Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » TUF10:5 - Är det bara jag?

TUF10:5 - Är det bara jag?

Av någon anledning kändes detta avsnitt något mer underhållande än tidigare avsnitt. Egentligen hände det inget spännande, men jag tror att förklaringen kan ligga i att jag börjat uppskatta Rashad mer och mer och börjat ogilla Rampage mer och mer. Rampage är rolig, men han är samtidigt urtypen för den socialt accepterade mobbaren, som utan skam kan utnyttja sin status och trakassera andra människor utan att någon reflekterar över det. Han beter sig illa både som coach och som medmänniska och därför var det ganska tillfredsställande att se Rashad sätta dit honom, då han skällde ut honom för att inte ställa upp för sina fighters efter deras förluster. Jag tror att Rampage tog åt sig och insåg att han har fel, för annars tror jag att han hade varit betydligt mer uppkäftig mot Rashad vid denna konfrontation.

För första gången denna säsong fick vi se en liten tillstymmelse till konflikt i killarnas ”vardagsliv” då en halvblyg stackare blev anklagad för att ha runkat i duschen. Den anklagade bedyrade sin oskuld, medan den anklagande passade på att se upplysa alla i huset om det inträffade. Givetvis är det inget abnormalt beteende, men genom att förstora en situation av detta slag, befäster man den runkande som just: ”han som runkar mycket”. Om man redan har hög status i gruppen kan man vrida detta till något positivt, men om man, som vår runkare nu har, en låg status i gruppen, bidrar det endast till att isolera honom ytterligare. Det är denna typ av utfrysning som Rampage är så bra på och som han kommer undan med. Nu hade han ingen stor del i denna situation, men han uttryckte ingen förståelse för hur någon kan uppleva dessa anklagelser som obekväma.

Jag börjar nu i skrivande stund inse att kvällens avsnitt inte var speciellt underhållande, då jag finner mig själv förstora en förhållande betydelselös händelse. Kanske är det så att jag börjar drivas till vansinne av denna säsongs meningslöshet, men jag tänker inte ge upp – Kimbo finns fortfarande kvar och även om jag inte vågar hoppas på att han får slåss igen redan nästa avsnitt, så får hans närvaro mig att bibehålla intresset.

Återigen lyckades Rashad välja en bra fight. Han valde den unge och oerfarne Justin Wren att gå upp emot den betydligt mer erfarne Wes Sims. Vid intervjuerna såg Wren ut som en nyvaken amish-pojke medan Sims visade tydliga tecken på en mental obalans, men väl inne i buren var det Sims som såg tam och tafatt ut, medan Wren visade prov på en animalisk instinkt och en imponerande effektivitet. Efter en kort kamp mot buren lyckades han bryta ner Sims på golvet, där han snabbt passerade gard och avslutade honom med en tajt triangle choke.

Sims, som före matchen framstod som antagonisten ur en dålig film, blev överraskad och överrumplad av den hungrige underdogen Justin. Både han själv, Rampage och Team Rampage blev förvånade och förtvivlade över denna oväntade och olyckliga utgång, medan Rashad och hans team verkade veta vad de sysslade med. Kanske finns det något att läsa ut av detta? Det är svårt att säga i vilken utsträckning det är lagandan och i vilken utsträckning det är den individuella fightern avgör en fight, men troligt är det väl att man kan prestera betydligt bättre med en coach och ett team bakom sig.

I övrigt utgjordes kvällens avsnitt främst av att Matt Mitrione gnällde över sin ömmande axel och även fast produktionsteamet säkert klippt ihop avsnittet till hans nackdel så visar han tydliga tecken på att vara en sån där kille som letar ursäkter och känner efter huruvida han verkligen är 100% frisk eller inte. Rashad och hans kollegor verkar genomskåda hans charad och jag hoppas innerligt att han blir slagen i ansiktet snart. Återigen vet jag inte huruvida det är min egen tristess eller om det är tack vare/ på grund av kvällens avsnitt som jag inspirerats till att vara så här utförlig. Är det någon mer än jag som började se en strimma hopp i kvällens avsnitt eller är det helt enkelt så att jag börjar bli galen?

