Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » TUF:Semifinaler

TUF:Semifinaler

I de tidigare säsongerna är det nu det brukar hetta till på riktigt. Oftast har jag hittat en favorit och alltid har jag funnit en eller två att hata. Dessutom brukar kvaliten på matcherna vara betydligt högre när det är dags att slåss för en plats i finalens rampljus. Sexiffriga dollar-belopp i prispengar (i kontraktsform) börjar kännas nära och motivationen brukar vara på topp vilket är goda förutsättningar för bra fighter. Mina förväntningar är höga…självklart alldeles för höga.

När den första matchen presenteras kan jag ärligt skriva att jag inte ens känner igen deras namn eller kan minnas deras föregående match. Jag kan komma på ett par anledningar till hur jag kan ha förstört mitt minne men förvånas ändå över hur illa det sviker mig i denna stund. Mina tankar börjar springa ifrån mig och min borderline hypokondri börjar tugga runt i mitt huvud. Börjar fundera på hur i helvete jag ska klara nästa veckas tenta och ångesten börjar kittla min ryggrad. Oron börjar släppa och panikens tårar kryper tillbaka vilket får min dimmiga syn att klarna i takt med att första ronden sätter igång. Jag känner igen de två kombattanterna även om deras namn säger mig föga. Några tidigare match bilder lyckas jag fortfarande inte producera. Jag är dock snart helt lugn då jag börjar förstå att mitt minne inte är dåligt utan helt fantastiskt. Helt på egen hand har mitt minne förträngt dessa båda herrar som nu har påbörjat en fight som bara kommer sluta på ett sätt, med mig sovandes i soffan. Jag vaknar lagom till min träning och snabbspolar fram till domslutet som gick till brottaren som oftast låg överst.

Med nyfunnen låga och värkande ben är jag nu tillbaka i min soffa för att fortsätta en fullspäckad MMA-kväll. Nästa match är Phillipe Nover mot George Roop. Redan innan matchen är detta en given vinst för Nover som är den enda fighter som egentligen har imponerat under den gångna säsongen. En bit in i första ronden har Roop fått känna smärtan av en välsittande kimura. För er som vill vinna lite pengar så tror jag att Phillipe Nover kommer vara lika övertygande i finalen. Tyvärr är det väll just lite pengar man kan vinna då oddset förmodligen kommer vara lågt, väldigt lågt.

Denna dag har vi lyxen att bli serverade en dubbeldel och lyckligtvis så är det lite mer spänning att vänta i denna del. Min förhoppning var att lära mig stava till min favorits namn nu när det var dags för honom att köra över Vinnie. Även om jag uttryckte ett visst tvivel efter Krythuc..hrrms insats i hans förgående match kändes detta som en självklar vinst mot en motståndare som enbart har ett vapen i form av BJJ. När matchen inleds får jag en hemsk och väldigt obehaglig känsla av att jag har hejat på denna säsongs Keith Jardine, min polska favorit kör även han den klassiska grottmänniskogaurden medan han lunkar runt i buren. Plötsligt känns det inte så farligt när han klappar ut en stund senare, även om jag tror att lätta tungvikts finalen kommer bli ett riktigt sömnpiller.

Nu kommer matchen som vi fått vänta på i en hel säsong, ända sedan Junie körde sina karate-fyllor i början av säsongen så är det den här fighten som legat i luften. Junie mot Efrain. Efter en säsong av idioti ska Junie äntligen få bevisa och cementera att han verkligen är en grym fighter, för visst är han en grym fighter? Är han överhuvudtaget en MMA-fighter? Plötsligt vill ha inte gå match, han skyller på att träningen har varit för dålig. När han märker att han inte riktigt lyckades slingra sig ur situationen väljer han att kasta ett glas mot en i huset och svinga ett par slag. Nu måste han väll åka ut? Junie vet att han är påväg hem till husvagnen och ett lugn börjar sprida sig i den lilla harens ansikte.

Dana entrar huset och låser in sig med vad han tror är en fighter med stor potential att skapa matcher med höga tittarsiffror. Än är det inte avslöjat att han har åkt på en blåsning i Limparklassen. Dana som är van vid att vara enväldig härskare förstår att han inte längre på egen hand kan rädda Junie. Efter att ha synat Junies bluff samlar han till möte. Han eldar upp grabbarna med bensin i form av -Vadå vill ni inte se honom få stryk? Plötsligt kastar han ur sig en freudiansk felsägning av den högre skolan i still med -Who wants to beat him off? Dana vet hur han smekt Junie med högran för att försöka casha in med vänstran…

När det är dags för invägning gör tydligen Junie ett sista tappert försök att slippa fightas då han missar vikten med två pounds. -It took an hour and it was like fighting with a two year old to eat his vegetables. Till slut var det dock dags för det oundvikliga, match. Här blir han i mina ögon dominerad och till slut utstrupen, hoppades Efrain skulle göra en Babalu men tyvärr valde han den sportsliga vägen och lät en förnedrad Junie behålla medvetandet.

