Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » UFC 79 - Huvudmatcherna (Spoilers!)

UFC 79 - Huvudmatcherna (Spoilers!)

Klockan ringer 03:48 och jag känner mig som ett barn på julafton. Känns något segt trots detta men efter en omväg till kylen för att hämta iskall coca-cola och en påse chips så begav jag mig till soffan för att göra Ono sällskap (som kommit för att fira nyår med oss). Geniet har skickat ett sms där det står “WAR!!!”…allt känns på topp!

Det som följer är endast korta kommentarer, mina perspektiv och tankar…inga ord kan ersätta att se matcherna!

Rich Clementi vs Melvin Guillard

Detta skulle bli kvällens hatmatch då dessa tidigare hamnat i nån sorts konflikt och det var ingen kärlek spilld dem emellan. Innan matchen ens hade startat så kände man igen sandlådenivån…två styva fingrar från Guillard och Clementi svarar men en gest mot skrevet. Störtlöjligt. Visst kan hatmatcher ibland vara eggande…men i buren vill jag se sportslighet.

Clementi dominerar hela matchen och det Guillard producerar är stora yviga slag utan adress. Åter igen visar Guilard att han endast besitter baskunskaper i BJJ då han hela tiden hamnar fel i utväxlingarna på mattan. Det blir ännu tydligare när man ser att Guillards förluster till största del kommer via submission. Clementi uppvisade inget fantastiskt…men det var mer än tillräckligt för att vinna mot Melvin “Pajas” Guillard. EliteXC nästa för Guillard?

Lyoto Machida vs Rameau Thierry Sokoudjou

Machida, den osynliga och obesegrade stortalangen som hade varit en fixstjärna om han hette Bob Smith och talade engelska, fick ta emot UFC-debutanten som var i diskussionerna för årets rookie. Jag trodde innan matchen att Sokoudjou skulle ha en plan för att besegra Machidas ninja-fasoner men så blev det inte. Gång på gång gick Soko in, sänkte händerna för att ladda men stannade upp eller började backa för att måltavlan hade flyttat på sig. Machida utnyttjade detta som vanligt till fullo och för att ha ett svart bälte i judo så föll Sokoudjou förvånansvärt lätt. Väl nere så var Soko inte tillräckligt med för att skydda sig mot en choke. Vill egentligen inte jämföra Sokoudjou med Houston Alexander men jag snuddar i alla fall vid tanken…årets rookie kan han nog inte längre ta hem. Vem kommer det bli det nu då?

Soa Palelei vs. Eddie Sanchez
Det största sömnpillret på länge…två svettiga kolosser som hade en lutningstävling. Sanchez lutade sig mot Palelei som ett riktigt lutningsproffs och vann till slut efter en verbal submission. Det gör ont i mig att meddela att han fick $50.000 för kvällens knockout. Det enda positiva med hela denna matchupplevelse var Soas låtval…Geto Boys - Damn it feels good to be a gangster! Kanske inte trumfar Hughes men tangerar kanske…

Chuck Liddell vs. Wanderlei Silva

Det började pirra i kroppen, bubbla i magen, rycka i tarmen och jag började bete mig som Chuckie gör ringside…känslan innan matchen var fantastisk. Det var ett tag sen jag var så exalterad. Trots att jag innan galan satsat på Silva som vinnare så kändes verkligen som det kunde sluta hur som helst. Jag blev inte besviken av matchen även om Silva inte hade utvecklats lika mycket som jag hade hoppats på. Han hade vid ett tillfälle chansen att dyka ner på Chuckie men han stod kvar. Det draget förstod jag inte alls då jag är ganska trygg med att påstå att Wanderlei är bättre på mattan än Chuck. Men men…Wanderlei hade kanske en annan plan som han följde. Men enligt mig var han alldeles för stillastående…kan delvis vara ett resultat av scenariobytet. Liddell hade dock verkligen gjort en bra matchplan med mycket mer armbågar och nedtagningar! Vinsten gick utan tvekan till Chuckie men att se matchen som 30-27 gör mig fundersam…

Nå…är Silvas karriär slut nu? Inte en chans! Han kanske aldrig kommer vara den brutala yxmördare man kan mysa till på PRIDE-galorna. men han har fortfarande mycket att ge. Han blev inte knockat och inte skadad…han kan vara tillbaka snarare än många tror. Liddell då, är han tillbaka? Svårt att säga tycker jag…om UFC vill behålla sin största stjärna måste de ge honom matchningar som kan skapa samma urkraft i honom…och det är kanske bara ett bälte som kan göra vid detta tillfälle i hans karriär.

Georges St. Pierre vs Matt Hughes

Jag såg direkt att Hughes själv visste hur detta skulle sluta. Hans osäkerhet lyste i hans ögon och GSP var starkare och säkrare på sig själv än någonsin. Matchen började och GSP kastade runt Hughes som en trasdocka…om man bara skulle utgå ifrån denna match skulle man inte tro att Hughes varit den mest dominante mästaren genom tiderna. GSP avslutar med en vacker submission och Hughes kan inte göra annat än att ödmjukt tacka sin motståndare efter matchen och vara ganska svarlös. men jag blir irriterad när kommentatorerna försöker få Hughes att säga att han ska avsluta sin karriär. Hur mycket jag än ogillar honom är det inte rätt tillfälle…ge honom lite andrum.

Georges St. Pierre tog emot bältet, tackade publiken och UFC. Som en sann mästare men han var dock snabb med att ge den respekt Matt Serra förtjänar, Serra är den regerande mästaren och det bältet GSP har betyder inte något förrän Serra är besegrad. Det är förmodligen även psykologiskt viktigt för GSP att inte falla i samma fälla som förra gången utan att han fortsätter att vara hungrig för titeln. När (eller om) GSP och Serra möts har jag svårt att se ett annat öde för Serra än det som gick Hughes till mötes.

Nu ska jag åter till våra gäster innan sambo tvingar mig till en verbal submission bara genom att stirra på mig…

2 Responses to “UFC 79 - Huvudmatcherna (Spoilers!)”

  1. Anton skrev:

    “Nu ska jag åter till våra gäster innan sambo tvingar mig till en verbal submission bara genom att stirra på mig…”

    Ha ha ha!!! Underbar avslutning på en bra text.

  2. Rebel-ape skrev:

    JeNk jag ber dig, jag ar i guatemala och det svider att jag kan nte se matcherna fran gardagens gala, jag vore evig tacksam om du kunde lanka fighterna med wandy,liddel,hughes, gsp och sokodjou, machida. har forsokt allt for att se matchen men det gar bara inte

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235