34 Responses to “TUF10:5 - Är det bara jag?”

 1. AntonL skrev:

  Kan du bara inte säga som det är istället, att du dissar tungviktarna just för att de är otekniska och klumpiga?

  Men………………..tungvikt säljer!

  Fedor/Lesnar/Kimbo/Lashley, behöver jag säga mer? :lol:

 2. RosaFloyd skrev:

  Det är inte bara du! Jag kom på mig med att sitta och tänkte precis det du skriver egentligen. Jag håller helt med i vad som skrivits om tidigare avsnitt - de har varit ointressanta och jag har gäspat mig igenom dem i stort sett. Men idag tyckte jag det var riktigt spännande och underhållande och redan nu ser jag fram emot nästa avsnitt helt plötsligt. Och dessutom gillar jag “Big babie” mer och mer. Jag önskar att han vinner sin nästa match med en helt ny strypning som sedan döps till “flower choke” :mrgreen:

 3. acke skrev:

  Jag höll bara med dig i fjärde stycket, i övrigt tyckte jag inte alls som du. Tror att du börjar bli/är galen, säsongen är en av dom sämre. Det hjälper inte hur mycket Dana hypar säsongen, är den inte bra så är den inte bra.. Fast det finns nog en del som tycker den här säsongen är bra. Jag säger bara att jag inte är en av dom.

 4. acke skrev:

  Och att bibehålla intresset enbart för att Kimbo är kvar i huset? Hmpf. Nejdu, det bryr jag mig fan inte om längre. Han är lika intressant som Abe i nuläget.

 5. Markus skrev:

  Okej om Rampage inte är någon coach. Men de “hjälpcoacher” han valt att ta med sig verkar ju om möjligt göra ett ännu sämre jobb. Det enda dem gör är att följa efter Rampage och småflina eller skaka på huvudet i bakgrunden.

  Även jag har verkligen börjat uppskatta Rashad efter denna säsong. Han gjorde inget direkt avtryck under den säsong han vann tyckte jag, men nu framstår han som en jävligt trevlig och tämligen intelligent snubbe.

 6. Drago skrev:

  Tror Rampage blev övetalad att göra tuf, absolut inget han ville göra. Han skulle aldrig dröma att coacha nån annan fighter medans Rashad lätt kunnde vara en coach efter sin kariärr.

 7. juelz skrev:

  Jag är ganska övertygad att Rampage bara är med i denna säsong för att få synas lite mer i tv. Det är ju ganska uppenbart att han inte har för avsikt att träna sitt team, Hans assistenter är ju en bunt fjollor som bara går efter och skrattar åt hans skämt.

  jag fattar inte varför Dana tyckte det behövdes en säsong av tuf att hypa Rampage vs Rashad, Den matchen hade ju sålt bra ändå… En Countdown á la Penn vs St. Pierre hade väl räckt. Jävligt tråkig säsong och sjukt dålig kvalité på fighters. Jag tycker dem borde köra vidare med det internationella konceptet som dem körde förra säsongen, Det var mycket mer spännande i mina ögon, För övrigt fattar jag inte vad som gör Kimbo så populär jag tycker han är sjukt tråkig.

 8. julle skrev:

  Dålig säsong men det man ska komma ihåg ang personligheter är hur det kan vara vinklat, jag menar vem ville inte slå snubben med axeln efter han jävla grin :cool:

  Håller med som många säger om Rampage och hans tränare, speciellt Tiki som är en riktig fjolla och känns som någon avlägsen strandsnubbe som gett ett par mitsar….

  Har alltid tyckt att Rampage är torr, han ska vara så rolig så att när man ser hans “roliga roll” så blir den så jävla jobbig.

