Tankar efter UFC 99

Jag har försökt sammanfatta lite av mina tankar efter gårdagens UFC 99. Gå vidare för att läsa om det och diskutera vidare vad resultaten på galan betyder för framtiden.

Franklin och Silvas framtid
Efter huvudmatchen mot Wanderlei Silva får förhoppningsvis Rich Franklin en betydelsefull match snart. En match mot Silva i catchweight och en mot Henderson som numera gått ner i mellanvikt igen, har inte gjort mycket för hans karriär. Och det var en verkligen en dum idé från Wanderlei Silva sida att för ovanlighetens skulle starta en match avvaktande. Det kostade kanske honom segern. Dessutom får han nog lära sig banta bättre om han ska ha någon kondition i mellanvikt. Och Joe Silva lär ha ett tufft jobb med att hitta en motståndare. Ännu en förlust vore ödesdiger men det måste ändå vara en tillräckligt känd motståndare för att motivera en framskjuten plats på galan.

Framtidshopp och Kongos akilleshäll
Cain Velasquez måste jobba på sin standup samt avslut på marken. Att gå tre ronder utan att kunna avsluta Cheick Kongo med de lägen han hade håller inte. Men han är verkligen en oslipad diamant som blir svår att slå för alla i divisionen. Och stackars Cheick Kongo visar ännu en gång att han har svårt mot brottare. Synd för honom att i princip alla i toppen av tungviktsdivisionen har en bakgrund i brottning. Med sig från matchen lär Kongo också ta lärdomen om att det är dumt att ta sitt livs viktigaste mach med några veckors varsel.

Tuppkammen leder britterna
I galans hatmatch visade Dan Hardy mognad när han ville sluta fred med Marcus Davis efter matchen. Dessutom ska han ha beröm för att stående ha undvikit Davis tunga händer en stor del av matchen. Men frågan är om han inte ligger riktigt illa till om han möter någon av divisionens riktigt starka brottare. Men än så länge har han haft bra tur, så den kanske fortsätter. Två delade domslut hade lika gärna kunnat gått emot honom och då hade han antagligen slagits för sitt kontrakt på ett underkort i nästa match. Men istället har han tre vinster och har klättrat fort på rankingen.

Och om man ska fortsätta prata om britter så var det en mycket lyckad kväll för dom, fem segrar av fem möjliga. För ett par av dom räddade nog segern kontraktet och med löftet om att UFC kommer tillbaka till England i höst kan de nog vara säkra på att få vara med där. Frågan är hur många britter man kan klämma in på kortet då.

Otur för Uno
Caol Uno har verkligen inte haft särskilt mycket tur i sina matcher i UFC och hans matcher har sällan blivit underhållande. Han är en mycket duktig fighter som tyvärr har en stil som inte riktigt roar den stora publiken. Av hans sju matcher i UFC har det blivit fyra domslut och en oavgjord match. Nu står nog hoppet till Yoshihiro Akiyama som debuterar på UFC 100. UFC skulle nog verkligen vilja att en japansk stjärna lyckas i organisationen. Den otursförföljde Yushin Okami har nog inte dragningskraft nog.

Swick vill få chansen
Med segern mot Ben Saunders har nu Mike Swick 9 vinster och endast en förlust i UFC. Den enda förlusten kom mot Yushin Okami i mellanvikten. Och han pratade efter matchen om att han vill ha en chans på titeln, men hans problem är nog nivån på motståndet han mött. Vinster mot Marcus Davis och Ben Saunders ger inga titelmatcher. Och jag har mycket svårt att se honom besegra några i den absoluta toppen av divisionen, men jag har haft fel förut.

15 Responses to “Tankar efter UFC 99”

 1. Morgall skrev:

  Dan Hardys ord mot Davies satte sina spår, “Plastic padding”, “Fake Irishman”, “Gimmick”.Marcus var för arg helt enkelt ,mycket av Marcus energi slösades nog bort innan matchen ens började.Det kosta honom matchen.

  Dags för Mike swick att möta någon av sina träningspartners kanske, Jon Fitch eller Koscheck. Däremot kan jag se en intressant match mellan Swick och Karo Parisyan..skulle faktiskt vara väldigt spännande att se var den matchen skulle ta plats.

  Jag tycker att man ändå kräver rätt mycket av Cain Velasquez, han har ju ändå gått bara 6 matcher..Sen ska vi kanske titta på pappret och se att Cain har avslutat 5 matcher utav 6, och varje match kan inte vara en knockout eller avslut efter en viss “kontrollerad dominans”. Däremot så såg Cains Ground and Pound något svagare ut än i övriga av hans matcher, kan bero på att han etablera inga solida positioner särkilt länge utan att kongo flytta på sig..

  jag lägger iallafall på minnet att Kongo är kanske inte så himla lätt att avsluta, med tanke på att han förlorat på avslut 1 gång av ca 24-25 matcher vad det nu är..Jag vill tänka mer på Cains hjärta och driv i matchen, det är sånt man inte kan lära ut, sägs det. Det andra går däremot att arbeta på.

