Silva vill se Marquardt mot Henderson

“Silva vill ha de största matcherna som är möjliga. Jag tycker att Nate Marquardt gjorde en grym prestation ikväll. Och jag tycker att den matchen som borde bli av är Marquardt mot Dan Henderson i en match som ger titelchans, det är vad jag tycker”.

Efter UFC 102 hade Anderson Silvas manager, Ed Soares ett och annat att säga om nästa titelförsvar för Silva. Och han verkar alltså föreslå en ytterligare match för att utse en titelutmanare.

Jag undrar vad Dan Henderson har att säga om det förslaget, men visst vore det intressant attt se honom mot Nate Marquardt. Problemet verkar dock vara att Henderson sagt att Silva är den han vill möta i mellanvikt, annars tänker han gå upp en viktklass till nästa match. Men kanske kan Dana White hitta ett sätt att övertyga Henderson, eller så har han en helt annan plan. Men det verkar i alla fall som att Silva vill ha ett uppehåll innan nästa match och då är kanske en match för att utse en slutgiltig titelutmanare är nödvändig.

26 Responses to “Silva vill se Marquardt mot Henderson”

 1. ojoj skrev:

  Det trista med, om det blir en match mellan Henderson och Marquardt för att avgöra vem som får möta Silva, är att det rensar ut klassen och möjligheterna för spännande framtida titelmatcher blir färre.

 2. El Matador! skrev:

  Exakt vad jag tänkte på !

 3. Reellron skrev:

  Håller med om att det är ett problem men samtidigt vore det en väldigt intressant match, Henderson mot Marquardt. Anderson Silva kan fightas i LHW tills det kommer en värdig utmanare i MW. Eftersom båda redan mött Silva en gång tycker jag det vore bättre att de får möta varandra först.

 4. dp skrev:

  Tror inte att det är att han vill ha ett uppehåll, tror bara att han vill att den nästa som möter honom i middleweight verkligen förtjänat det. För innan har det väl bara varit snack om att han vill ha så många matcher som möjligt. Vet inte vad som är rätt eller fel, både Nate och Hendo har gjort sig förtjänta av en titelmatch i mitt tycke men samtidigt håller jag med herr Soares, det har varit några som fått hoppa in och möta Silva utan några större bedrifter så nu vill han nog bara få fram den absolut bästa i den viktklassen efter honom. Vad som än händer så kommer det bli kul att se Silva gå in i ringen än en gång.

 5. dp skrev:

  Sorry, läste igenom intervjun nu :) såg att det stod där att han ville ha ett break. Jag tar tillbaks det första påståendet i mitt förra inlägg.

 6. Jocke skrev:

  Reklamskit /ändrat av Borgudd

 7. skurtbert skrev:

  Gotta love jocke…

 8. Antonl skrev:

  Var är Okami? In och slåss för fan!! ;)

 9. wand skrev:

  Vad har Henderson gjort för att förtjäna en rematch med Silva? Vinna mot Palhares ok….Vinna väldigt knappt mot Rich Franklin och sedan spöa Bisping? Hallå? Hendo vs Nate är den enda vettiga matchen… Låt Silva spöa vinnaren och sen har han rensat hela divisionen en gång för alla och kan avsluta sin karriär i 205!

 10. Benke skrev:

  Jag tycker det vore intressant att se Marquardt mot Hendo. Sen tycker jag inte det är för mycket begärt att man får se Anderson Silva tre gånger under ett år… men det är ju möjligt att vi får se honom i LHW framåt årsskiftet eller något.

 11. niclas 1 skrev:

  snälla, kan jag få be allihopa att inte ens säga orden att Silva skall avsluta sin karriär. Den dagen han gör det är det sorg i mitt hus. I mina ögon är han inte främst en kampsportare utan att levande konstverk. Så synd att vissa duktiga utövare går matcher så sällan.
  Fördel med mathcen Hendo-Marquardt. Man kan få fram en vinnare som förtjänar en rematch. Kanske mer intressant förresten är att den matchen är riktigt intressant! Nackdel är att man reducerar två utmanare till en. Jag röstar ändå ja till Hendo-Marq. matchen…som om jag hade något att säga till om i frågan :sad:

 12. Pirreus skrev:

  Hendo vann matchen mot Silva tills slutet kom. Och det verkar faktist som att Andersson själv vet det så som han håller på. Först säger han att Henderson inte förtjänar en rematch för att han är för “ovärdig” (läs kass) och nu vill han att Henderson ska möta Marquardt innan. Snacka om att undvika någon.

 13. Farujah skrev:

  Pirreus, han vann första ronden, utan att silva var i någon direkt fara. I andra ronden blev han totalt isärplockad. Möts dom igen så kommer förmodligen samma sak att hända.

 14. ErikD skrev:

  Känns som att denna match kan skapa samma problem som i HW, när man sätter contenders mot contenders så finns det helt plötsligt inga contenders kvar…

 15. david skrev:

  Känns som Silva inte ens ska blanda sig in i vilka han ska möta, han har absolut ingen talan.

