UFC 84 - Huvudkortet (Spoilers!)

Silva vs Mendes

Mendes imponerar stående och fäller Silva som ett träd trots att han skyddar sig väl. Men då tar Silva ner honom till UFC-världen dvs att man blir nerbrottad och utsatt för ground and pound. Väl nere exponeras Mendes svaghet och Silva tar hem en bra vinst. Vill se Mendes igen men han behöver nog några veckor hos Team Quest eller hos Miletich för att anpassa sina stående kunskaper till MMA. Silva tappar anseende i mina ögon då han hånar sin motståndare efter vinsten, helt i onödan.

Ortiz vs Machida

Ortiz kommer med en Ricco Rodriguez vid sin sida som ser helt koksad ut. Ortiz ser nygråten ut och han har medgivit att det är alla känslor som kommer ut ur honom innan matchen, sen är det dags för punishment!? Publiken verkar älska och hata honom samtidigt och han kanske inte övervärderar sig själv ändå?

Det känns som om Machida har lite väl mycket respekt för Ortiz inledningsvis. Ortiz håller sitt lugn men det blir tydligare ju längre ronden går att han blir irriterad, Machida lyckas med sin taktik med andra ord. Machida börjar lossa karatesparkar och sen lyckas han med det Ortiz inte klarat hela ronden, en massiv nedtagning. Tveklöst Machidas rond.

I andra ronden fortsätter Machida att reta Ortiz samtidigt som han har ett klart övertag. Ortiz måste byta taktik, det går inte att försöka med det gamla “kom igen då”-tricket. Inte lätt att bara ha en koksad Ricco som ledsagare. Skulle precis som Machida välja Minotauro alla dagar i veckan. I slutet av ronden verkar Ortiz ursinnig, förmodligen för att han vet att han förlorat två ronden och måste gå på knock eller en 10-8 rond.

Tredje ronden och Machida fortsätter att vara en skugga ända fram till att han lossar ett otroligt knä rakt mot levern på Ortiz. Bas Rutten hoppar ur soffan och skriker ka-plauw! Ortiz sjunker ihop medn samlar sig och kontrollerar Machida väl. Ortiz uppvisar att han har submission-färdigheter när han försöker med en triangel som glider ur honom ur benen/händerna. Verkade som han inte riktigt kunde bestämma sig vilken submission han skulle hålla fast vid medan machida försökte och lyckades glida ur.

Tycker det var bra gjort av UFC att låta Ortiz tala till sina fans (lite väl länge dock). Men vad ska de göra när Punishment sponsrar buren :) ? Kan verkligen UFC fortsätta att hålla tillbaka Machida nu? Typisk amerikaner som buade Machida fram tills han började tala engelska…

Gouveia vs Reljic

Reljic kommer in till tonerna av Jedi Mind Tricks och Gouveia har Rick Ross ft R Kelly i ryggen och då har jag bestämt mig, vinsten måste gå till kroaten!

Reljic följer sin läromästares mantra: Right kick hospital, left kick cemetary. Gouveia har inledningsvis svårt att hitta något svar tills han upptäcker att kroaten inte är lika rörlig och snabb som CroCop var i sina glansdagar. Reljic är smart och drar ner Gouveia i guarden och räddar sig ur ronden. Hur tror ni att domarna poängsätter ett sådant drag? Jag ser det som något positivt för Reljic medan en annan kanske ser det som en nedtagning.

Reljic fortsätter att förlita sig på sina sparkar och när det inte fungerar så tar Gouveia villigt över. Gouveia uppvisar en imponerande g’n'p men Reljic lyckas masa sig upp ändå. Väl uppe så lossar kroaten en ordentlig krok mot tinningen som inebär slutet på matchen. En riktigt bra match som visar att Gouveia hör hemma i UFC även om det inte är på absoluta toppen och Reljic har hittat ett nytt hem. Hoppas bara att han utvidgar sin arsenal för annars kommer hans stil utnyttjas av första bästa TUF:are med mer än två hjärnceller (och en sån måste finnas, väl?).

Reljic svär i kyrkan! Han säger Coutures namn!! Två gånger!!!

Jardine vs Silva

Jag är egentligen alldeles för nervös för att skriva inför denna match…och nu ser man till och med Couture!