  Håller även med om det där att Rampage är en bra mobbare

 9. äpplet skrev:

  Tycker att det bästa med säsongen har varit Marcus jones verkar så himla snäll o trevlig=)

 10. äpplet skrev:

  Asså hela tuf är ju vinklat Rampage är ju hur skön som helst och Rashad är ju bara konstig kolla länken bara
  http://www.spike.com/video/tiki-challenges/3269209

 11. niclas 1 skrev:

  Intressant att kolla på klippet äpplet länkade, så lätt att underskatta betydelse av redigeringen. Detta klipp skildrar ju verkligen rashad som en barnunge.

 12. christian skrev:

  Håller med om att denna säsong verkligen har varit ett sömnpiller hittils. Varit kul att höra Kimbo dra några klassiska kommentarer men det är typ behållningen jag haft. Ingen match har varit bra (även ifall senaste strypet var hyfsat snyggt), ingen har utmärkt sig och dramat känns väldigt fejkat och onyanserat. Hade verkligen sett fram emot denna säsong så tycker det är riktigt trist. Hoppas på att det blir bättre framöver och att någon kliver fram och tar för sig.

 13. Karl-GSP skrev:

  Tack äpplet för klippet.. Drygt att dom redigerar så vinklat - men så är det väll överallt :/

 14. Klasse skrev:

  Egentligen gör väl inte Rampage något dåligt jobb som coach? Kanske som medmänniska. Jag menar, vad spelar det för roll om han tröstar/skiter i sina fighters när de ändå förlorat? Han ska ju aldrig coacha dem igen. Så om de mår sämre mentalt då spelar ju egentligen ingen roll när de redan förlorat. Sen har han ju inte de mest avancerade råden när han skriker under fighten. Men hur många fighters brukar lyssna under en fight, helst oerfarna tufarna och adrenalinet tar över.

  Kolla bara på säsongen då BJ var coach och han kom med sjukt bra råd och tips hur folk skulle göra. Lyssnade någon? Nope.

  Men den här säsongen känns så meningslös när Rampage och Rashad matchen ej blir av.

 15. acke skrev:

  Hahahaha jag blir nyfiken på hur Rashads andedräkt luktar :D kan ju inte vara någon höjdare direkt, hahaha @ Tiki när han var tvungen att backa ifrån Rashad :D

 16. Bare skrev:

  Haha Rashad är ju bara för skön asså. Tiki skulle nog förmodligen har rätt stor chans mot honom ^^

 17. Simon skrev:

  Fan va klippet fick en att ändra åsikt direkt om Rashad igen. Jag hade börjat trötta på Rampage men nu efter att ha sett det så harjag fått tillbaks loven för honom. Rashad blev lite skraj syntes det där, skojade bort sig från situationen…

 18. danne skrev:

  Skraj? Tror ingen är skraj på deras nivå, mer nog att han ville undvika onödiga problem.

 19. Simon skrev:

  Ja men du fattar? Sa ju de kunde gå in o spärras, snackar man så mycket skit som rashad gjorde där så får han ju typ vara redo o backa upp det…. klart kanske inte gå ut på parkeringen men ja….

 20. Benke skrev:

  Det lustiga är ju att Rashad beter sig exakt på det sätt som Rampage brukar göra… upprepa samma lama grej om och om igen. Man ser att Rampage har lättare för det där, Rashad klarar inte riktigt att göra det med övertygelse. Han vill så klart inte slåss mot Tiki… varför skulle han det? Han är mer idrottsman än slagskämpe.

  Är inte imponerad av säsongen hittills. Inte speciellt märkligt egentligen… att hitta 16 intressanta tungviktare utanför de stora organisationerna är inte lätt direkt.

 21. Mats skrev:

  Ja jävlar i min låda, det var verkligen en annan bild av rashad än den som skildras i varje avsnitt. Jag trodde han var större än så, men jag får erkänna att det var underhållande

 22. Robban skrev:

  Rashad = Smart, lugn, vältalig o mycket sympatiskt.
  Rampage = Sjuukt rolig(dock ej när han driver med folk som har down syndrom o liknande), rapp i käften men RIKTIGT dålig coach/förlorare.
  Hur som helst så gör dom helt ok tv, iaf i mina ögon.