Dana White applåderade med sin kladdiga hand och ett par minuter efter antar jag att Lennarts amerikanska motsvarighet i Ashton Kutcher stormade in och skrek -you got punked…

24 Responses to “TUF:Semifinaler”

 1. rasmus skrev:

  Det är väl under 1 miljon och inte 7 miljoner..? Dana White brukar ju snacka om “six-figure contract”.. Det får jag inte till 7 miljoner. Å andra sidan har jag aldrig varit något mattegeni.. :razz:

 2. jeNk skrev:

  “Six figure” kan också vara $999.999 vilket blir över åtta miljoner kronor. Men vi har ju alla sett lönerna för TUFfarna och vet hur verkligheten ser ut…

  Ändrat texten nu iaf! :grin:

 3. Mattias fd genialisk skrev:

  Hade fått saker å ting om bakfoten. Tänkte att six-figure är som när vi i sverige hänvisar till sex nollor alltså en miljon..
  Därav slutsatsen 1 miljon dollar dryga 7 miljoner svenska. Såg på bloody elbow precis att den rätta siffran (till en början) var 300000 över tre år och nio matcher..

 4. TheInsane skrev:

  Stackars de fighters som åkt ur Ultimate Fighter tidigare säsonger. Tex de (han?) som bjöd in de två hästridande tjejerna till huset (för visst blev han/dom utslängda?).

  Här har vi Junie som faktiskt agerat som en fara för de andra deltagarna. Inte en men två gånger har han kastat glas mot folk i huset. Fler gånger har han försöka spöa på dem utanför ringen osv. Och så får han vara kvar. Undrar just vad alla de som rykte för minsta lilla i föregående säsonger tycker om detta…

 5. jb skrev:

  missade han vikten? hehe måste nog sluta snabbspola

 6. steven skrev:

  är man verkligen en fighter om man missar att slå en snubbe som sitter ner 2ggr!!!

 7. Morgall skrev:

  Man ska komma ihåg att BJJ ensam är en mycket effektiv vapen i MMA, jag skulle säga den viktigaste, och det räcker med endast det egentligen..Vi kan se på fighters som Thales Leites, Demian Maia, Gonzaga, Thiago Silva, dem vet helt enkelt hur man vinner.

  Vinny visste redan från början att han skulle komma till final, då Elliot ropade ut Bader som sin kommande finalist motståndare, då vinny svarade argt emot elliot.. När vinny mötte (”krozhinzky, vad han nu heter”), så clincha dem ihop, och vinny drog guard från stående, behövde allså inte använda så mycket brottning för att få ner sin motståndare, väl därnere så sluta de som det gjorde.

  Vinny kommer inte ligga lika still mot bader som elliot gjorde tror jag.

 8. Mattias fd genialisk skrev:

  Tror på att Vinnie kommer lyckas sno åt sig final vinsten, tror däremot aldrig han kommer bli en mästare. Detta gäller även alla de andra du räknade upp, grymma Bjj fighters kan absolut komma väldigt långt men det krävs mer för att bli en mmafighter och en mästare. Dessutom anser jag att de flesta av de fighters du räknar upp med undantag för Maia har mer än bara Bjj vilket gör dem till mmafighters dock ej till mästare…

 9. julle skrev:

  Gonzaga? bara BJJ? har du sett hans knocks?

 10. Alexander skrev:

  Asså vaddå, “I mina ögon”?. Var där kontrovers om domslutet eller blev Junie utstrypt?

  Såg en intervju med Dana där han sa; “Let me tell you, when we´re taping the show, we dont care about reatings.”

  Yeeaahh Riightt! Har inte ens sett serien och fattar att det var en lögn i klass med Clintons “I did not have sexual relations with that woman”

 11. Mattias fd genialisk skrev:

  jag anser att han blev dominerad, att han blev utstrupen är ett faktum…

 12. Jacksatan skrev:

  är man duktig på bjj måste man ta ner sina motståndare och dominera på backen. är man överjävlig på bjj kan man helt enkelt hoppa guard eller halvguard(som Maia) och svepa eller låsa ut därifrån. Att få till en clinch är ju allt som krävs för denna taktik vilket gör att dessa bjj-killar alltid är ett hot mot alla.

 13. Alexander skrev:

  Klart men så kan man säga om allt. Är man överjävlig striker A.Silva så kan man hålla på avstånd och KO folk till höger och vänster eler om man är duktig brottare så kan man stoppa nedtagningen. I dagens MMA måste man vara bra på allt. Det är de små skillnaderna som avgör, som i alla sporter.

 14. Morgall skrev:

  Julie

  Vi kan se på fighters som Thales Leites, Demian Maia, Gonzaga, Thiago Silva, dem vet helt enkelt hur man vinner.

  Vart säger jag i den meningen att gonzaga bara har bjj? Jag vet att Gonzaga har knockout power, men hur förklarar du Demian maias vinster då, han har ju kommit så pass långt nästan endast med sin bjj..Palhares är en annan livsfarlig bjj fighter, som kan gå väldigt långt.

