UFC 79 med brödrarna i huvudrollen…

Jag var rätt övertygad om att skippa live sändningen till förmån för söndagens internetsläpp. Detta handlar egentligen inte så mycket om att galan gick 03.55 utan snarare om 2x Roberto. När jag började sälja idén om att samlas mitt i natten och skrika, käka chips etc så var tiden aldrig det stora problemet utan de flesta sa att de inte orkade med brödrarna. Vi blev bara två som bestämde sig för att se galan live och försnacket handlade väldigt mycket om Robertos. Tydligen kommenterar de på UFCunleashed sena vardagar och enligt min vän gör de ett pinsamt jobb. Enligt honom tror de att de går på reklam och fortsätter prata om diverse privata ting…kul om det stämmer.

Galan började utan Robertos och min vän jublade. Tydligen hade nog bara väckarklockan ringt lite sent för tio minuter in i galan var allt som det (inte?) skulle vara. Nu ska vi tänka på att jag går in med inställningen att dessa två herrar kanske ska, om inte förstöra årets match, försämra upplevelsen. Dessutom tycker jag att Pualo Roberto har gjort diverse pinsamheter genom åren men faktum kvarstår att han även besitter en del kvaliteter och den främsta är att han faktiskt har varit en grym boxare oavsett hur svårt det är för alla svenssons att erkänna detta. Han har dessutom mer erfarenhet av andra kampsporter än vad många av oss tangentplinkare någonsin kommer att få. Många ser just boxningen som ett av hans stora hinder medan jag personligen tycker det är sjysst att få höra exempelvis Paulos erfarenheter gällande mentala förberedelser. Jag har länge trott att allt de fjanteriet med bråk innan matcherna bara handlar om att hypa match och namn. Paulo framhävde dock att det är för honom och för många är en förutsättning att utveckla ett hat mot sin motståndare. Detta tycker jag ger ett djup. Här ligger Paulos absoluta styrka. Gällande “delajkunskap” inom mma är han tyvärr värdelös…i denna stund.

Ian Roberto besitter lite mer kunskaper och kan nämna ett par submissions. Han är en bra jämvikt för den väldigt spontana Paulo. De båda tillsammans funkar bra ihop och är för mig absolut inte ett störande moment, istället får de faktiskt mig att skratta flertalet gånger. Ibland kanske det inte är deras mening att frambringa skratt men det spelar mig ingen roll så länge jag skrattar.

Paulo är uppenbarligen den som ska sätta lite färg på kommenterandet medan Ian är den som ska stå för kunskapen, Ian har mer att jobba på än Paulo… Min förhoppning är att intresset finns från Ians sida att läsa på inför framtida galor, studera lite sherdog statistik etc. På detta sätt kan vi kanske slippa en kommentar som -Denna snubben är van vid små skit galor..blabla. “Snubben” har tidigare gått match i Pride…

Jag tror att med tiden kommer brödrarna vara ett naturligt inslag i mitt mma-intag och dessutom kanske tillföra något i min upplevelse. Det stor problemet jag ser just nu är att de ibland pratar vid fel tillfällen. Men här har det skett stora förändringar sen jag såg en FightNight gala där de överröstade alla intervjuer och andra uttalanden. Och ska vi vara riktigt ärliga så har väll även Rogan/Goldberg blivet sågade av de flesta? (Kul att se hur de försökte visa sina enorma reklam klockor).

För alla er som valde bort den svenska sändningen missade en av galans höjdpunkter. -Vi italienare vet vad Mazzagatti betyder…kattdödaren!

7 Responses to “UFC 79 med brödrarna i huvudrollen…”

 1. Ono skrev:

  Kan inte hålla med, sitter mest och stör mig på dem när de säger fel hela tiden. GSP och hans jättelånga armar.. .mmm 5 cm längre är JÄTTELÅNGT!

 2. jeNk skrev:

  Jag ser fram emot när de är mer pålästa…vet vem som står bakom fighters, vem de tränar med, styrkior och svagheter, tidigare motståndare och även statistik som du säger etc. Går inte komma dit och bara berätta vad de ser utan att ha en hel del förkunskaper och kunna förgylla…

  Bra inlägg!

 3. mohamed skrev:

  Brödrarna? Har du inte gått i skolan och lärt dig att det heter Bröderna?

  Paolo Roberto är helt värdelös inget han säger är bra. Vilken “tangentplinkare” som helst som kan lite om sporten skulle gärna kunna få ersätta Paolo.

 4. Geniet skrev:

  brödrarna…slarvigt…jag har en tendens att ibland skriva som jag pratar samtidigt har jag problem med en del enkla självklara ord som cyckel eller cykel som jag måste fundera över innan jag skriver. Detta handikapp besitter jag gärna framför oförståelsen att tolka en text eller oförmågan att bedömma saker och ting utifrån sin helhet istället för att vara präglad av ett seende som enbart speglar en värld som är uppbyggd av svarta och vita konturer utan att se regnbågens alla färger…

 5. Emil skrev:

  Jag gillar dem faktiskt. Definitivt roligare än skrikamerikanerna Gold och Rogan

 6. gäst skrev:

  “Brödrarna” förstör med än vad dom tillför, tyvärr så är Joe Rogan, och Goldberg snäppet värre..Bas+Quadros ftw

 7. jeNk skrev:

  Bas och Mauro Ranallo tillsammans kommer alltid vara min favorit-kombo…men jag är ju också PRIDE-slav så :razz:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235