Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Tankar efter UFC 80 - Huvudmatcherna (Spoilers!)

Tankar efter UFC 80 - Huvudmatcherna (Spoilers!)

Rivera vs Grove

Grove hann inte utnyttja sina fysiska fördelar utan Rivera fick ner honom ganska snabbt. Väl nere balanserade Rivera sin vikt väl, tvingade fram sin vilja och använde Groves huvud som en boxningsboll tills han var knockad. En förödande förlust för Groves karriär även om jag tror han får minst en chans till. Riveras karriär får ett uppsving men jag har som jag sa tidigare svårt att se att han skulle vara ett hot i divisionen. Så vad vann UFC på att matcha dessa två?

Gouveia vs Lambert

Lambert höll sitt ord och pressade hela första ronden som han dominerade. Men sen märkte man att han blev tröttare…det går ju inte att storma som en tjur med hornen först och framlabbarna nere, för då blir man knockad som Lambert också blev. En bra match där båda hann visa lite innan matchen var slut….båda är snart tillbaka. Till Paolo och Ian vill jag föreslå att de borde ha övervägt att Lambert kanske varit kraftigt överviktig en gång i tiden eller att han inte har anlag för en slimmad kropp innan ni drar slutsatsen att han inte tränat väl. Fredens liljor till alla på diet!

Davis vs Liaudin

Liadin är den enda fightern som riktigt flörtar med publiken då han kommer in med svart och vit halsduk över axeln. Skatorna i publiken välkomnade honom, undrar vad folket hemma i London tyckte om det? Davis välkomnade också Liaudin med en ordentlig smäll som träffade underligt på halsen eler bakom örat. Paolo menade att det inte var ovanligt att bli sänkt av en sån, ett tillfälle där hans expertis faktiskt var intressant (kan inte bara hacka på honom!). Davis klättrar sakta men säkert upp mot större namn…

Werdum vs Gonzaga

Det första tecknet på oro för Gonzaga var när han försökte på det karaktärisktiska GSP hoppet med knäna högt uppe i luften. Gonzaga såg mest ut som ett förskolebarn med outvecklad finmotorik. Han var även för upptagen med att göra grimaser, kul när de kom naturligt vid CroCop vinsten…men nu?

Det blev heller ingen vacker match där de båda stod still en hel del och Gonzagas tank tömdes förvånansvärt fort. Man kan säga vad man vill om före detta PRIDE fighters men Werdum visste verkligen hur han skulle använda buren så att Gonzaga inte skulle kunna komma upp. En vinst till Chute Boxe och UFC har ännu en medioker tungviktare…jippie!

Penn vs Stevenson

Jag såg tydligt skräcken i Daddys ögon när matchen skulle inledas, han hade förlorat innan han ens började. Det är samma fälla som GSP föll i först gången han mötte Hughes, första gången man möter en legend. Penn inledde starkt och släppte aldrig greppet om matchen. Sen fick han in en klyvande armbåde som lämnade Stevenson inget val. Det var allt eller inget som gällde. Kanske också därför han lät som en kvinnlig tennisspelare vid varje slag, han gav allt han hade eftersom han hade tiden emot sig. Sen kom en blodig choke som avslutade matchen till Penns fördel…han hade fördel hela matchen.

Vet inte vad jag ska tycka om att matchen skulle stoppats tidigare eller inte på grund av blodflödet. Domare Herb Dean gjorde vad han kunde och läkaren gjorde sin bedömning att låta det gå. Men det var ju tydligt att Stevenson hade klara svårigheter att se på grund av sin blod-fontän i pannan. Vi fick heller inte se om BJ hade kondition för fem ronder som alla pratat om. Jag tillskriver hans “fall” efter matchen till nerver som släppte…pressen måste varit enorm. Matchen borde komma som highlight reel till tonerna av U2’s - “Sunday, Bloody Sunday” i alla fall…vem fixar? ;)

8 Responses to “Tankar efter UFC 80 - Huvudmatcherna (Spoilers!)”

 1. Pedro the Lion skrev:

  1. Angående Eklunds kontrakt. Kan man verkligen fimpa en kille trots att han har fajter kvar på kontraktet? Jag vet inte, men jag tror inte det. Jag vet att dom gjorde så med Ken Shamrock och att han då funderade på att göra rättssak av det. Det verkar ju inte som att det är kotym lixom.

  2. Om man vill skaka om sin motståndare ordentligt är det mkt bra att träffa på örat, rakt mot balanscentrum. I den nya dokumentären där Bas, Randys, Listers och Titos tekniker utsätts för olika provmätningar berättar den sistnämnde att det är precis där han vill träffa med sina armbågar.

  3. Jag är fundersam kring Bjs kondis alltså. Jag tycker han verkade lite väl trött efter matchen. Är det ngt Sherk besitter så är det ju fysik i kubik. Kan bli en nervig match det där.

