Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Tankar efter UFC 93

Tankar efter UFC 93

Som vanligt efter en stor gala har UFC 93 rört runt lite i MMA-landskapet och nu börjar en stor del av vårens matcher klarna. Först och främst kan man konstatera att poängdomaren som gav tre ronder till Rich Franklin måste ha sett en annan match. Jag såg i alla fall inte hur han kunde ge segern till Franklin som inte gjorde mer än Henderson i någon av ronderna. Det enda positiva för Franklin lär vara nöjd med är att han nu slipper coacha i TUF igen.

Men nu blir det alltså Henderson som får leda amerikas lag i den kommande säsongen av TUF där han ställs mot Michael Bisping. Frågan är då om den sedvanliga matchen mellan coacherna leder till en titelchans för vinnaren och om UFC verkligen har intresse att eventuellt se Dan Henderson mot Anderson Silva igen. Att man skulle vilja ha en britt i en titelmatch är givet, tänk vilken publik man skulle få om matchen gick i Engand. Men problemet i den planen är att Bisping inte vinner mot Henderson, inte ens med samma ringdomare som mot Franklin.

Galans stora ämne är väl annars Mauricio “Shogun” Ruas kondition, eller snarare brist på kondition. Att Coleman som var nerbantad och långt förbi sitt bäst före datum tog slut kan man ju förstå. Men att Shogun skulle se så slut ut hade nog inte många trott, han hade ju alla möjligheter att avsluta matchen tidigt, men orkade helt enkelt inte. Hans prat om ett uppehåll på över ett år och svåra knäskador är inte något man kan strunta i. Det är självkart att hans konditionsträning försvårats av knäskadorna och att man är ringrostig efter ett sånt uppehåll, men det finns ett stort men. Det ska inte se så dåligt ut, det är hans jobb och skyldighet att vara i form.

Som jag ser det måste han byta team och få en riktig nytändning med folk som kan spöa honom ibland. Det funkar uppenbarligen inte att driva sitt eget team med lillebrorsan. Konkurrensen i UFC är alldeles för hård för att man ska komma undan med att inte vara i form. Det kunde man ibland i Pride. Men i UFC finns det inga lätta matcher, särskilt inte för en före detta titelhållare som Shogun.

Matchen mellan Shogun och Chuck Liddell känns som en smart uträkning av UFC. Man ger Liddell en högprofilsmatch mot en kille som sett sjukt slö ut och allt är upplagt för en tung knockout som får lite fart på hans karriär igen. Ur Shoguns synvinkel är matchen en match han nästan måste vinna för att inte bli bli helt uträknad och förlora den lilla stjärnstatus han har kvar. Men ska han lyckas med det krävs nog ett mindre underverk, som ett teambyte. För övrigt verkar den här matchen bli huvudmatch på UFC 97, istället för titelmatchen mellan Anderson Silva och Thales Leites. Det är sjävklart vilken match som drar mest folk, men sportslig potential borde ändå premieras.

För att bara fortsätta min uppradning av gamla stjärnor som gjort mig besviken tar jag upp Dennis Kang också. Han gjorde alting rätt och hade matchen där han ville mot Alan Belcher, sen kommer tyvärr den där allt vanligare sekunden av totalt hjärnsläpp och svartbältet blir som bortblåst när han fastnar i en giljotin. Man kan inte annat än minnas hur han kastade sig i Mousasis triangel. Nu ska man ju ändå säga att han såg ganska bra ut, men han har inte råd med fler såna misstag, hur tunn än mellanvikten i UFC är. För övrigt kan inte killen som gjorde Belchers Johnny Cash-tatuering vara särskilt nöjd, den ser riktigt jävlig ut.

Och att Quinton Rampage Jackson får möta Keith Jardine kändes lite överraskande, vad hände med en match mot Rashad Evans direkt? Var det kanske enda sättet att hindra en rematch mellan Jardine och Liddell. Den skulle kunna sänka Liddell för gott om han förlorade, något UFC inte lär vara sugna på. Det enda positiva är att det kanske öppnar för att vinnaren av Thiago Silva och Lyoto Machida kan bli aktuella för titeln före.

Till sist, Alistair Overeem och Sammy Schilt syntes i publiken på UFC 93 och de tog sig också tid att skriva massa autografer och posera med Dana White. Direkt tänds ett litet hopp om att vi kanske kan få se dom båda herrarna i UFC, främst Overeem med Schilt som en liten bonus, även om han måste banta en del för att klara viktgränsen. Tänk vilka matcher vi skulle få med dom killarna i UFC. Men med ett trasigt Pridehjärta vet man inte om man vågar vänta sig något alls när folk kommer till UFC.

19 Responses to “Tankar efter UFC 93”

 1. David skrev:

  well put!

 2. gemini skrev:

  Nog blev det rörigt. Har nog aldrig varit så besviken som på Shogun… va fan!?

  Som jag har förstått så ville in Rashad ta fighten mot Rampage, om det var skador eller ej vet jag inte…:roll:

  Vill verkligen se Overeem i UFC. Tror han skulle ta titeln rätt snabbt. Men helst av allt skulle jag vilja se honom mot Fedor innan, tror stenhårt på att Overeem skulle knocka Fedor.

 3. rasmus skrev:

  Trodde Shogun fattade efter Forrest-fighten att han var tvungen och jobba hårt på konditionen, men ärligt talat hade han ju SÄMRE kondis nu.
  Tycker Dennis Kang såg riktigt bra ut,synd att han fastnade där.

 4. Johnny skrev:

  Publiken var sjuuuukt mäktig! WOW! Som en champions league match!

 5. Karl-GSP skrev:

  Tycker Jardine visat att han är “contender” så ingen större överaskning.

