Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » TUF10:2

TUF10:2

Under den förra säsongen av TUF behövde nog Dana inte snickra ihop ett manus för att få tittarna att vilja se Hendo slå Bisping hårt i ansiktet. Då årets säsong marknadsförs som en riktig fejd mellan coacherna har nog Dana tvingats doppa fjäderpennan i bläcket, för den antydda animaliska antipati framstår än så länge som en bromance. Efter en tillsynes kärleksfull tuppfäktning, under dagens avsnitt, mellan Rampage och Rashad var producenterna snabba med att klippa in en förklaring till varför det inte hettade till mellan dem, men jag känner mig fortfarande inte övertygad.

Om det är kring detta de ämnat bygga upp denna säsong sitter nog Dana och river sitt hår (om han har något sparat) med tanke på att Rampage valt att lägga handskarna på hyllan för att istället uppfylla en barndomsdröm – att göra sin far stolt genom att spela B.A. Barracus i den föga efterlängtade A-Teamfilmen. När vi tittare nu vet att fighten mellan Rampage och Rashad inte kommer bli av – hur intressant kommer då denna säsong att vara? – och när nu seriens andra huvudtema Kimbo ska slåss redan nästa avsnitt – hur intressant kommer då denna säsong vara?

Dagens fight hade ungefär lika stor behållning som en… som en fight mellan en riktigt stor och dålig kille mot en mindre, men betydligt skickligare kille som ändå är rädd för den stora killen. Wes Shivers ser lika smart ut som man själv känner sig när man blir väckt mitt i natten och tvingas fatta ett svårt och viktigt beslut – han ser förvånad ut, som om han tänker: ”Wow! Kan man göra om tankar till ord?” när han pratar. Han hade uthållighet som en 45-årig oskuld, i säng med en dyr och vacker glädjeflicka under en desperat Thailandresa och han checkade legkicks som en fotboll.

James McSweeney var skickligare och lyckades landa en hel del hårda legkicks, men jag kan inte säga att han gjorde rätt för sig i egenskap av Rashads first choise. Båda två var riktigt trötta redan i slutet av första ronden och efter två ronder av tråkig fighting vann McSweeney på decision.

Nästa vecka ska alltså Kimbo slåss och han ska möta Roy ”Big Country” Nelson som verkar älska sig själv mer än Christer Sjögren och som ser lika fit ut som Christer Pe…. Oj! det var nog en smaklös jämförelse… Om Kimbo blir överkörd har jag svårt att se några tittarrekord på årets säsong av The Ultimate Fighter.

20 Responses to “TUF10:2”

 1. Johan Wicklén skrev:

  Christer P var en bra kille, Roy Nelson är bara dryg.

  Ja, håller med. Hela säsongen hänger på om Kimbo lyckas vinna sin fight.

  Sen måste jag vara lite nördig och rätta: Rampage ska spela B.A. Baracus, inte Mr. T.

 2. jeNk skrev:

  @Wicklén

  Ändrat! :wink:

 3. Lasha skrev:

  fyyy fan va denna season av TUF verkar suga… riktigt tråkiga fighter me stora otekniska bönder.
  Å hittills har de inte varit några galna upptåg från huset.
  Längtar dock tills nästa avsnitt, kan bli riktigt grymt!!
  Riktigt bra beskrivning av dagens patetiska fajt Elias, garva högt här hemma när jag läste din beskrivning av Wes Shivers :mrgreen:

 4. kakka skrev:

  Om Kimbo skulle förlora och Rampage nu står vid sitt ord så lär detta vara det ultimata antaklimaxet för årets säsong… Och föresten: Roy Nelsen är inte alls i dålig form, det bara ser ut så, säger Rashad ;)

 5. Dykarn skrev:

  Asså, fighten i episode 2 var nått av det sämsta hitills i TUF vilket säger en hel del iom att det varit ganska många värdelösa matcher genom åren. Har för mig att Rashads första match var nått av det sämsta i serien. Passivt och otränat är inte spännande. Och vad ör grejen i år? Massa nfl-lirare? Har de ens gått nån match innan de kliver in i buren i tuf? Vad har de för meriter och erfarenheter, eller är det bara att de är stora och muskliga?

 6. Joakim Borgudd skrev:

  Med tanke på Nelsons meriter har han dock rätt att vara dryg i jämförelse med de andra. Men han verkar inte vara så skön eller i toppform, men de verkar man inte kunna säga om någon alltså. ALLA hittills har haft noll kondis.

 7. Peter skrev:

  Håller med om att dom e sega o flåsar som få redan i första ronden, dock tror jag fortfarande inte att det är nåt manus, tror bara att rashad o rampage själva tycker det är kul att “käfta” med varandra. Hoppas dock kimbo vinner och att resten börjar komma i form snart så dom inte dör innan första ronden e slut varje gång.

 8. Erik skrev:

  Vart ser man del två??

 9. Alexander on tour skrev:

  Han har humor denna skribenten. Fick mig att skratta flera gånger åt hans målande beskrivningar hahaha, keep up the good work.

  !00 mille på att Dana har haft Kimbo i special träning i ett år för att sedan “bli övveraskad” över att han ska vara med i tuf. Kimbo kommer säker ha nya magiska skills och har han inte det så kommer Dana säga: “everybody wants to see a re-match” eller “he proven himself and took the challenge and is now ready for the ufc” oavsett om han loosar. Allt bara för att tjäna lte mer av the almighty dollar.

