Detta är min stad…

Torsdag morgon och jag har glömt bort att det är “TUF-dag”, det säger egentligen hur pass medryckande jag har tyckt denna säsong har varit. I flera säsonger har jag skriket efter mindre såpa och mer fighter. Detta var precis vad som levererades i år, det tog inte lång tid innan jag saknade Chris Leben mfl.

I samma stund som jag ser att de har tänkt att dra igång delens enda match redan efter ett par minuter drar jag till minnes trailerbilder som visar en utsparkad limoruta. Jag liksom många med mig är rätt övertygad att det är någon av de deltagare som redan är utslagna (i dubbel bemärkelse) men som är planerad att gå match i finalen. Med detta i åtanke kan jag njuta till fullo när den jobbiga, kaxiga och rätt fula C.B Dollaway åker på en armbar i tredje ronden efter att förmodligen vunnit de två första…snöpligt och fullständigt underbart!

Jag hinner knappt skratta färdigt innan Dana sitter med allvarlig min och begrundar ett övervakningsband som visar en Jesse Taylor i högform. Tydligen är det inte nog med att sparka ut en bilruta utan han fortsätter därefter in på ett hotell för att trakassera lite kvinnor i baren. Det är förmodligen här det går åt helvete fel. Jesse har precis tagit sig till finalen av TUF och vet att han kommer att kunna fixa väldigt många brudar så fort nyheten kommer ut men just nu kan han inte berätta att det är han som är den ena finalisten pga sitt kontrakt. Alltså består hans raggningsreplik av att han precis varit instängd med 16 killar i ett hus. Tjejerna svarar förmodligen något i stil med -Säsong 7…passé! Jesse försöker kontra med att de faktiskt var 32 grabbar från början -Det har aldrig hänt förr! Tjejerna har redan slutat lyssna när han försöker ändra sin taktik till att -Haha, jag bara skoja. Känner ni inte igen mig, Big John McCarthy? Nu tar förmodligen ilska och fyllan över och Jesse trakasserar sig ur hotellbaren men också ur UFC.

Dagen efter får Jesse sig en avhyvling av Dana och här påvisar även Dana hur han ser på sin egen position i denna värld -This is my town! Dana är bestämd och Rampage håller med och jag ser snusk C.B dansa i hans baktankar. Forrest är mest ledsen och ska senare säga något i stil med -Who am I to judge. Dana berättar att i den riktiga världen funkar inte detta då hamnar man i fängelse. Hmm, det är den riktiga världen och i den riktiga världen antar jag att vi svarar inför lagen och inte inför Dana White. J.T har förmodligen fått betala för den utsparkade rutan, blivet utkastad från hotellbaren pga förkastligt uppträdande för att sedan vakna med en stark fylleångest. Missförstå mig rätt… J.T sätter sig i en jävla situation för att killen är dummare än de flesta vi känner men frågan är om inte TUF säsongen var avslutad och vad J.T gör på sin fritid inte ska påverka hans sportsliga framtid i den utsträkning, böter till UFC organisationen hade varit mer passande. Kobe Bryant spelade flertalet NBA matcher samtidigt som han var anklagad för våldtäkt men här valde man att låtta rättssystemet avgöra vad som var rätt och fel. Men sen har inte NBA en president med storhets vansinne som tror sig styra Vegas. Dana gjorde rätt i att ta ett samtal och tillrättavisa Jesse men om han skulle bli utkastad ställer jag mig väldigt tveksam till. Den allsmäktiga talar om för den underkastade hur jävla inte redo denna är för att inta den stora scenen. För att dra en jämförelse med NBA igen så har man kurser för alla roockies för att förbereda dessa för den livsomvändning som kommer ske den dagen de trär på sig sitt laglinne för första gången.

Hmm, hade egentligen inte alls någon avsikt att såga Danas beslut men när jag väl skrev detta så kändes det plötsligt som en självklarhet att straffet blev för hårt. Hade Dana haft samma inställning till de som fuskar hade vi snart haft en ren sport…

Så vad blev de mest ödesdigra konsekvenserna av J.T´s handlande? Jo, C.B Dollaway fick komma tillbaka och möta Tim Credeur om den öppna finalplatsen. Hur jag än höll tummarna så vann såklart tråk C.B. Detta gjorde han dock på ett mer underhållande sätt än under sina tidigare matcher vilket kan ge oss en förhoppning om en bra final.

Nu blir det tråkgymmet och lite styrketräning. Om jag tyckte det var tråkigt tidigare känns det ännu värre nu när man vet att Dana hade skolat en vilken dag som helst (se tidigare inlägg och dess video). Det är dock inte Dana jag har i tankarna för att motivera utan denna snubben….Yeah Buddy! -Länk-

Eftersom jag tänkte köra en nykter midsommar så kommer jag vara i god form att sammanställa någon form av “inför TUF-Finalen” i morgon. Till dess får ni ha en riktigt bra midsommar!

4 Responses to “Detta är min stad…”

 1. Jooz skrev:

  “-Haha, jag bara skoja. Känner ni inte igen mig, Big John McCarthy”. Likheten är slående.

  För hårt straff: JA!
  De hade kunnat släta över det hela genom att inte sända det i tv, det är ingen stor nyhet direkt som Dana måste tysta ner genom att ta detta beslut. För mig sätter han heller inte fightersen högre upp på beteendeskalan då man alltid får se hur de går bärsärk på huset i serien. Vad ger det för intryck egentligen?
  För mig så ser jag fighters som jävligt korkade killar som låter testosteronet pumpa lite väl mycket. Därför hade det varit så otroligt roligt att se någon med lite innanför pannbenet också komma in i ufc. Finns dessa fighters över huvud taget? De kanske redan är där och jag missat dem?

  Det jag vill komma till är att Dana’s straff var för hårt och har nog absolut med att göra att han ville se CB i finalen, vi hörde ju själv vad han sa efter fighten:
  “The fight went exactly as I thought it should go. Except that CB didn’t came out with the win”

 2. rasmus skrev:

  Håller med. Dana blev nog innerst inne överlycklig när han fick reda på hur J.T betett sig, då han såg han en anledning och få tillbaka C.B och in i finalen.. Var så uppenbart..

 3. Rebel-ape skrev:

  Detta var juh glasklart från början, Dana använde detta för att kicka ut J.T ur serien samt att ge ett gott intryck till världen, då han leker som beskyddaren för sporten. Hela grejen är juh drawn outta proportions verkligen. Detta hade aldrig kommit ut i media och man hade aldrig fått höra om den här incidenten, så farligt var det alltså inte. Men vi alla ser nog klart på saken, Dana ville föra in Tim eller CB til finalen för alla tyckte juh illa om JT fighting stil, även jag. Han gjorde inte så mkt skada när hans brottning dominerade matcherna. Hur som helst så är jag super glad att Amir tog sig till final och jag hoppas han slå in pannbenet på CB igen :D tack och hej!

 4. Mats skrev:

  Jag håller med dig fullständigt geniet. Jag tror faktiskt att de eventuellt också såg det som en chans att byta ut J.T. eftersom hans stil kanske inte är den mest publikfriande. Hade det varit någon annan hade kanske inte detta hänt

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235