Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » UFC 84 - Frågorna som behöver svar

UFC 84 - Frågorna som behöver svar

Är Machida en taktiker att beundra eller ett tråkmonster att förakta?

Hur kom Sherk fram till att det var en god idé att hålla sig till sin gameplan att fortsätta stå upp mot Penn?

Jardine spöade Liddell, Liddell spöade Silva och Silva spöade Jardine. Vad ska vi med ranking till och framförallt hur ska det gå till?

16 Responses to “UFC 84 - Frågorna som behöver svar”

 1. Juelz skrev:

  Angående rankingen så tycker jag helt klart det behövs ett bättre system än det som används nu.
  Houston tok knockar Jardine som inte är en topp 10 fighter men helt plötsligt efter en decision vinst över lidell så klättrar han tio placeringar och jag har sett han så högt rankad som 4:a på vissa listor. Innan han nu blev tok knockad igen av Wandy.

  Jag tycker rankingen borde avgöras av hur många rankade motståndare man har spöat. Sen är ju frågan hur man avgör när någon är rankad.
  Ett förslag är ju att man rankar genom record som tex. hur många matcher man har avslutat genom sub lr KO jämfört med antalet matcher man gått. Efter det så räknas winning streak och efter det tycker jag man även ska ranka organisationen dem fightas i.
  (jag vet inte riktigt hur dem rankar i boxning men jag tror det är mest genom record där)

  Då slipper man se topprankade fighters som är så högt rankade enbart för att man spöat ett stort “namn” .

 2. BigRob skrev:

  Ang Jardine!

  Har aldrig sett Jardine som en bra fighter, inte ens topp 20 faktiskt. Ogillar hans “stil”, ser ut som något man kan se utanför mcdonalds på lördagsnätterna. Han kan inte vara en bra fighter trots dom vinster han haft. Tror Liddell tar honom 19 fighter av 20 faktiskt. Låter larvigt, men i just Jardines fall så vill jag påstå att det är 99% tur som ligger bakom framgångarna.

 3. Torsten skrev:

  japp det låter för jävligt löjligt BigRob.

 4. LittleBrother skrev:

  Jardine liknar en typ av snubbe som skulle gått på DEEP här i Malmö. Man ser dem ibland när man går hem på fyllan med det hemska skägget

 5. alexander skrev:

  Ja, rankning genom antal vinster och winning streak låter bra, även vilken organisation/bolag du fightas i kan spela en faktor. Sen tycker jag inte sub ko eller decition ska vara avgörande. Hittar man ett bra sätt (som machida) att vinna utan att vara “flashig” så ska det inte vara avgörande. idrott handlar om att vinna, inte att underhålla. Underhållningen kommer i att se tävlan mellan två människor, sen är vissa saker mer spektakulära än andra och det kan vara roligare att se på, men sättet du vinner på ska inte vara avgörande för din rankning. Dana White tex föredrar strikers och gärna brutala sådana och pushar dom lättare i rankningen eftersom det säljer bättre. Sen tycker jag att för att MMA ska betraktas mer och mer som sport är det viktigt att instifta nationella och internationella förbund som är oberoende av de olika fighting bolagen. Där rakningssystem och riktlinjer upprättas, där en del av intäckterna från olika galor går till nationella/internationella förbunden för att investera i ungdomsverksamhet, forskning kring säkerhet, promotion, kvinnlig verksamhet, upprättning av EM, VM osv osv. Jag tycker även att man borde ha full skyddsutrustning i MMA (huvud,armbågar, knä, skenbens skydd) för att öka säkerheten för utövarna.

 6. Tobbe skrev:

  Håller med dig Alexander om förbundsbiten. Men varför ska man köra med alla dessa skydd?? Säkerhet är inte allt. Sen är det ju inte ens säkert att det är säkarare hehe.

  Förövrigt så finns det nog inte något rättvist rankingsystem. Boxningen är ju knappast rättvis. Sen är det ju inte direkt intressant med ranking heller tycker jag. Det viktiga är ju den almänna opinionen. Som med Pele och Maradona. Alla vet ju att Maradona leker med Pele. Trots att FIFA ser det annorlunda så vann Maradona folkets röst överlägset:grin:

 7. Jacksatan skrev:

  Jardine har decision över både Lidell och Gouveia. Jag kan gå med på att hans vinst över Forest kan ha varit mer tur än skicklighet, men det är ju löjligt att tro att man vinner över Lidell efter 3 ronder på “tur”.

