UFC 78 - Huvudmatcherna (Efter galan/Spoilers!)

Bestämde mig väldigt sent för hur jag ville göra…att skriva play-by-play som jag brukar känns mindre värdefullt nu när TV4 Sport (tacka Gud för dem) visar galorna live. Så denna gången blir det lite funderingar om galan utifrån varje match istället. MMABloggen är fortfarande under utveckling och jag tar tacksamt emot feedback på förändringarna jag försöker med.

Enligt syoguiden: “Validering betyder att bekräfta giltigheten i den kunskap och de färdigheter som inte finns dokumenterade.”. Så vad har vi fått validerat/bekräftat utifrån UFC 78?

Frank Edgars vs Spencer Fisher

Edgar kommer in och publiken jublar…Fisher kommer in till underbar musik och jag hoppas mycket på honom. Edgar visar att han är i en klass över Fisher då det är ett nedtagningskalas och Edgar verkar fylla jämnt. Fisher hade inget svar på nedtagningarna vilket var mycket förvånande med tanke på hans erfarenhet och att han inte kunde förvänta sig något annat från Edgar. Fisher försvarar sig bra från botten men skapar inget eget vilket resulterar i en solklar deision för Frankie Boy.

Det som blev validerat med denna match är att Fisher förblir Fight Night material som bäst…i en så fullpackad division finns det inte plats för insatser av denna kaliber. Edgar har höjts till skyarna efter denna insatsen men jag är inte särskillt imponerad. Visst fick han gång på gång ner sin motståndare men vad gjorde han för att avsluta matchen? Det kommer inte fungera mot toppfighters i divisionen…enligt mig är det ljusårs skillnad. Edgar har potential om han åker på BJJ-Boot-Camp, men han behöver ett riktigt test innan han kan leka med de stora grabbarna.

Joe Doerksen vs Ed Herman

Min oro innan matchen var att Doerksen inte skulle vara i tillräcklig god form för att ha möjligheten att göra bra ifrån sig eftersom han tackat ja till matchen på kort varsel. När Doerksen kliver in i octagonen ser man att det är med pudding innanför huden än vanligt…men sprakar om honom och han verkar vara glad att ha fått chansen at komma tillbaka till UFC. Det brukar inte gå så bra för honom i UFC medan han gör bra ifrån sig utanför. Det gick inte så bra denna gången heller då han blev knockad av en vänsterkrok som skickade honom till la-la-land. Doerksen visade dock att han har många verktyg i bältet då han med tio sekunder kvar av rond två hade Herman i en tight triangel choke…Herman räddades av klockan.

Det som blev validerat med denna match är att Dana tog rätt beslut att ge Herman ett kontrakt efter TUF. Han lyckades med sin första knockout vilket är positivt…men har svårt att känna att detta kommer att betyda så mycket för Herman…förutom de $55000 han fick för knockout of the night. Doerksen fick validerat att han inte hör hemma i UFC utan att det får bli andra mindre organisationer…efter galan rapporterades det också att han hade fått en fraktur i ansiktet redan första ronden.

Karo Parisyan vs Ryo Chonan

Denna match gick (tyvärr) till Karo efter tre sega ronder och han fick behålla alla tänder. Chonan lyckades att inte bli utsatt för Parisyan judoskolning samtidigt som han inte skapade något tillräckligt offensivt heller.

Denna match validerade att UFC väljer att matcha dessa PRIDEs octagon-amatörer med de bästa i klassen vid upprepade tillfällen. För de flesta har det inte gått så bra men Chonan gör trots förlusten en acceptabel insats och han bör få fler chanser. Parisyan validerade ingenting egentligen…inget kändes nytt eller okänt. Det var en tråkig match och en dålig matchning av UFC…

Thiago Silva vs Houston Alexander

När matchen var över så ekade Public Enemys “Don´t believe the hype” i mitt huvud…Houston Alexander hade inga som helst kunskaper från ryggläge och Silva skolade honom. Alexander gick snabbt från att vara den mest omtalade nya talangen till nästan ingenting…MMA är väldigt oförlåtande.

Det som blev validerat är att om Silva varit amerikan så skulle tongångarna varit annorlunda…han är ju grym men jag tror inte att han kommer få samma chanser ändå. Ska bli spännande att se vem Houston får i sin nästa match…även Thiago då.

Micheal Bisping vs Rashad Evans

Det som blev validerat i denna match är följande:

 • Brottning och nedtagningar värderas mer än stående dominans.
 • Att en nedtagning är värd lika mycket oavsett om man bara ligger på sin motståndare efteråt.
 • Att Rashad har problem med sin kondition…åter igen tappar han farten i en match.
 • Att karma har betydelse…i alla fall för Bisping. Han fick vinsten mot Hamill och denna gången blev han fråntagen den (enligt mig).
 • Att det förmodligen kommer att dröja, om det någonsin händer igen, innan någon av dessa två får chansen att vara main event igen.

7 Responses to “UFC 78 - Huvudmatcherna (Efter galan/Spoilers!)”

 1. Pontus skrev:

  “Brottning och nedtagningar värderas mer än stående dominans.”

  Jag tror inte Clay Guida eller Matt Hamill håller med om det.

 2. Anders skrev:

  Jag har hört det upprepas många gånger men kan helt enkelt inte se att Michael Bisping vinner stående mot Rashad.

  Superbra blogg kan jag för övrigt säga!

 3. Mats skrev:

  Lite olustigt hur inkonsekvent domarna dömer. Efter matchen mot hamill fick man ju intrycket att om en nedtagning svarades med att ta sig upp på fötter igen utan att ta skada så var den kvitterad. Samma sak hände ju här även om evans såg ut att ha lite mer tryck i de slag han väl satte. Man kanske skulle ha fem domare eller nått jag vet inte

 4. Daniel H skrev:

  Det är ju som Dana själv brukar säga; låt inte matchen gå till domslut, avgör innan dess annars kan det gå hur som helst…

  Kanske inte så konstigt att de har knockoutbonusar mm.

  Iofs var väl denna match svårdömd. Annat var det med Silvas insats. :grin:

 5. Hans B skrev:

  Ufc har blivit en orgie i fula tribaltatueringar och usel entrémusik (nu-metal).

 6. jeNk skrev:

  Fantastiskt roligt att ni skriver kommentarer…och vi behöver inte alls vara överens Anders! :cool:

 7. alexander skrev:

  Instämmer helt med partiskheten hos jänkarna. Dom vill matcha Huston Alexander och Evans osv, inte därför att dom är bäst fighters, utan därför att dom kan tjäna mer på dom. Ser väldigt fram emot att se thiago silva igen, tror han kan ta bältet. Som den annars så korkade Paolo Roberto kommenterade: “Man måste vara riktigt hård bara för att våga byta om i samma omklädningsrum som Silva”.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235