 15. Charolastra skrev:

  Jag har börjat tröttna på felanvändande av de/dem i kommentarerna. Snabblektion: 1. Nuförtiden är det helt okej att använda “dom” istället. 2. Prova att byta ut de/dem mot hon/henne; hon=de henne=dem, det funkar oftast. Okej?

 16. Morgall skrev:

  Charolastra kanske tycker att svenska lektionerna är viktigare än meningen i kommentarerna på den här sidan.
  Visst stämmer det du säger men man kanske inte lägger så himla stor vikt på hur det ska stavas.Viktigaste är väl ändå att budskapet når fram, alla är individuella, och detta är inget CV.
  Du tröttnar ja, då ska alla göra som du säger..Tycker du inte om felanvändandet, tycker jag att du ska intala dig själv, “de går inte att lära gammla hundar att sitta” =p.

 17. Alexander skrev:

  Charolastra - Språk som utvecklas lever vidare, de som står stilla och stampar på samma plats dör. Det nya språket är det som är det rätta, således om gemene man börjar använda “dom”, “de” eller “han” “honom” på andra sätt än tidigare så är detta någonting positivt. Annars skulle vi alla gå omkring och skriva Af, voro och ehuru.

  Och vad menas med använda på fel sätt? De reglerna är ju bara någon som har hittat på. Du vet alla alfabet har uppfunnits av analfabeter.

  Okej.

 18. greg skrev:

  ett vidrigt inlägg alexander. “Och vad menas med använda på fel sätt? De reglerna är ju bara någon som har hittat på”
  Så att köra mot rött ljus och krocka med bilen är inte fel, det är bara en naturlig utveckling av bilkörandet. Om det inte är acceptabelt kommer folk snart sluta att köra bil.

  “Man ska komma ihåg att BJJ ensam är en mycket effektiv vapen i MMA, jag skulle säga den viktigaste, och det räcker med endast det egentligen..Vi kan se på fighters som Thales Leites, Demian Maia, Gonzaga, Thiago Silva, dem vet helt enkelt hur man vinner”

  Du kanske inte menade så men du har skrivit att dessa fighters bara har BJJ och att det skulle räcka för att vinna.

  skärp er!

 19. Alexander skrev:

  Greg- Senaste gången jag kollade så har ingen människa dött av att någon sa de eller dom eller han istället för honom….någonsin.
  Och om du menar allvar med denna liknelsen så är du inget mindre en en idiot, för det var en så ointelligent befriad liknelse så jag skrattade högt.

  Sen har du tydligen problem med att hålla isär inlägg eftersom du påstår att citatet ovan om att Bjj och Maia, Gonzaga och co, kommer ifrån mig. Det gör det inte, jag har aldrig sagt detta.

  Tycker du verkligen med handen på hjärtat att det var ett vidrigt inlägg? Vidrigt? Är det verkligen rätt ord i sammanhanget? Om ett oskyldigt inlägg om att strunta i grammatiska regler är vidrigt, vad kallar du då folkmordet i Rwanda?

  Så för att summera: Ha koll på vem som sagt vad när du konfronterar någon, läs lite böcker för att bättra på ordförrådet,och sist men inte minst..take a chill pill.

 20. asmir skrev:

  När får vi se Brock lira x-guard? :D

 21. greg skrev:

  Läs du lite böcker, förslagsvis böcker som hjälper dig få en bättre förståelse för grammatik. Du kanske inte såg det men mitt inlägg är uppdelat i två bitar. Första delen som handlar om din dåliga grammatik är självklart riktat till dig alexander medans andra delen är riktad till den som skrev inlägget i fråga, Morgall. Om du var lite mera bevandrad inom grammatiken skulle du kunnat utläsa denna skillnad själv, skulle inte det ha varit smidigt?

 22. Alexander skrev:

  Greg - Även om jag nu kan se att ditt inlägg är uppdelat i två bitar så nämner du bara mitt namn i inlägget, vilket syftar till att det är till just mig du vänder dig. Om du hade velat vända dig till Morgall skulle du ha klargjort detta genom att ha gjort ett bryt sedan adresserat Morgall. Så som du har skrivit det så syftar hela ditt inlägg till mig. Om du inte tror mig så vänd dig till vilken mellanstadie lärare som helst för det är där din läsförståelse hör hemma.

  Så nu har vi lärt oss flera saker idag Greg, bla att grammatik och läsförståelse inte är samma sak.

  Ha en trevlig dag och försök att inte ta livet på så stort allvar i framtiden.

 23. Filip skrev:

  mellanstadie lärare :mrgreen:

 24. greg skrev:

  eftersom jag har citerat en annan postare och sedan inlett påföljande mening med “du” är det helt uppenbart vem det riktas till. Det skulle en lågstadielärare kunna berätta för dig, och kanske även lära dig ett och annat om grammatik. ;)

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235