 8. jeNk skrev:

  Tycker att begreppet “tur” i MMA är en grov förolämpning till en fighter och själv använder jag det ovilligt (förutom när jag är full av adrenalin när jag tittar på en gala och säger en jävla massa olämpliga saker om fighters). Om ens avsikt är att knocka någon och man gör det så är det inte tur. Tur tycker jag passar mer i sammanhang där man själv har en liten påverkan på slutresultatet, så är inte fallet i MMA. Måste finnas ett annat ord som beskriver fenomenet bättre…

 9. rasmus skrev:

  blir nog ganska rörigt om man ska ha full skyddsutrustning när man ligger och grapplar,alexander..

 10. Sirwan skrev:

  Machida är inte alls tråkig, hans två senaster matcher har varit riktigt underhållande, han är så teknisk så det bli roligt och se hur han går undan och prickar sina motståndare..

  Skydd i MMA,, Nää tack…

 11. Robban skrev:

  alexander: Vet inte om du utövar någon form av kampsport, men att bli sparkad av någon med benskydd gör inte så jävla ont.

  Ta thaiboxning som ett exempel där det finns olika 4a olika klasser och där den lägsta klassen är full skyddsutrustning. Vet att några från min klubb har gått några matcher i de lägsta klasserna och enligt de är det helt värdelöst. Även om du är bättre än din motsåndare så är det svårt att vinna eftersom din motsåndare inte blir påverkad av dina slag och därför bara kan gå på och på.

  Skydd tillhör sparring!

 12. Niclas skrev:

  Rankning genom antal vinster och winning streak låter INTE bra. Dels för att antal vinster säger lika mycket, och ibland MER, om det motstånd personen mött än om personens egna kompetens, och dels riskerar det leda till samma oerhört trista förfarande som finns inom boxningen där ojämna matcher arrangeras enbart i syfte att få ett bra record. MMA är där ett föredöme eftersom matcherna, speciellt i UFC, vanligtvis är jämna och väldigt spännande på förhand.

  För den långsiktiga utvecklingen tror jag mycket på Alexanders idéer kring att instifta nationella och internationella förbund mm. Långsiktigt är det nog inte så vettigt att det hela enbart styrs av kommersiella intressen, även om sådana absolut behövs, annars hade ju t.ex. UFC inte funnits!

 13. Alexander skrev:

  Robban- Varför måste det göra så jävla ont då? Måste varje match sluta med knock och hjärnskador, sönderstora cuts i pannan osv. Angående grappling med skydd har jag inte provat så jag vet inte, men barn som tävlar i MMA (vilket är sjukt i sig) har full skyddutrustning och grapplar utan större hinder. Det är väl mer det estetiska som försvinner. Skydd innebär kanske inte nödvändigtvis att två hockeymålvaketr kliver in i buren, mma handskar är ju inte särskillt tjocka och gör faktiskt att du kan slå hårdare än med bar knoge, (med bar knoge kan man knäcka ben i handen, något som till de gamla grekerna upptäckte). Rankning är ett problem, i alla sporter, och nån form av orättvisa kommer alltid att finnas, det viktiga är väl att man gör försök och komer fram till det bästa efter “trail and error”.
  Robban - Jag har sysslat med Judo, brottning, kick-thai och vanlig boxning så jag vet vad det innebär att utöva kampsport, jag har kanske bara en annorlunda inställning än vad du har.

 14. Pontus skrev:

  MMA med skydd finns redan, det kallas för ju jutsu. EOD!

 15. Simon skrev:

  Angående skydd så känns den diskussionen ca 10-12 år sen. Sporten är tillräckligt säker för att kunna utövas och sålänge det finns regler om läkarundersökningar, seriösa utbildade dommare osv så kommer inga skydd komma in annat är susp då.
  Men vem vet Alexander. Du kanske vill att även proffsboxningen ska ha skydd?

  Jag är en av dem som också sticker ut hakan genom att säga att även barn kan köra en mma-light.

  När det gäller Machida så gillar jag honom väldigt mycket. Han representerar något som det finns väldigt lite av i UFC. Nämligen klassisk kampsport och dess ideal. Han blir sällan skadad nämnvärt och han lyckas vinna matcherna.
  Innebär det att jag skulle vilja ha 10 machida på samma card = absolut nej.
  Men nu finns det en machida.

  Några jämför Machida med Okami, men skillnaden är att Okami kändes så oengagerad och inte så vidare explosiv och duktig. Men fallet Okami känns svårare.

 16. MMABloggen » Blog Archive » Skydd för MMA skrev:

  [...] Alexander skrev i en kommentar: [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235