Tack!

Man ska aldrig säga aldrig. Ordspråket ekar i mitt huvud samtidigt som jag retar mig på att min sista krönika på MMABloggen startar med skriftens förbjudna ord “man”. Om jag nu enligt traditionen inte ska säga aldrig lovas dock att detta är den sista krönika jag skriver på väldigt länge. Jag vill inte göra en Chuck Lidell, Matt Hughes, Randy Couture, Tito Ortiz, Fedor Emelianenko (vad i helvete skriver han!!!), Tim Sylvia, Andrei Arlovski eller Matt Lindland. Herrarna som får agera symboler för en dalande karriär förblindas alla av dollartecken och kommer därför lysa lite mindre klart i ett samhälle där stjärnor konsumeras på löpande band. Igår morse såg jag första delen av TUF 10 och insåg att jag inte kommer kunna leverera på den nivå ni förtjänar samt den nivå som har fått mig att känna stolthet över att vara del av Sveriges bästa MMA-sida.

Kanske blir detta en onödigt lång krönika, kanske tar den slut ett par meningar efter brytet? Vi får se vart fingrarna tar oss. Njut eller hata, så länge ni känner något så avslutas min MMAblogg-karriär med ett leende på läpparna.

Mattias Persson: Jag är 27 år gammal och hållit på med idrott hela mitt liv. Har dock aldrig sysslat med någon form av kampsport utan bara diverse bollsporter. Fastnade för MMA i samband med första matchen mellan Tito Ortiz och Ken Shamrock. Fan vad jag hatade Tito! Kände gråten i halsen när Shamrock blev mörbultad. Idag är jag hyfsat välorienterad i MMA-djungeln, gillar Tito och tycker Shamrock är patetisk. Favoritfighters: 155: Roger Huerta 170: GSP 185: Anderson silva 205: Renato Sobral Tungvikt: Fedor Emelianenko

Idag är jag 29 år. Tito har passerat sitt bäst före datum för x antal matcher sedan. Roger Huerta har precis förlorat en match som präglades av bristande intresse och tristess vilket utmynnade i sömnigt snabbspolande. GSP är MMA (punkt) Anderson Silva är min gud medan Babalu främst är min hund. Fedor är Fedor men MMA idag handlar, på gott och ont (mest gott), väldigt mycket om pengar och någonstans blev Fedor mer intresserad av företagsekonomi än fighting. Själv föredrar jag det senare. Jag har fortfarande inte gjort min första MMA-träning men det kommer, inte bara för jag påstod detta för Ilir Latifi på fyllan för ett par månader sedan utan snarare för att MMA är en del av framtiden och därför i förlängningen oundviklig.

Dana White försöker skapa sin egen framtid genom att handplocka storlek till UFCs i vissa avseende klena tungviktsklass. Att det inte räckte att bara vara stor bevisades dock genom en av TUFs blodigaste matcher redan i dagens första del. Ska inte röra för mycket i TUF-grytan då sleven kommer övertas av MMABloggens egen Messias. Kan dock inte låta mitt skötebarn förbli helt orört (släpp era perverterade tankar!). Det är alltså dags för den tionde säsongen av TUF och i år är det dags för tungviktarna. Rampage och “snubben vars namn absolut inte kommer få utrymme i min sista krönika” coachar. Eftersom jag inte kommer skriva om denna matchen så kan jag redan berätta för er att “snubben vars namn absolut inte kommer få utrymme i min sista krönika” kommer att bli knockad i första ronden när det väl är dags. Självklart hejar jag på Team Rampage men om vi jämför Tiki som assisterande tränare med “snubben vars namn absolut inte kommer få utrymme i min sista krönika”s Greg Jackson så förstår vi att detta kommer bli en jobbig säsong, både för Team Rampage och mitt hjärta. Som krona på mitt besvikelseverk kommer Kimbo inte leva upp till hajpen, om det nu finns någon hajp kvar?

Förhoppningsvis blir det en alkoholfri Lördag så jag kan njuta av UFC 103. En av höjdpunkterna denna kväll blir när Belfort kör över Franklin och på så sätt blir ett “nytt” spännande namn. Jag hoppas att Crocop landar ett skenben i huvudet på junioren och påbörjar en vandring mot Brocken. Jag tror att Kampmann måste vinna övertygande för att Daley-matchen ska leda till en titelchans, hoppas hoppas. I mina drömmar domineras Koscheck men förmodligen kommer verkligheten hinna ikapp både mig och en lite för gammal Frank Trigg.

Tack för all respons genom åren! Det har varit ett nöje att läsa kommentarer och känna engagemang från er läsare, ett sant jävla nöje! Tillsammans är vi MMABloggen. Kärlek till er alla!