  Ps. Tack för klippet Äpplet.:grin:

 23. Kenneth Jansson skrev:

  äpplet tackar för länken. I övrigt håller jag med dom som säger att denna säsong är bland den sämsta som har sänts so far. EXTREMT Dålig fighting nivå på matcherna tekniskt sett från för många nu så ja har nästan gett upp hoppet för denna season….

 24. Mathias skrev:

  Wes Sims borde sikta på en karriär inom pro wrestling typ WWE.

 25. Martin skrev:

  kom igen ni som säger att rampage är kul o skojig…
  han är en mobbare, en kvinnoförnedrare…tror inte många sett klippet från japan där han sitter på en japansk tjej o fiser på henne..ja det är ju jättekul, jag skulle inte bry mig om det blev en mindre av den apan.
  Och tiki…seriöst, är sååå dålig fighter
  förlorade mot
  Chris Lytle på submission
  Robbie Lawler tko
  Sean Sherk submission

  han är fet nu….han väger typ 80 kg, rashad skulle göra potatis av honom.

 26. Stosse skrev:

  Snälla skärp er!? Fattar ni inte att Rashad spelar teater framför kameran? Det är för fan han som är mobbaren och inte rampage, dryga rashad. Minns ni inte forrest matchen när han tog sig på skrevet..och vad han sa till machida under slagduellen. Evans är en dryg jävel punkt!

 27. Farujah skrev:

  Martin, Tiki fet? Enligt Van Arsdale, som han har utmanat x antal gånger så går Tiki runt på 187 pounds, dvs ungefär 85 kg, och han har flera gånger uttryckt önskemål om att få möta Van Arsdale, dock på en catchweight på 180 pounds, Van Arsdale tävlade ju i 205 och lär ju vara lite större än så, så det blir nog svårt :P.

 28. Zice skrev:

  Det är inte bara du, tycker du summerade det riktigt bra och väldigt pricksäkert. Personligen tror jag att man börjar se igenom Rampage och yttligt sätt är han ganska rolig men lite mer ingående känns han väldigt osäker och använder den mobbar stilen som försvarsmekanism. Det som jag har väldigt svårt för hos rampage är att han gillar att förnedra/skoja med folk men så fort någon gör det tillbaks så känner han sig påhoppad. Angående Tiki så känns han som ett skämt, hört att han bra på att mounta sin pojkvän dock.

 29. acke skrev:

  Zice - man ser ju direkt att du har någonting emot Rampage och hela hans team. Då blir man heller inte särskilt förvånad av att du tror att du “kommit på” hur Rampage är, och självklart är det något negativt. Men du får väl ha din åsikt, visst, däremot tror jag inte du har rätt. Hjälpte inte att du drog ett bögskämt där på slutet heller, det fick inte ens dig att se ut att vara “ytligt rolig”.

 30. Max skrev:

  Även jag gillar Marcus Jones. Verkar vara en jävligt sympatisk man av det ovanligare slaget, redan ekonomisk oberoende efter 7 år i NFL. Älskar blommor och trädgården, väldigt känslomässig som uttrycker sig i den roliga kombination mjukis/tungvikts-MMA-fighter.

  Ska bli intressant att se vad Big Baby har att bjuda på.

 31. Richard skrev:

  Bah, ska det här föreställa det intressantaste avsnittet av denna säsongen så cementerar det bara min åsikt att tungvikt är den tunnaste och tråkigaste divisionen i MMA, WEC ftw.

 32. Bare skrev:

  “Rashad, don’t say nothing to me!”

 33. julle skrev:

  Hahaha Bare, klassiker :cool:

 34. acke skrev:

  Hendo till Strikeforce?

  http://mmabay.co.uk/hendo%20to%20strikeforce.html

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235