Swick tycker att han väntat tillräckligt

“Det här var min tionde match i UFC, jag har gått 9-1. Jag vill fightas om titeln. Jag vill möta toppkillar som Matt Hughes, Georges St. Pierre och Thiago Alves”.

Detta sa den gamle TUF-deltagaren Micke Swick efter sin seger mot Ben Saunders på UFC 99. Hans enda förlust i UFC kom mot Yushin Okami i mellanvikt och sen dess har han vunnit 4 raka som welterviktare. Men än så länge har han där fått nöja sig att möta duktiga, men inte topprankade killar. Dock har han en fördel jämfört med alla i toppen av divisionen. Skulle Georges St. Pierre besegra Thiago Alves på UFC 100 är Swick i princip den enda i toppen av weltervikten som inte redan förlorat mot St. Pierre.

I intervjuerna har han sagt att han helt enkelt vill möta killar som är högre rankade än honom själv och det är något som Dana White verkar hålla med om. Men en titelmatch lär knappast var aktuell direkt. Och ett problem man kan se är att hans träningskompisar Josh Koscheck och John Fitch redan finns i toppen av divisionen. Men en match mot Matt Hughes ligger kanske nära till hands. Dessutom finns killar som Dan Hardy och Martin Kampmann, men frågan är om inte Swick vill ha ett större namn än någon av de två.

15 Responses to “Swick tycker att han väntat tillräckligt”

 1. yonsson skrev:

  Matt hughes är ju rätt tråkig så det är den enda matchningen av de som nämns som jag inte vill se.

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Ja han är tråkig men är ett stort namn som varit mästare och allt det där så vore kanske den match som Swick har mest att vinna på ändå. Men vi får se ;)

 3. jb skrev:

  svårt att se swick som nåt annat än en gatekeeper i divisionen

 4. Joakim Borgudd skrev:

  Inte jag heller om jag ska vara ärlig, men han ska helt klart få chansen mot divisonens topp framöver, det är det ingen tvekan om.

 5. pulvertomte skrev:

  tycker han borde möta Kampmann , tror att det skulle vara en intressant match up

 6. fefefef skrev:

  Kampmann eller Hughes helt klart för en eventuell titel match eller om Thiago lyckas vinna mot Fitch så Thiago.

 7. Peter skrev:

  Mm Swick - Kampmann borde skicka vinnaren i hypotetiska match till låg contender-status.

  Sen har ju Swick två av sina goda vänner och teammates i 170lbs i Koscheck och Fitch. Det är extra trångt då de 3 verkligen inte vill mötas i en match.

  Personligen ser jag inte Swick som något annat än en gatekeeper heller, jag tror inte han skulle grejja att hänga med the top i 170lbs just nu. Han borde bygga karriären ett tag till och utveckla sig ännu mer.

  Men Kampmann är en mycket intressant idé. Även Dan Hardy. Dessa matcher tycker jag känns mer logiska.

 8. pulvertomte skrev:

  Matt Serra kanske? eller har han slutat?

 9. julle skrev:

  Jag gillar Swick, mest för hans snabba händer och hans personlighet men precis som er så har jag svårt att se han vara uppe på dom högre nivåerna

 10. Klasse skrev:

  Ge han Kampmann.

 11. Jonas skrev:

  håller med föregående gäng

  swick är duktig. men saknar det där extra. har inget som gör honom farlig i mina ögon :roll:

  men visst, ge honom ett toppnamn…o sen upp till bevis Swick! :cool:

  tror för övrigt Hughes hade spöat grabben :twisted:

 12. dp skrev:

  Varför skulle han inte få möta koschek eller fitch, tycker att det är löjligt att han nämner hughes som ett toppnamn och inte dom två som är farligare än hughes. Om dom ska vara i samma träningsläger och polare och slåss i samma division så får dom slåss mot varandra.

  Sen tycker ja inte att han har rätt till en sån chans heller som han påpekar, okej han har 9-1 i ufc men det spelar ju ingen roll, det är ju hur du visar upp dig själv, första och andra ronds knock-out är ju alltid kul att se men det säger inte så mycke om hur duktig fighter du är. Sen spelar ju pengarna roll och swick, känd som han är, är inte nåt folk snackar om hur mycke dom vill se nästa swick match. Jag hatade Brock i början men ändå var ja ivrig på att se vad han skulle åstadkomma i nästa match.

 13. Tom skrev:

  Ditt arugument håller inte de är skitsnack att andra och första ronds KO inte skulle säga om man är en bra fighter, visst kan man ha tur och få in e lucky punch men inte den utsträckningen. Sånna vinster visar tycker jag tvärt emot att man är en väldigt bra fighter som kan dominera, kontrolera, avsluta och köra över sina motståndare. Namn som Chuck Liddell som hade under sin tid som mästare 5 av 7 vinster på TKO eller KO i första eller andra ronden, de andra två var på samma beslut fast i senare ronder. Anderson Silva hade inte gått förbi andra ronder förens i sin 8 match i UFC och vuniit alla de matcherna på KO och TKO. Och mer exempel finns de så att de arumentet håller verkligen inte.

 14. dp skrev:

  Jag menade inte att man absolut inte är en bra fighter bara för att man får in första ronds KO’s, jag menar bara att det behöver inte betyda att man är det. Kvaliteér som Anderson Silva och Chuck Lidell visat under sina snabba vinster är såna kvaliteér som ja känner att inte Swick visat. Han har visat domninans mot sämre motståndare men inte mot svårare som t.ex. Yushin Okami (osäker på stavning), okej Yushin var mycke större än swick så det kanske inte räknas.

 15. Tom skrev:

  Okej förstår hur du menar nu, nä men håller med att när man hör namnet swick så tänker inte heller jag på någon top contender, dock tror jag att weltervikt är mycke bättre än han och Yushin är ju ett hyfsat top namn i mellanvikten så får ser hur mycket skadda han kan göra i weltervikten nu. Ställ han mot ett top namn så får vi se om han håller. Hughe skan ju vara en matchup om han nu vill bygga sin kariiär mer, eller Koscheck kanske om han nu vill möta sin tränings partner. Gillar dock inte Koscheck tycker att han nog aldrig kommer bli nåt top namn riktigt heller.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235