Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Three is the magic number…

Three is the magic number…

…sjöng De La Soul när de var som bäst. När bockarna Bruse överlistade det hungriga trollet Jardine var även de tre. Innan Stjärnornas krig blev tråkigt fanns det enbart tre delar. Vi kan fortsätta i evigheter och räkna upp underbara grejer som är just tre innan vi kommer fram till att just denna helg är också underbara ting tre… Om vi skulle göra en snabb avikelse och multiplicera exempelvis 3 med 10 skulle vi få det mindre underbara talet 30 vilket bara fyller oss med ångest…GRATTIS jeNk!

Till morgondagen tre fullkomligt underbara matcher ska förgylla alla våras natt varav två av matcherna är för mig så pass betydelsefulla att de skulle kunna förstöra en bra bit av försommaren. En av dessa matcher kan dessutom vara ett “litet steg för människan men ett stort steg för MMA-världen”. Nej, jag menar inte Titos kamp för den “lilla mannen” utan snarare BJ Penns kamp om att bevisa att finess slår fusk! Det vackra bländar det fula. Det goda övervinner och krossar det onda. Här är mina tankar gällande de tre stora.

Tito Ortiz-Lyoto Machida

Spontant känns det som om Tito har gjort sitt. Han har haft sina glansdagar och förtjänar all respekt men idag är han inte en topp fighter i 205 klassen, eller? Tittar vi på hans senaste match mot Rashad Evans så tyckte jag han imponerade och hade en rätt självklar vinst om det inte vore för att han lev av med ett poäng. Innan dess fick han stryck av Lidell men det är bara att inse att Tito kommer aldrig slå Chuck då hans stil är som en triss vinst för den hårtslående ismannen. Hoppar vi över två plojfighter mot världens mest patetiska man hittar vi en vinst mot Forrest Griffin som är näste man som får chans på bältet.

Machida har inte imponerat något särskilt på mig om vi tittar på hans tre första matcher. Han har fått släpa tre mediokra fighters till domarna för att få med sig vinsten hem. Han imponerade dock stort i sin senaste match mot Sokoudjou. Han har hela tiden sett väldigt säker ut och har inte riktigt befunnit sig i någon särskild fara…än.

Jag tror och hoppas att Tito kan lägga Machida på rygg och arbeta som han gjorde tillbaka i dagarna innan han blev tvungen att lägga en massa energi på att försöka tillfredställa hela världens porrdrottning (såg ni Jenna´s klackskor när hon frågade Tito om smakråd i countdown, för hilvede kvinna!). Om Tito har tillräckligt med explosivitet kvar att få matchen till mattan så är jag övertygad om att vi kommer få höra en känslosam Tito be Dana dra åt helvete…

Wanderlei Silva-Keith Jardine

Fast snubben har pubishår hängande från sin haka så ska vi nog inte underskatta den puckelryggade Keith. Sist jag tvivlade sparkade han sönder en passiv Lidell och hånlog mot mig genom tv:n, det svinet! På countdown berättar han att UFC inte riktigt visste vad fan de skulle göra av honom när han hade vunnit mot både Forrest och Chuck, no shit! Det måste verkligen vara ångest som promotor och försöka hypa en match med Keith Jardine i huvudrollen. UFC är fast beslutna om att få se vikingen knockad och de hoppas att det ska lyfta upp Silvas namn där det hör hemma, i den absoluta toppen. Gillade när den dramitiska rösten i countdown sa något om att han var så desperat att få en vinst att han till och med hade börjat träna med snorkel…hehe. Hur mycket jag än kunde ha skrattat åt jeNk, Ono och alla andra Pride glorifierare så måste verkligen Silva vinna. Jag klarar inte av att distraheras av Keith´s hånflin nu i sluttentornas tid…

BJ Penn-

Tänker inte ens nämna hans motståndares namn. Att denne benämner sig som den egtentliga champen är skandal att UFC promotar honom som former UFC Champion är vedervärdigt. Hade det varit så att han hade tagit bältet och försvarat det utan att fastna i någon dopingkontroll kunde jag gått med på att han varit champ även om det hade kännts tvivelaktigt. Nu tar han bältet för att direkt avslöjas för doping, hur i helvete kan man då benämnas som mästare? Hur kan man få komma tillbaka direkt från avstängning till en titelmatch? Rent sportsligt är denna match ett stort fiasko. För oss fans är den väll tyvärr å andra sidan helt underbar -det goda mot det onda. Jag hoppas verkligen att BJ Penn dominerar och förnedrar den vars namn aldrig ska smutsa ner mina tangenter. Min enda rädsla är att BJ inte kommer att klara hålla tempo om han inte avslutar inom den första kvarten. Han påtalar gång på gång att han förändrats och att hans träning nu är på en helt annan nivå, men allvarligt har vi inte hört det de senaste tre matcherna? Hoppas gör jag i alla fall i hela sportens vägnar…

14 Responses to “Three is the magic number…”

 1. Emil skrev:

  Härligt med en ny analys av Geniet!
  Håller med dig i alla 3 matcher.

