Roop bantar ner sig två viktklasser

Det finns flera exempel på lättviktare från UFC som går över till WEC för att gå som fjäderviktare istället. Killar som Manny Gamburyan och Leonard Garcia har gjort det men George Roop vill vara ännu värre. Han kommer nämligen debutera på WEC 46 som bantamviktare.

Roop deltog i TUF 8 och gick sen 1-2 i UFC, senast på UFC 101 i augusti. Efter det fick han lämna organisationen och debuterade förra helgen som fjäderviktare för Rage in the Cage där han vann på domslut. Nu ska han alltså gå ner ännu en viktklass och lär bli den längsta i divisionen med sina 186cm. På WEC 46 som går den 10 januari möter han Jesse Moreng som har ett record på 9-1 att jämföras med Roops 10-5. Huvudmatchen på galan är en titelmatch mellan Jamie Varner och Ben Henderson.

17 Responses to “Roop bantar ner sig två viktklasser”

 1. ludde skrev:

  Wtf händer med mmavärlden? Tyckte anthony johnson va det värsta, men denna killen är fan bara 2 cm mindre än honom och ska slåss i bantamweight? Långa killar i bantam brukar vara typ 170-175? :S

 2. Niclas 1 skrev:

  Vi kommer få se en ny cory hill; han kommer behöva banta bort alla muskler, så han får världens smalaste ben, och pops så går dom av.

  Dumt skämt kanske,
  men detta låter inte hälsosamt!

 3. AntonL skrev:

  Patetiskt med att gå ner i viktklasser , man bara flyr från sina problem. Allt handlar om att jobba på sin gameplan, inget annat.

 4. ludde skrev:

  Asså jag tror man klarar sig bättre i sin normala viktklass dvs max 5 kg under sin egen normalvikt. Typ som koscheck

 5. Daniel (filmtips m.m) skrev:

  @Niclas 1: Tack för att du nämde Cory, har funderat i några dgr vad karln heter. Vill nämligen kolla upp hur hans skada har påverkat honom. :???:

 6. Joakim Borgudd skrev:

  Corey Hill är på väg tillbaka! Och angående Roop är det ju som ni säger riktigt galet, bantningshetsen når nya höjder. Måste säga att det inte är en slump att killar som Randy och Hendo hållit så länge, de bantar inte särskilt mycket.

 7. Farujah skrev:

  Det här börjar ju bli löjligt, att banta ner sig så mycket. Som någon sa, det här är bara att fly från sina problem, att man tror att en lättare viktklass är svaret på frågorna.

  Varför bantar en kille som Anthony Johnson, som går runt på 220 pounds ner sig till 77 kg? Han saknar ju inte direkt längden för LHW, som till exempel Thiago Alves gör (173 cm), en annan stor welterviktare. Då finns det ju bara ett rimligt svar, och det måste vara att han helt enkelt inte vågar möta killar i sin egen storlek, utan måste banta ner sig.

  Han är ju fan större än Rashad Evans till exempel.

 8. Daniel (filmtips m.m) skrev:

  Japp, läste precis att Corey gör comeback i början av nästa år. Helt otroligt!
  Kul, gillar den grabben.

 9. Norre skrev:

  Jag som tyckte Roop såg smal ut redan i TUF, och ang. Anthony Johnson så gick han ju runt på 180 nu, visserligen kort tid mellan hans senaste match men att han gick runt på 220 måste varit något experiment eller något.

  Hade jag inte lyckats i min egen viktklass så hade jag också bantat ner mig och försökt lyckan där istället. Roop kan bli farlig om han inte påverkas för mycket av minskningen.

 10. julle skrev:

  Jag tycker bantningen är irelevant, jag menar bantar du får du andra nackdelar.

  Att A-J skulle gå runt på 220 pounds är skitsnack, att han däremot borde tävla i MW är det inget snack om.

  Alltså det finns så mycket skillnad i att vara i form och inte vara i form, 220 kanske han är på semester eller liknande.

  När han går runt vanliga dagar och tränar tror jag knappast han väger 220 pounds.

 11. alex c skrev:

  Roop är en naturligt smal kille, men att gå till bantavikt var lite väl..

 12. Shane skrev:

  han har fått anorexi :/

 13. Farujah skrev:

  Julle, han cuttar inte från 220 pounds, men när han går in i sitt trainingcamp väger han drygt så mycket.

  Norre, AJ på 180 pounds? Tror du på det själv? Han skulle alltså vara mindre än koscheck. På fight night så AJ ut att väga en bit över 190.

 14. julle skrev:

  Farujah att säga hur han såg ut är ju bara spekulationer

 15. skurtbert skrev:

  ofta den största mw bara går från 180-170, det är lika mycket jag cuttat utan problem…

 16. sirwan skrev:

  haha som att det skulle hjälpa och bara droppa vikt.. Han kan aldrig röra sig lika snabbt som en kille som är 168cm t.ex… Om han känner sig svag, varför styrketränar han inte istället?

 17. Richard skrev:

  Frågan är ju hur mycket han väger i vanliga fall, 155 till 135 är väl i runda slängar tio kilo, Bielheden sa ju att han gick runt på typ 85 kg när han körde i LW.
  Så om Roop väger runt 75 i vanliga fall så är det väl inte helt omöjligt, men tror inte det är smart alls. En sån långsmal kille kommer få det jobbigt mot de små kraftpaketenna som finns i WEC.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235