SOPPA någon? :eek:

 27. Akira skrev:

  @Joakim

  Punkt 4: Avslutar aldrig en match.

  Hans wins:
  8 (T)KOs ( 42.11 %)
  4 Submissions ( 21.05 %)
  6 Decisions ( 31.58 %)
  1 Other ( 5.26 %)

  Låter siffrorna tala för sig själva.
  Att de senaste matcherna gått långt/tiden ut beror nog snarare på att hans mött väldigt stryktåliga och starka motståndare.
  Alves, BJ och Fitch är just sådana.

 28. Jacob skrev:

  Är det inte så att man hela tiden har velat ge Swick titelshot. Det var väl samma visa när han skulle möte Kampmann. Missen i planeringen är att Mike “One-trick” Swick inte lyckades.

 29. Kalle skrev:

  Dags för GSP att kliva upp en division och testa sig efter den här matchen. Han har redan vunnit över alla toppfighters i WW. Fysiskt och tekniskt är han så mycket bättre än alla andra. Den enda som har tekniken över GSP är väl BJ, men där såg vi ju hur GSP’s fysik och gameplan kontrade ut hans teknik.

 30. Axel skrev:

  Ang. att satsa allt på GSP, efter GSP-Serra 1 skulle jag iallafall inte våga lita fullt ut på honom. Ja ja, han är en ny bättre fighter, but still…

 31. Kalle skrev:

  Så är det ju i varje fight, finns ju alltid en chans att ett slag träffar illa eller bra, beroende på vem man håller på.
  Dessutom lär det inte gå att hitta GSP till mer än 1.18

 32. Brad Nowell skrev:

  “…25 minuter är en lång tid att skydda sig mot mina knytnävar mot hakan.”

  Haha, jag jag får väl säga som ‘Alexander on tour’ men lägga till saftigt hårda knän mot kroppen också… :mrgreen:

  @Tom
  Är vääääldigt tveksam till att Dan Hardy skulle lyckas pryla vare sig Thiago Alves eller Carlos Condit (som är mkt mkt bättre än han har visat upp i sina UFC matcher). Sen precis som du är inne på tror jag inte han har en suck mot Jon Fitch.

  @Alexander on tour
  Håller med dig. Jon Fitch är den som har störst chans att pryla GSP som det ser ut i dagsläget, men iom han har en förlust mot honom redan vill de väl hitta någon annan innan han får en ny chans.

  @Bambino
  Håller inte med dig helt om att det inte är intressant att se GSP i sin egen viktklass längre, men förstår precis vad du menar. Får hoppas det blir som du säger:
  “…om GSP själv brukar säga, teknik slår storlek, hoppas vi får se hur han klarar sig mot de större killarna.”

 33. Brad Nowell skrev:

  @Akira

  Mkt bra poäng i att anledningen till att flera av hans matcher gått till domslut inte är att han är dålig på att avsluta sina motståndare, utan att de (Alves, BJ och Fitch) har varit väldigt tuffa.

 34. Joakim skrev:

  @Akira

  Står dock fast vid punkterna 1-3

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235