  För övrigt var galan relativt bra, tyckte ändå att Wanderlei tog den matchen, men alla har ju sina bedömningar, även “dommarna”=p.

  Yushin Okami kommer få sin chans, förhoppningsvis nån match innan titelmatchen mot Anderson Silva.
  Mitt jäkla tjatande att jag skulle helst vilja se att Shane ska möta Velasquez kan kanske hända, samt Cro cop händelsen bara är ett missförstånd och att han fortsätter att bevisa för fansen att han har glöden kvar, men att han mest av allt bevisar det för sig själv..

 2. henrik skrev:

  Om det är så jämna matcher kan man inte få gå en 4 rond eller får dom inte det? För jag tyckte det va omöjligt att säga vem som vann flera av matcherna!

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Morgall, absolut kan man inte kräva för mycket av Velasquez, han är ju en oslipad diamant som sagt! Man kan nästan se en ung Randy Couture i honom. Och jag tycker både han och Carwin borde få vänta lite på titelmatcher, så varsin ytterligare match mot ganska bra motstånd vore perfekt. Synd att matcha som mot varandra direkt eller slänga dom mot Lesnar eller Mir då både är fighters under utveckling.

 4. Boven skrev:

  Tycker Velasquez har mycket kvar att bevisa. Han har mött ett gäng soper som han avslutat och sedan gick han tiden ut mot en oförberedd Kongo som är en erkänt dålig markkille, plus att han var ritkigt illa ute att par gånger på Kongo. Kunde lika gärna förlorat på KO tidigt i första ronden och snacket hade sett helt annurlunda ut.

  Sedan går det även att konstatera att både Silva och Franklin är slut efter denna gala, tyvärr!

 5. skurtbert skrev:

  På vilket sätt har Hendo gått ner till mellanvikt? Nästa match är väl mot Rampage i 205?

 6. Osten skrev:

  Hendo möter väl Bisping i 100?

 7. Joakim Borgudd skrev:

  Skurtbert, jo Hendo möter ju Bisping på UFC 100 :wink: , och Rampage ska ju coacha i TUF så han lär väl möta Rashad Evans efter det är klart…

 8. Farujah skrev:

  Jag förstår inte hur folk kan säga att det är för tidigt för Carwin att gå titelmatch, han har bevisat mer än vad Brock lesnar har gjort. Att ta två riktiga bomber från gabe gonzaga, ta sig upp från marken och sedan avsluta honom är i mina ögon betydligt mer imponerande än att ligga på Heath Herring i 3 ronder.

 9. Tom skrev:

  Är de ingen som är imponerad av cain otorliga kondis? han låg och slog på kongo i tre ronder, lyfte upp han och total kontrolerade honom och kongo är ju en stor o stark kille, plus att han blev nästan knockad i två ronder. och i slutet andades han inte sådär tungt och med jätte öppen mun som man brukar se, han såg pigg ut som om han kunde hålla på ett tag till. Men killen saknar ju lit killer ala ice man

 10. Joakim Borgudd skrev:

  Farujah, skillnaden är väl att Brock var ett stort namn från början, han var en superstjärna som bytte sport. Jag tror på Carwin men han har väl inte riktigt samma potential att byggas upp som superstjärna, då han är en okänd kille som vid 34 års ålder kommit fram.

  Och säga vad man vill, Brock har mött Mir en gång, samt vunnit mot Randy och Herring. Medan Carwin har en mkt imponerande svit, men hans enda seger mot ett bra namn är mot Gonzaga och han är väl högst tveksam som toppkille, han spöade CroCop och har förutom det förlorat mot alla toppnamn han mött. Därför vill jag gärna se honom testas lite mer.

 11. Adde skrev:

  Även om Wanderlei alltid varit en personlig favorit tycker jag att han blev bestulen på segern…

 12. christian skrev:

  Att dra paralleller mellan Carwin och Cain känns väll inte riktigt rätt endå. Visst båda är uppe och nosar i toppen, men skildnaden tycker jag nog är att Carwin har avslutat sina matcher övertygande. Han har fått alla sina motståndare att se stjärnor och efter nu senast mot gonzaga, där han tog ett monster för att sedan ge en gonatt, så känns ju han vara steget före. Ser han gärna gå en till match innan mot en av top killarna, men vinner han den på samma sätt som tidigare tycker jag inte det är något tvivel. Frågan är vem han skulle möta då…..tittar man på fighters i ufcs rooster så känns det väll som crazy horse ligger närmast till hands iom att alla andra är uppbokade. Annars är det ju bara Cain kvar….och den matchen vill jag inte se, inte än i vart fall.

 13. christian skrev:

  hmm kanske dos santos

 14. Tom skrev:

  tro cain skulle få stora problem med carwin, då den killen kan brotats myckt mycke bättre än kongo och har nog också mer K.O power i sina nävar, så matchen skulle vara kul men håller helt med att en match för båda innan skulle sitta fint.

 15. Drago skrev:

  r

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235