  Man blev så lycklig på Ufc 92 och nu känns som ufc 93 har lämnat lite bitter eftersmak.. Våran ser inte alls lika kul ut som tidigare. OM killar som ska leverera inte gör det.

  Liddell mot Shogun är inget man hurrar över efter att ha sätt deras senaste matcher.. Rampage i all ära.
  Men Jardine mot Vera var inte heller en speciellt rolig match.
  Så vilka STORA fighter ska man se fram emot?
  Mir - Lesnar? Kan match bilden bli annorlunda i nästa fight?
  Coutore - Nougera? Hoppas inte de.

  Men när jag tänker efter nog finns det matchups för framtiden - frågan är bara om dom kommer.

  Själv hoppas jag på matcher som
  Carwin - Gonzaga
  Kampmann - Fitch
  Andersson Silva - Griffin i 205
  Nate Marquart - Dennis Kang
  Check Kongo - Dos Antos
  Bj Penn(efter sin kommande förlust mot GSP) - Kenny Florian.

  Men dom utspridda på 1 år säkert. Känns TUNT man brukar kunna komma på hur många som helst.
  Klart om Overeem kommer till ufc kan det vara kul. Vem möter han då?

  MMA hjärtat är lite sorgsen - hoppas Affliction galan kan göra en lite gladare :D

 6. greg skrev:

  ninja är storebror väl

 7. skurtbert skrev:

  “Jag såg i alla fall inte hur han kunde ge segern till Franklin som inte gjorde mer än Henderson i någon av ronderna.”

  Äh! Nu snackar du ur nattmössan, Franklin var solklar vinnare av sista ronden och den andra ronden var mycket jämn.

  Men det är inte lätt att vara objektiv när man kollar på en MMA-match :)

 8. Alexander on tour skrev:

  Jag måste nog se om Faranklin-Henderson. För jag tyckte att Franklin vann matchen ganska klart. Kontrollerade oktagonen, var mer agressiv och landade mer slag och framför allt kroppssparkar. Hendo brottade lite grann och hade en nerslagning, petade i ögat och skallade. Okej inte en 30-27! men delat beslut 29-28.

 9. skurtbert skrev:

  “…tror stenhårt på att Overeem skulle knocka Fedor.”

  Jag vill gärna se den matchen, faktiskt… men jag skulle nog inte vara lika säker på en knock från Overeems sida. Men vi får väl se hur det går i helgen… Tror dock vi kanske får se Arlovki i UFC igen…

 10. Anders skrev:

  äh sluta deppa.
  shogun fattar förhoppningsvis att nu jvlar måste han fixa sin kondis och gr en supermatch mot lidell
  wandy går ner till 185 och börjar rensa ur divisionen, för han hittar äntligen vilddjuret i sig själv igen. Kang slutar åka på dumma submissions och möter till slut wandy för en conteder plats.

  jackson tokknockar jardine och får sedan en välförtjänt upprättelse mot forrest(som han också knockar, med en slam! =)
  thiago silva som vann mot machida möter evans som gnpar honom till en tko seger, därefter möte rampage och evans varanndra i en match som blir årets bästa.

  i tungvikten går veteranerna Randy och Nog en grym match som randy till slut vinner varpå Nogueira gör det enda rätta och lägger handskarna på hyllan, gonzaga visar vart skåpet skall stå och möter till slut Brock(som tyvärr vann mot Mir) och gonzaga vinner över Lesnar. in i divisonen kommer också Arlovski och overeem, men schil slipper vi som tur är. Arlovski gick för övrigt en grym match mot fedor, men förlorade på decision.

  Gsp står ohotad i divisionen efter att ha vunnit vertygande mot penn och försvarar bältet mot alves och senare mot hazelett, i slutet av året går gsp upp till 185 och vinner sina två första matcher där. Bj penn går ner till lättvikt igen och försvarar bältet mot florian i en grym match. Diego sanchez presterar grymt i lättvikten efter segern mot stevenson och , diego spöar bland annat sherk och griffin och får till slut ett titleshot mot bj.

  och så fortsätter det….
  2009 blir ett grymt år, om man får drömma lite ialla fall :wink:

 11. Rebel-Ape skrev:

  anders, u seemt o have it all planned out :) vi får se hur det går,

 12. bejje skrev:

  tack anders :grin: du gjorde mig på gott humör igen! vilket år vi har framför oss :twisted:

 13. Niclas skrev:

  applåder till Anders för hans framtidsvision, härligt! :razz:

 14. Juelz skrev:

  Jag har också hört att Rashad tackade nej till en match mot Rampage för att han behövde mer tid för att förbereda sig mot honom. Så då var väl Jardine tvingad att bli offrad till varulven från memphis…

  Sen håller jag med Anders om att jag tror det här året kommer bli grymt för MMA, Inom två veckor har vi Fedor vs Arlovski plus BJ vs GSP jag förstår inte hur man kan deppa då.

 15. Peter skrev:

  Alistair till UFC är en dröm som kanske blir sann. Underbart.

  Jardine är en intressant matchup för Quinton. Han måste sänka honom snabbt alternativt lära sig att försvara legkicks.

  Shogun - Coleman var en tragedi.

 16. Emil skrev:

  Det är ett skämt ifall Machida/Silva får chansen på titeln före Rampage ifall det inte ligger något udda bakom. Tex att Quinton själv sagt sig inte vara redo eller nåt.

  Shogun har nog mer att ge. Hoppas han inser de brister han behöver jobba på och tar vara på den relativt täta matchningen han bjuds på.

 17. Karl-GSP skrev:

  Ja Anders nog blir man sugen :D

 18. yonsson skrev:

  Shogun sög, tyvärr.

 19. pat skrev:

  Nån som vet vart man hittar Tomasz Drwal mot Ivan Serati?

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235