UFC 77 - Undercard som visades på PPV:n (Efter galan/SPOILERS!)

Demian Maia vs Ryan Jensen

Maia tog kvickt initiativet och tog ner Jensen med en single-leg nedtagning. Väl nere mixar de runt lite tills Maia säkrar ryggen på Jensen och befäster positionen med två båda krokarna. Maia söker en rear-naked choke men Jensen lyckas försvara mot den i ungefär en och en halv minut genom att hålla Maias ena arm. När väl Maia har till gång till båda armarna är slutet och rear-naked choken ett faktum.

Jensen förlorade sist mot Thales Leitis via en armbar och efter denna submisionförlust lär Jensen få hitta ett nytt hem då UFC med största sannolikhet kommer kasta ut honom. Med tanke på att det var Matt “the Law” Lindland i hans hörna så kanske IFLs Wolfpack, där Lindland är coach, har en plats åt honom.

Till Maia säger jag…välkommen till UFC!

Alvin Robinson vs Jorge Gurgel

Båda inleder med att vispa mot varandra men det blir snabbt tydligt att Robinson vill ner på mattan när han drar ner Gurgel i guard. Jag blir exalterad och hoppas få se denna fantastiska brasilianska-ju-jistu som Gurgel ska besitta men som ingen tidigare riktigt vågat utmana. Gurgel uppvisar stark positionering genom att röra sig till sidokontroll, in i guard, leta efter mounten och i slutsekunderna uppnå full mount. Detta kan låta positivt…men under all denna positionering kommer knappt några slag alls och Robinson reser sig pinfärsk mot sin hörna efter rondens slut. ag är inte alls imponerad av Gurgels förmåga att använda sina kunskaper på mattan i MMA…ett halvdant kimuraförsök är inte tillräckligt.

Robinson startar andra ronden med ett par slag men håller sig till sin plan att hålla matchen på mattan genom att ta ner Gurgel med en single-leg. Väl nere på mattan ser man att båda kan sin BJJ…i kampen om positionerna ser man Gurgel leta efter både en armbar och en omaplata innan han lyckas vända till topposition. Robinson inser att om matchen enbart ska innehålla BJJ så blir det svårt…med denna insikt slår han två gånger mot Gurgels haka med vänstern från ryggläge. Robinsons omaplataförsök ger öppningen för en vändning och Gurgel försöker åter igen med en armbar som Robinson viftar bort. Resten av matchen behåller Robinson en dominant position och från topp duggar slagen tätt…Gurgels ansikte är ordentligt mörat.

Sista ronden och Gurgel drar ner Robinson i guarden. Robinson börjar att dela ut slag som om de vore pennor och godis på en mässa och Gurgel kan endast ta emot. Gurgel försöker med en armbar och senare med ett submissionförsök men reklamproduktsregnet förtsätter. Mot slutet lyckas även Robinson att ta ryggen på Gurgel men brassen från Ohio står ut. Domarna ser matchen som 29-28, 29-27 och 29-27 för Alvin Robinson.

Gurgel verkar inte ha någon simultanförmåga…när han kör stående så är han en ensidig brawler och väl nere på mattan klarar han inte av att kombinera sin ju-jitsu som ska vara så bra (mest positioner och inte submissionförsk) med en effektiv ground and pound. Geniet trodde att Gurgel tillhörde huvudmatcherna och hade innan galan skrivit följande profetiska skrift:

“Nu börjar det lukta riktigt unket…orkar inte förklara varför Okami matchen borde vara inom ramen av tvtid igen men jag kan förklara varför Gurgel inte borde vara det. Gurgel fick sig en omgång av min favorit Homnick, därefter gav UFC honom en säker vinst mot Danny Abbadi som han var tvungen att ta till domaren för att vinna mot. Sedan ger de honom en snubbe med grymma tatueringar som loosat två av två UFC matcher mot okänt motstånd (en när han mötte Gurgel). Vad hände? Gurgel var tvungen att få vinsten av domarna… Finns enbart en anledning varför denna match får den status den får -Rich Franklin. Robinson har jag enbart sett mot Kenflo som jag motvilligt börjat förstå tillhör den absoluta toppen av 155pounds klassen. Han förlorade i första ronden men jag hoppas att han kan ge Gurgel en biljett ifrån de stora galorna för alltid…”

Robinson dominerar denna match och visar att han hör hemma i UFC, även om det inte är i absoluta toppen för närvarande. Mot någon med sämre ju-jitsu kanske vi får se mer av Robinsons Gracie-drag…

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235