 2. rasmus skrev:

  “det goda mot det onda”…*suck*

 3. Bear skrev:

  Vilken svensk tid (börjar och) slutar det? Skulle vara bra att veta vilken tid man ska ställa väckarklockan på väckning/nedladdning…

 4. Emil skrev:

  03.00 Countdown
  04.00 Galan
  07-08 slut?

 5. Casha Upp skrev:

  War BJ Penn! Ska bli skönt att vakna 04.00 och slå på tv:n och titta på UFC live.

 6. Pontus skrev:

  Vi tillber Geniet för hans lysande analys och förmåga att skriva.

 7. Morgall skrev:

  Lysande analys var det verkligen!

  Men dock kan vi inte med säkerhet säga att Sherk verkligen dopade sig även fast han blev dömd, med tanke på att han sedan kunde lägga upp dem bevis som fanns och de fick dem flesta att inse att han kanske inte använde dessa preparat, däribland Dana White som tror på Sherk starkt, och därför har gett honom chansen till att fightas för titeln..

  En sak förstår jag inte, Jag tror inte att man är så dum att man dopar sig i en titelmatch, där man vet att ett doping kontroll görs utförligt..Så om Sherk hade gjort de, varför låter då UFC ge honom chansen? Varför besvära sig att ge honom chansen att få tillbaka sin titel.

  Man kan inte bara se en version och tro på de.

  “with the evidence that I supplied the commission, it kinda speaks for itself. I felt like I did have a lot of evidence supporting my innocence and we did point out a lot of mistakes that they made on top of that”

  (Sherk vinner i unanimous decision)

 8. Casha Upp skrev:

  Det roliga vara när Sherk åkte fast var ju att även hans motståndare Hermes Franca åkte fast. Så det finns folk som dopar sig i en titelmatch. Så all heder åt Franca som iaf erkände. Hade wada gjort dopningskontrollerna i UFC så hade nog mer folk åkt fast.

 9. Pontus skrev:

  —> Morgall
  Bla bla bla bla bla, 12 mg nandrolon!

 10. Johnny skrev:

  Citerar mig själv:

  “Rätt givet att han fuskade. Sean Sherk hade 12 ng/ml nadrolone när han åkte fast, där gränsen som UFC har är 6 ng/ml. På det så har de gjorts undersökningar på olympiska kvinnor som visar på att de inte kommer över världen på 2-3 ng/ml, och då ska man nämna att kvinnor har högre nivåer av nandrolon än vad män har.

  Sean Sherk missade väl lite med doseringen innan tävling eller blev övermodig. Ben Johnsons team blev tex övermodiga när Ben gick skadad och gav honom den sista dosen innan tävling senare än vanligt för att behandla hans skadeproblem bättre, annars hade inte Ben Johnson åkt fast denna gång.”

 11. Geniet skrev:

  Johnny-Helt rätt, många dopar sig! Speciellt inom amerikansk sport kultur, skulle kunna citera mig själv från tidigare inlägg men e för full för att leta upp det. Det handlar bara om timing…människan är av sin natur en girig jävel…

 12. Henkepenke skrev:

  Hahahaha Han som skrev all den dær skiten. Heeeeeelt kunglig! “Fast snubben har pubishår hängande från sin haka så ska vi nog inte underskatta den puckelryggade Keith” Du e klockren! Garvade så de blev bromsspår i fillingarna!:lol:

 13. Jonas skrev:

  Bra läsning, tacka :)

 14. Daniel skrev:

  “Dana is my bitch!”
  Tito är som han brukar med sina tshirts.

  Nåväl, det blir en härlig gala detta. :)

  Tror Machida, BJ och Silva vinner… Men vlir inte förvånad om Jardine knockar honom på nåt märkligt oväntat sätt. :???:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235