HELT JÄVLA FUCKING UNDERBART!!! Gåshud och lyckliga fuktiga ögon när Silvas hand lyfts och Jardine ligger stel på mattan…

Salaverry vs Palhares

Gamle Salle leds till slakt…

Mycket riktigt visar vår nye brasilianske vän vart skåpet ska stå efter en imponerande BJJ-uppvisning.

Penn vs Sherk

Helt underbart att en lättviktsmatch är huvudmatchen på en gala. På tiden att divisionen får den respekt den förtjänar. Då ska vi få svar på frågan; Är Sean Sherk död?

Visst var den Troy Mandaloniz som skrek för Penn på vägen in, fast bland publiken på en riktigt kass plats? Hur fan kan de ge huvudmatchen till domare Yama-sucky?

Första ronden tillhör förhoppningsvis Penn eftersom han låtit jabben göra det mesta av jobbet. Är galet nervös.

Likaså den andra ronden som mest liknar en boxningsmatch (eller vad säger du Teddy?) och Sherks nedtagningsförsök är inte ens i närheten av att vara lyckat. Är mindre nervös nu, men det kan fortfarande gå hur som helst.

I tredje ronden försöker Penb med ett nedtagningsförsök som misslyckas, men budskapet är tydligt. Känn dig inte säker din lille roidare! Sherk verkar ta det med ro samtidigt som han beter sig som att hans högra hand är skadad. BJ tar fullständigt över och när hans knä landar på hakan på Sherk när han försöker studsa mot buren så är det slut. Underbart!

Men visst såg ni hur domare Yama-sucky tvekade och höll på att ställa till det? BJ Penn bjuder in sin besegrade motståndare till Hawaii…undrar om Pulver åkte?

10 Responses to “UFC 84 - Huvudkortet (Spoilers!)”

 1. Tobbe skrev:

  Grym gala. Skönt att Wanderlei vann. Varför stönade Jardine som en gris innan matchen? Bara hans kroppsspråk gör att man inte kan gilla honom. Skum typ.

  Bj var grym, likväl som machida. Tycker även Tito förlorade med flaggan i topp.

  Det roligaste förutom Yves Lavinges vurpa var ju när Goldberg kallade Wanderlei för “The Iceman” haha

 2. Kalle12 skrev:

  Bästa galan på länge…

 3. Lasse skrev:

  Håller med Tobbe.. skönt att Wanderlei vann. Nästa motståndare kommer nog inte svinga med Wanderlei.

  Machida är grym men jag höll konstigt nog även på Tito för att jag ogillar Dana White speciellt efter han uttalande.

 4. Axel skrev:

  Problemet med Machida är hans oförmåga att avsluta fighterna, även om han dominerar dem totalt så måste han kunna stoppa dem innan det går till domarna om han vill bli en av höjdarna inom viktklassen. White kommer aldrig ge honom de stora matcherna annars.

  Wanderleis näta match? Vad sägs om att smiska upp typ Rashad Evans innan det börjar bli dags att klättra mot toppen?

 5. alexander skrev:

  Tycker Machida är tråkig att se på, springer mest undan hela tiden. Men han är effektiv och det är ju det MMA handlar om, att effektivisera fightingen. Det handlar ju om att vinna och det gör han. Därför tycker jag att ett ranknings system bör införas baserat på vinster, inte om Dana”horan” White gillar din stil eller inte.

 6. Morgall skrev:

  Machida gjorde ju iof sig submission strikes på Sokidiou och matchen stoppades, dessutom har han ju TKO vinster på både Rich Franklin och Stephan Bonnar (dock inte i UFC), även en vinst över Bj penn på unanymos decision.

 7. Joakim skrev:

  När knäet landade perfekt så tror jag att jag var på gränsen till att få glädje tårar. pulsen avr nog uppe i 300 hela matchen. fan vilken lycka! Hoppas BJ nu går upp och går mot GSP. det enda GSP har som inte BJ har är sparkarna, men det räcker inte:P

 8. Casha Upp skrev:

  BJ Penn mot GSP 2 kan bli en hur underbar fight som helst. Hoppas att hans nästa fight blir mot GSP.

 9. MeRD skrev:

  Wanderleis fina stryptags GnP var i världsklass, För övrigt anser jag att Machida är den tråkigaste MMA utövaren någonsin.

 10. Joakim skrev:

  machida är inte alls tråkig..han fightas väldigt taktiskt bara, kolla på matchen mot rasta-snubben så ser ni att han har explosivitet. Han är bara smart och vet hur man ska slåss mot olika fighters…SMAART

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235