 16. jöz skrev:

  hendo mot marq vore katastrofalt dumt för ufc själva. i sådana fall finns bara okami kvar och han går ju match en gång per år numera.

  jag gillar förvisso silva (när han är som bäst) men jag vill se honom mot bra motstånd. drömmen vore ju givetvis en 185-titelmatch mot mousasi, men denne är ju dels i strikeforce och dels lämnat 185 för alltid (?).

  maia vs silva kan också bli intressant i framtiden (när maia fått ordning på fötterna). visst hade allt silva lite svårigheter med Lutters groundgame till en början. innan Lutter sin vana trogen tokdog av utmattning dvs.

 17. niclas 1 skrev:

  “han har absolut ingen talan”
  -ehh…ok…

  Nästan lika konstigt uttalande att Hendo vann matchen till slutet…Hendo gjorde ingen skada alls utan låg bara på Anderson. Sedan, som Farujah säger, så blev Hendo helt sönderplockad. Och utstrypt. …som att säga att Jardine vann matchen igår innan han blev knockad…

 18. david skrev:

  niclas 1,

  vad pratar du om? Poängen, vilken du helt missade, är att Anderson Silva inte ska säga till om något när det gäller hans matcher, han är en anställd.

  http://media.ebaumsworld.com/picture/Tarkus/FacePalm.jpg

 19. Alexander on tour skrev:

  Ah, ja nä anställda ska ju inte ha något att säga till om. Bara hålla käften och göra som de blir tillsagda. Vilket idiotiskt uttalande. Det var det mest korkade jag hört på väldigt länge. Nån slags statar tänk, översittar mentaltet.

  Anderson har absolut rätt att lägga sig i. Ingen av matcherna gör nånting för hans karriär. Han tar bara risker.
  Både Hendo och Marquard blev utklassade och avslutade. Vad tjänar han på att göra det igen? Jag ser hellre någon annan få chansen. Okami kanske. Allra helst att Anderson går matcher i LHW tills dess att de hittar en värdig utmanare.

 20. jöz skrev:

  Alexander.
  vem är värdig? är det du som bestämmer det?
  du har just totalt förnekat någon chansen till en rematch. vet du överhuvudtaget hur systemet fungerar? hade inte lidell fått en till chans hade han aldrig blivit mästare. inte heller gsp. eller lesnar.

  värdig var det ja. Henderson, en legend inom sporten är inte värdig enligt dig. inte heller marquardt som kört över fem motståndare på raken sedan sin senaste chans (och ja, han körde över Leites även om poängen gick emot honom). okami är mycket bra men matchas för sällan. sedan finns det inga fler direkt eftersom belfort gick till LHW. och där menar du nu alltså att silva ska svansa runt till ingen nytta. BS! han är mästare i 185. då ska han väl visa upp sig där och möta de som enligt organisationen förtjänat att möta honom. klart han har något att säga till honom, men om han är så överlägsen borde det inte vara något problem eller?

  slutligen: “översittarmentalitet”? kom igen nu.

 21. Pirreus skrev:

  Jag tycker i vilket fall att en rematch är given. Om en kille har vunnit 3-5 matcher i rad efter fighten och är nästa contender så är det ingenting att snacka om. Man får också tänka på att MMA har mycket skador och handlar till en stor del om hur man mår psykiskt.

  En fighter kan ju gå en fight än fast han inte kan utnyttja hela sin potential, typ som Nate som gjorde illa foten innan matchen.

  Men det skulle ändå vara intressant att se Silva i LHW det håller jag helt klart med om. Fast har man ett bälte att försvara så har man en plikt som kallar.

 22. Pirreus skrev:

  @niclas1 även om du inte tycker att han gjorde någon större skada i första ronden så kvarstår det faktum att Henderson vann ronden. Så jag förstår inte hur du kan jämföra det med Keith Jardine - Thaigo Silva överhuvudtaget..?

 23. skurtbert skrev:

  Alltså, just nu finns det i mina ögon 2 contenders som sagt att de jobbat för att få en ny titel shot. Båda har gjort bra matcher sedan förlusten mot Silva och är i mina ögon likvärdigt värdiga en andra chans.

  I de flesta andra sporter hade de fått göra upp om vem som ska bli no 1 contender. Varför inte här? Låter ju som en strålande idé. Silva får vila, vi får en überskön matchup och en spännande titelmatch framöver.

 24. Pirreus skrev:

  Skurtbert: Måste säga att i dom flesta andra sporterna så hade det varit regelbundna matcher så att alla får möta alla minst två gånger. Men MMA är som det är. Så om det finns två contenders varför slå ut dom mot varann och tappa intresset helt i middleweight?

  Som jag ser det har både Henderson och Nate en skaplig chans. Men om någon av dom förlorar mot varann så känns det som att förloraren måste vinna 4 matcher till innan han har en ny chans på bältet. och 4 matcher i MMA världen är ju minst ett år.

  Ska man då vänta 1-2år innan Silva får försvara igen? Det fungerar inte IMO

 25. david skrev:

  http://sports.yahoo.com/mma/blog/cagewriter/post/Silva-can-t-have-it-both-ways-Top-middleweights?urn=mma,186541#remaining-content

  Steve cofield sammanfattar situationen utmärkt, som vanligt.

 26. jöz skrev:

  david.
  mycket bra länk. steve är en vettig människa.
  egentligen vill man ju ha den gode gegard högst upp men det är ju bara en dröm. fel organisation, fel viktklass.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235