Tack till jeNk vars själ har skapat min absoluta favorit sida på nätet.

Vilket plötsligt avslut. Nu kommer vemodet.

18 Responses to “Tack!”

 1. jeNk skrev:

  Jag uppskattar verkligen din insats för MMABloggen och hoppas att du någon dag återvänder, i alla fall med gästinlägg när du blir upprörd över något! :lol:

  Jag tackar för komplimangerna…

 2. El Jefe skrev:

  Verkligen synd att du slutar. Jag är en av dom som aldrig kommenterar förutom nångång i chatten vid galorna.
  Jag är inne på denna sidan säkert 10-20 ggr om dagen och uppskatter denna sida verkligen. Ett stort tack till alla er som gör detta möjligt för oss vanliga mma freaks.
  Tack!

 3. Tom skrev:

  Håller samma namn som du segrande i helgen men varför ska du sluta blir man ju nyfiken på efter det här “it was a good time” inlägget?

 4. Matte skrev:

  Tack för dina inlägg du gjort, har alltid varit ett nöje att läsa dem. Det var kul att träffa dig på Malmö-tåget :)

  Se nu till att komma igång med MMA-träningen, du vet inte hu mycket roligt du missar… :)

  //Matte

 5. Morgall skrev:

  Tack för dina väl skriva inlägg

 6. Klasse skrev:

  Hur du kan snabbspola din favoritfighter på 155 när han kommer in i bättre form någonsin ur alla aspekter sett och som en hel match bullade runt med the bully himself förblir en gåta för mig. Men tack för alla inlägg.:)

 7. julle skrev:

  Bra skrivet

 8. Mattias skrev:

  @Klasse: Snabbspolningen var väll kanske ett tecken på förändring. Huerta med skådespelsdrömmar känns inte särskilt intressant längre. Trots snabbspolning vill jag dock minnas att Huerta förlorade matchen :)

 9. Rebel-Ape skrev:

  Du kmr bli saknad! Som mig så har du varit här sens början av MMAbloggen, så det är synd att förlora en av de gammla rävarna

 10. Per skrev:

  jag checkade in på denna sida för drygt dett år sedan..har varit fast den dess.. kollar dagligen på MMAbloggen, du kommer bli djupt saknad..fast du kanske gör en randy coutore? och kommmer tillbaka till oss MMA freak och ger oss ännu mer goda nyheter? Tack så hemskt mycket för att du förgyllt mina kvällar. / Per

 11. ronny skrev:

  Alla äldsjälar måste ska vara kvar så även du.

 12. lol titoäger skrev:

  tito e ju fan bästa entertain killen shamrock fick damp hela tiden HAHAHA “IM gonna knock ure head black” fyfan shamrock e en lätt irriterad kille

 13. Dea skrev:

  Vem tar din plats? Betyder detta att det finns en öppen plats som mma-skribent? Kanske en tävling vore på sin plats kanske?

 14. Axel skrev:

  Synd att se en krönikör lämna sidan, har dock nyligen upptäckt mmabloggen( är dock inne här minst dagligen), så jag kan inte säga att relationen varit personlig, men men,but i digress. Ha ett fortsatt trevligt liv. Peace out
  PS. Vill tacka för en fantastiskt underhållande sida, har personligen svårt att hitta mmafans i min kompiskrets.DS

 15. Nature skrev:

  Kanske att du kan komma tillbaka, om du blir utmanad på en bloggduell. Någon vass skribent kan bevara ett avancemang och blogga om det. Du gör samma sak samt låt sedan läsarna, via en POLL avgöra resten. En så pass vass och passionerad MMA-skribent som du, lär bli svårslagen!

 16. Joakim Borgudd skrev:

  Angående tom plats så finns det alltid möjligheter att skriva för oss om man uppfyller kraven, vi söker ständigt. Men vi har ju två nya stjärnor i Patrik och Elias som nog ska kunna bidra till att göra sidan ännu bättre!

 17. Alexander on tour skrev:

  Jag vet inte riktigt vad jag ska känna.

  Å ena sidan älskar jag ditt sätt att skriva och formulera dig, och kommer sakna dina betraktelser. Tuf serien skyr jag ju bekannt som pesten, men läste ändå dina krönikor med hungriga ögon.

  Å andra sidan innebär ju detta en mindre konkurent i kampen om bästa skribent titeln här på bloggen.

  Mattias kommer inte kunna hålla sig, för eller senare skriver han ett inlägg. Dock tror jag tyvärr det kommer dröja väldigt länge.

  r.i.p motha f¤¤¤¤r

 18. MMABloggen » Blog Archive » Dagens bild skrev:

  [...] Persson, som tidigare skrev för MMABloggen, skickar en hälsning och en bild från New [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235