 10. Anders E skrev:

  alltså kimbo har ju tränat mma hyffsat länge nu, men dom försöker ju få det att verka som att han har noll koll innan han kom dit, men lär sig allt där typ.

  ang fighten så blev dom visserligen jäkligt trötta, men den var knappast lika dålig som den första fighten som ju var helt värdelös, tycker faktiskt att Wes borde fått vinsten trots att han helt klart blev tröttast, men han fick ju alla nedtagningar kontrollerade på marken, fick både mount och rygg och landade en del slag.

  bryter inte rampage mot något kontrakt om han skippar matchen mot Rashad?

 11. Mr_Klister skrev:

  Fantastiskt skriven text!

  Kort och gott JÄVLIGT BRA!

  Jag satt med stora leenden flera gånger under läsningen. Den sammanfattade också ganska precis vad jag själv tycker.

  Pinsamt att grabbarna kommer in med så dåligt flås alternativt dålig koll på i vilket tempo de klarar av att fightas.

 12. Tobbe skrev:

  Hela den här säsongen kommer ju bli ett bevis på hur dåligt roids är för dig. Både Wes och han Marcus Jones har ju tryckt så mycket skit. Hjärtan stora som handbollar. Tragiskt men det är amerikansk idrottskultur tyvärr (Bigger, stronger, faster- bra film). Heja Heja Big country han är ju den ändå som verkar ha personlighet och riktiga meriter.

 13. Apräven skrev:

  Rampage och Rashads “konflikt” har redan sen deras möte ansikte mot ansikte i oktagonen känts oerhört framkrystad. Det är faktiskt pinsamt att sitta och se hur producenterna nu försöker vrida ur dem varje droppe trashtalk de kan när det är uppenbart att ingen av dem tycker illa alls om den andre.

 14. yonsson skrev:

  Tråkigt att dom bygger upp hela säsången på tränarna och deras fight (som inte kommer att bli av) istället för att koncentrera sig på de som ska fightas som man gjorde i de första säsångerna.

 15. Jokke skrev:

  Jag har svårt att köpa att allt skulle vara baserat på något manus, i så fall skulle jag som författare inte sätta den mest dragande fighten i avsnitt tre.

  Sen att allt är vinklat och förstorat det kan jag hålla med om.

  Jag tror inte heller att Dana, eller någon annan, behöver säga till varken Jackson eller Evans att dom skall käfta, det är ju ett sätt för dom att skapa fans eller haters, vilket ger dom mer cash i deras kommande fighter.

 16. nature skrev:

  Alltså TUF gör sig bäst bland med UNGA deltagare. För när inspelningsteamet runt, äldre och ärrade herrar, föersöker iscensätter låsaskonflikter så faller illusionen totalt.

 17. nature skrev:

  Naturligtvis så bygger man upp (och säljer) en fight runt personliga konflikter; då just personliga, eller motsättningar, till skillnad från intressekonflikter, är det svåraste vi människor ställs inför här i livet. Det är svårt att hantera personliga konflikter och motsättningar. Det är anledning till att fighter oftast säljs in med argument att det finns hat, motsättningar, oförsonlighet osv, osv.
  Själv så är jag intresserad av Sporten och framför allt teknikerna samt talangerna. Är jag intresserad av tennis t ex, så inte faan blir jag mer intresserad av en viss match, bara för att motståndarna låsas hatar varandra! Jag vill se talang och teknik. Samma förhållningsätt har till MMA.

 18. Richard skrev:

  Det var nog den sämsta mathen jag sett i TUFs historia, hade inga förväntningar på monstret med bakgrund i NFL men blev mer besviken över Rashads “first pick”.
  Killen var ju livrädd och sprang ifrån slagväxlingarna (som var horribelt dåliga) med ryggen vänd mot motståndaren.
  Nästan lika dålig kondis som trollet han mötte, händerna vid midjan och förutom legkicksen så var tekniken usel, satt och hoppades på en dubbelKO för att skiten skulle ta slut.

 19. Hej skrev:

  What to say..
  Riktigt dålig match, hur kan man säga att det är ens livslånga dröm att bli en fighter när man står med handen mot stängslet och vilar efter en och en halv rond?

  Hade jag coachat Wes Shivers hade jag satt honom en vecka på kondition medans alla andra fick göra roliga teknik övningar.

  Ser fram emot Kimbo vs Nelson! :mrgreen:

 20. nature skrev:

  Konditionsträning bör alltid ses i ljuset av vilken sport vi talar om - den är alltid aktivitetsberoende. Det betyder att en cyklist inte med automatik orkar simma långt och längre eller tvärt om. Många blandar i hopp detta med att ha en bra kondition, träna konditionen samt att bygga upp en bra kondition (dvs bygga upp en bra förutsättning för en “outstanding” kondition.). Bara för att du orkar mycket och länge i en sport, innebär inte det att du orka det i en annan. En styrkelyftare, t ex, har en outstanding kardiovaskulär kapacitet, men kan inte springa långlopp och tvärt om klarar inte en maratonlöpare att lyfta tungt. Undantag gäller för MMA - där det ingår så många olika moment att du som bra MMA-utövare behöver både vara en vig styrkelyftare som dessutom kunna simma hur långt som helst. Men mitt råd är därför att träna “din” konditionen i den aktivitet som du vill ha bra kondition i. Detta betyder att i MMA-sammanhang så träna stand up - slag och sidorörelser (länge) därefter takedowns defence (länge) därefter muay thai (länge) därefter grappling (länge) osv, osv.

  Skilj på att träna kondition och konsten att BYGGA UPP en KONDITION. Talar vi om att bygga upp en kondition så handlar det INTE om hur SNABBT vi springer 3 kilometer på, eller hur långt vi springer, utan hur LÄNGE du springer, eller går för den delen. Du kan nämligen bygga upp en formidabel kondition genom att gå LÄGE - varje dag. Den bästa konditionsuppbyggnaden jag har gjort var att gå 2 - 4 mil på dag; 16 dagar i sträck (fjällvandring).

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235