  4. Keep bloggin! Ni får inte nog med beröm. Gillar att ni är flera som skriver= många åsikter och många uppdateringar. Men hade ni inte ngn tjej som brukade skriva oxå?

 2. Emil skrev:

  Haha, den där damtennisspelare kommentaren fällde även jag i soffan. Kanske fel match att introducera min kära mor till mmavärlden dock?

 3. Ono skrev:

  1. Att avsluta ett kontrakt är inga problem dock misstänker jag att någon form av kompensation måste betalas som i de flesta andra sporter och yrken. Eller så kan UFC jävlas med dem och hålla dem till deras kontrakt går ut och inte låta de slåss. I det fallet tror jag de gärna blir “fimpade” så de kan gå till andra organisationer och tjäna pengar.

  2. Vad heter dokumentären? Missat den.

  3. Jag håller med Jenk. Om man tittar väl i matchen så ser inte BJ ut att ha några som helst problem att hålla Stevenson nere eller liknande (är du trött mot en pigg fighter, blod eller icke, så är det svårt att behålla topposition). Hade BJ förlorat denna så hade hans chans till bältet i stort sett varit borta, tror han tänkt på det bra länge.

  4. Tack tack, tror du tänker på Frozen som står med i Om oss, hon sköter endast intervjuer vilket har uteblivit för tillfället.

 4. jeNk skrev:

  Ono har gått från inofficiell pr-man till officiell! :lol:

  Försökte övertala min sambo att titta…glad att hon inte ville riktigt eftersom hon nog hade äcklats av blodet. Själv är man helt inne i sporten och är mest intresserad om han kunde se eller inte.

 5. Pedro the Lion skrev:

  1. Ok, det betyder väl att Eklund åker ut med huvudet före då. Synd tycker jag. Om han bara tränar mer kondis å fys samt kunde slappna av mer under matcherna så att han vågar byta taktik så tror jag han kan bli mkt bättre. Han var ju för hundan bättre stående än kickboxaren Stout - som inte åstadkom mkt mer än ngn armbåge och ett bra takedowndefense. Han va lagom självsäker efter matchen oxå. Stort plus till Eklund som gick in till tonerna av Kentas Just idag är jag stark!

  2. Kommer inte ihåg vad den heter exakt. Den är gjord av National Geographic och kommer sändas den 27 jan. Dom testmäter som sagt hur hårt och snabbt killarna slår, sparkar, armbågar och kastar varandra. Verkar rätt cool.

  3. Ja du har kanske rätt, han visade inga trötthetstecken under matchen. Kanske mer handlade om han var tagen och kramsjuk pga av stundens allvar. Hoppas verkligen det iallafall. Han måste vinna mot Sherk!

 6. Morgall skrev:

  jo men Eklund ville ta ner Stout vilket i denna match var ganska svårt att göra, i och med att Stout är en kickboxare, och Eklund en grappler, så måste de väl tyda på att Eklunds takedowns är inte speciellt bra..Nu vill jag påstå att i detta fall då Eklund tog ner Stout, så såg jag ingen speciell prestation av Eklund väl nere på marken, ingen grappling, eller shysst ground n pound..Tänk efter, va gjorde han när han låg över Stout, nee inte speciellt mycket..Att säga att de ha med kondisen att göra enbart är otroligt fel..hela taktiken i sig va fel.

 7. Pedro the Lion skrev:

  Nä jag håller med, han gjorde inget vettigt på marken och hans take downs va pinsamma. Men eftersom han primärt kallar sig själv för grappler borde han ju skaffa sig kondis nog att leva upp till sitt epitet, för ground game är ju jobbigt. Tror det har att göra med att han inte genomgått samma rigorösa träningsläger som alla andra i UFC gjort under lång tid. Han har väl bara tränat heltid sedan han skrev på kontraktet? Det kan bara bli bättre. I mina ögon (och antagligen i alla andras oxå) verkar han vara bättre på fötterna än på marken. Det borde han satsa på.

 8. Mats skrev:

  Jag tycker det var jäkligt trist att när nu UFC sändes för svensson live och det för bara andra gången var på human tid så blir det ett sånt här blodbad. Jag var faktiskt nästan rädd att tjejen skulle komma hem just under den matchen och dra förhastade slutsatser om min livspassion. Många som introducerades för sporten för första gången tyckte säkert att det var alldeles för mycket för dem och då hjälper det inte att ett sådant blodigt scenario endast händer en gång på kanske femtio matcher. Otur var ordet. Om det ändå inte varit en titelmatch kanske den hade stoppats och åtminstone sänt en signal till nya tittare att det inte är fullt normalt.

  Jag är den största av fans verkligen, men jag tycker det var trist när svensson får se mma är det svårt att få dem att legitimera sporten. Får fortsätta sitta ensam i soffan ser det ut som

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235