Tankar efter UFC 80 - Efterspel (Spoilers!)

Efter matchen rusar en testosteronfylld Sean Sherk upp i buren (iförd världens fulaste skjorta) och säger att BJ Penn inte är en sann mästare förrän han slagit honom. Hur har han kommit fram till den slutsatsen? Han kanske behöver att någon förklarar för honom vad en avstängning innebär…att han anses vara skyldig och att han fuskat till sig bältet och därmed inte varit en sann mästare till att börja med! Visserligen hade BJ sekunderna tidigare deklarerat att Sherk var “död” eftersom de skulle mötas…hade också blivit lite smågrinig då. Vi får se vart någonstans UFC 85 hålls någonstans…kanske något land utan obereoende dopingtester och utlämningsavtal? Sen någ jag nåt annat roligt…

“The Muscle Shark” Sean Keith Sherk (born August 5, 1973) is a product of steroid use American.” - Wikipedia

Marcus Davis börjar lämna sitt avtryck i 170-divisionen och det börjar viskas om att han är värdig ett bättre motstånd. Vissa menar att han redan borde få matchen mot Jon Fitch eftersom Akihiro Gono ställt in då han har skadat handen (och ska opereras inom kort). Är det verkligen en bra idé att ta en ny fight på den nivån med så kort varsel?

Matcher som annonserats efter galan…

UFC 82
Andrei Arlovski vs Jake O’Brien
Diego Sanchez vs Roan Carneiro

UFC 84
Evan Tanner vs Yushin Okami
Rich Clementi vs Sam Stout
Jonathan Goulet vs Kuniyoshi Hironaka

UFC 85
BJ Penn vs Sean Sherk

Mycket spännande att se fram emot med andra ord. Sen kom ju nyheten om att Werdum var först i ledet till en chans på tungviktsbältet efter UFC 81. Det är något så förbryllande och tragiskt att jag måste avhandla det i ett eget inlägg…se fram emot det inlägget ikväll!

12 Responses to “Tankar efter UFC 80 - Efterspel (Spoilers!)”

 1. jeNk skrev:

  Nu med “klickbara” namn efter önskemål… :grin:

 2. hustler skrev:

  Bra inlägg!

  Håller med dig om Sherk, det var den fulaste skjortan jag har sett i hela mitt liv. Skulle hellre springa naken ner hela Kungsgatan än att ha på mig den där.
  Fast det kanske går hand i hand? Ju mer man fuskare desto fulare skjorta måste man ha på sig, kanske det var ett straff från Dana White eller något.

  Marcus Davis stiger på min personliga ranking. Efter att han började träna med Mark Dellagrotte och alla andra på Sityodtong har hans stand-up blivit helt fantastisk. Har man en kille som Dellagrotte i sin hörna som är ett sant Muay Thai-orakel måste det kännas rätt tryggt.
  Som du säger vet jag inte om han är redo för Fitch än, tycker han ska få möta Koscheck. Han är långt ifrån en fulländad fighter, har mycket kvar att lära och jag är övertygad om att Davis skulle köra över honom relativt lätt.
  Det som är bra med den match-upen är att alla andra verkar ranka Kos så jävla högt, vinner han den ligger han spännande till i divisionen.

 3. joxe skrev:

  Noterade just det, mycket bra!:grin:

 4. rasmus skrev:

  det är ju sanslöst vad objektivt det skrivs när det gäller Sean Sherk..Sen har han ju inte fuskat sig till bältet,däremot blev han fälld efter han försvarat det.

 5. Sirwan skrev:

  det är inte direkt så att man blir ufc champ för att man ta steorider…

 6. Pontus skrev:

  Marcus Davis stand-up var redan lysnade när han började för Mark Dellagrotte, det är allt annat som har blivit bättre så han nu har möjlighet att utnyttja sina boxningskunskaper.

  Jävligt snygg knock, och tack för en bra blogg!

 7. hustler skrev:

  Jag är medveten om att han har en hyfsat framgångsrik boxningskarriär bakom sig, syftade självfallet på att han har blivit mer dynamisk speciellt i sin Muay Thai.

 8. Kalle Uggla skrev:

  Svar rasmus *

  Han blev påkommen då ja.

  Svar Sirwan *

  Nej men det underlättar om man skulle få ha bollträ i en boxningsmatch.

 9. Belemil skrev:

  För att citera Sirwan “det är inte direkt så att man blir ufc champ för att man ta steorider…”

  Jösses hoppas du verkligen inte tror på dina egna ord…

  Klart man inte blir mästare ENBART av att fuska. Han är givetvis en väldigt duktig fighter. Men säg att det finns 5 st utmanare där alla är lika bra, så tar den ena prestationshöjjande medel som kanske ökar hans förmåga med 5-10%…..vad tror du resultatet blir då ?
  Krävs inget geni för att klura ut det…

  Livstids avstägning för alla fuskare är enda sättet att få bort skiten.

  Mkt bra blogg föresten. Bra läsning på sega arbetsdagar!

 10. Morgall skrev:

  Sean Sherk kanske hade knockats utav en av dessa knän han fick av Franca i den matchen, om inte de hade varit för hans “steroids han hade i blodet”..Dock var Franca ingen ängel i den meningen heller, så jag sätter punkt där för den spekulationen=p

 11. Robban skrev:

  Det verkar som att Ortiz-Machida blir av i UFC 85.

  http://www.sherdog.com/news/news.asp?n_id=10900

 12. BigRob skrev:

  Roan Carneiro är sjuk och ersätts av David Bielkheden (!!!) i UFC 82. Roligt, roligt och grattis till David! Blir nog en tuff match.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235