Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » UFC 85 - Liveblogging (SPOILERS!)

UFC 85 - Liveblogging (SPOILERS!)

Mer mina tankar än ett play-by-play när adrenalinet fortfarande pumpar och objektiviteten inte existerar…

Vera vs Werdum
Werdum ser fruktansvärt kass ut stående men ändå hittar Vera ingen bot på hans attacker. Vera måste våga gå in och initiera istället på att vänta på den svingande neandertalaren (han ser ju ut så!) att agera. Werdum vill ta ner matchen på mattan och lyckas men Vera visar att det inte fungerar att försöka bryta guarden med ena armen för då får man en spark i bröstet och åter så kommer man upp. Werdum lyckas att åter igen att ta ner det på mattan och efter en full mount så stoppar domaren, vinst till Werdum. Vera protesterar kraftigt men han försvarade ju inte sig heller. Han kunde ju ha kört Kimbos tummen upp medan han blev dominerad, fungerade ju senast för att övertyga domare Miragliotta. Usel match, uselt resultat.

Det finns ingen sanning kvar i UFC:s tungviktsdivision.

Marquardt vs Leites
Marquardt blir duktigt nerslagen av en krispig höger men Leites lyckas inte att avsluta. Marquardt visar att han har varit med förr och att han har en rejäl haka, att återhämta sig från en sådan smäll är imponerande. Sen är det Leitis tur att få sig en rejäl stänkare men han är aldrig lika illa ute. Tycker att första ronden går till Leites.

I kommande ronder så lossar Marquardt ett knä mot Leites när han har ett knä i marken och han kör armbågen i bakhuvudet upprepade gånger. Detta resulterar i att han blir av med två poäng. Kan inte ens komma ihåg när det hände sist (Tito Ortiz tappade ju ett mot Rashad Evans, men två poäng?). Pratade med min bror i telefon och håller fullständigt med honom att den ena regelbrottet borde ses som ett gult kort och det andra som rött. För hur kan Marquardt se så nöjd ut efter matchen, han kanske inte ska skämmas men han kan ju inte vara nöjd med sin insats precis. Vinsten går via split till Leies och det känns helt rättvist, Marquardt behöver åka tillbaka med Greg Jackson och plugga på reglerna.

Innan matchen skrev jag att Leites var en ok fighter, han har växt otroligt i mina ögon och jag är säker på att Dana White och Joe Silva gnuggar sina händer och kommer att ge honom något riktigt fint att gnaga på till nästa gång.

Lambert vs Cane
“Lambert gillar att gå in i närkamperna med händerna vid höfterna och Cane gillar att knocka folk. En klockren kombination med fördel Cane.”.

För en gångs skull en klockren analys.

Davis vs Swick
Denna gången får tydligen Davis kalla sig för “The Irish Handgrenade”…vad har förändrats sen han var på de brittiska öarna förra gången?

Detta blir inte alls matchen jag trodde eller hade hoppats på. Davis såg blek ut och det måste jag nog tillskriva Swicks plan för matchen eftersom han lyckades eliminera de positioner där han själv var som mest utsatt. Allt eftersom malde Swick ner Davis och domarna spottade ut en vinst för Swick, hur trodde Dellagrotte att Davis hade vunnit när han bad honom höja handen? Även med poängavdraget (ännu ett, nya direktiv?) så var det inte ens i närheten att Davis skulle vinna.

Vi får nog leva med båda dessa två ett tag till i UFC. Någon som får jippie-känslor över det?

Bisping vs Day
Bisping byter ut The Clash mot Blur…ja, jag vet inte vad man ska säga om det.

Jag hade helt fel i mitt tips, Day blev fullständigt överkörd. Trodde att Day skulle utgöra mer av ett hot men han verkade riktigt nervös och Bisping klev fram som en riktig bully för att skaka tass. Skönt att Bisping vann samtidigt som jag upplevde det som att den brittiska publiken inte är lika lättlurad som den amerikanska. Visserligen steg ljublet till skyarna när Bisping presenterades men när han väl vann var publiken lagom intresserade. Han vann för lätt helt enkelt, britterna (mig inklusive) vill se riktiga matcher, inte byggandet av en stjärna. Dana klagar på vad EliteXC gör med Kimbo men UFC har liknande tendenser ibland.

Vem ska Bisping gå mot härnäst för att visa vad han går för?

Hughes vs Alves
Alves kommer in och ser ruskigt stor ut, det känns så himla fel. Hughes kommer in och ser kall ut, vill han verkligen vara i buren?

Jag gillar inte Hughes, men Alves äcklar mig. Ge Alves till GSP så får vi se vart skåpet ska stå. Klarar han inte av vikten då så är det stupstocken som gäller.

Usch…nu börjar diskussionerna igen om Hughes.

Wiman vs Tavares
Finner inte ord som är tillräckligt spännade och färggranna för att beskriva denna match…så jag skiter i att beskriva den vidare helt enkelt och uppmanar alla att titta på den.

Fantastiskt match där jag fick in mitt tips mot oddsläggarna som favoricerade Tavares…ibland lyckas jag med mina mer långsökta idéer.

Rivera vs Kampmann
“Kampmann är smart nog att ta ner Rivera till mattan och submitta honom. Ingen idé att riskeras att bli “Kendall Grove:ad”.”

När jag har rätt så har jag rätt.


7 Responses to “UFC 85 - Liveblogging (SPOILERS!)”

 1. Juelz skrev:

  Alves såg bra mycket större ut än Hughes men jag tror att han hade spöat honom ändå.
  Jävligt klantigt att inte ha bättre koll på hur mycket muskler man bygger på sig dock…

  Bisping fick en till slagpåse till motståndare som inte har något hjärta som i hans senaste fight.
  Kan hålla med att Dana försöker bygga upp sina stjärnor men det tror jag alla orgs. försöker göra skillnaden är väl att Bisping till skillnad från Kimbo är en hyfsat bra MMA fighter.

  Marquardt tror jag har lite av retard genen i sig hur svårt ska det vara att fatta reglerna ? Själv tycker jag att knän borde tillåtas och skippa armbågarna men nu är inte reglerna såna och det var riktigt efterblivet att kasta bort en seger sådär.
  Leites visade hjärta i den matchen så jag kan väl tycka att han förtjänade vinsten ändå.

  Vera vart jag ordenligt besviken på då jag själv har fillipinskt blod i mig orutinerat av honom, Werdum har jag aldrig varit speciellt imponerad av jag hade hoppats på att han blivit knockad.

  Jämfört med UFC 84 så sög ju den här galan rätt hårt tycker jag.

 2. alexander skrev:

  Kan det vara så att dom vill bygga Bisping till en fight med A Silva? Varför dom nu skulle vilja det eg, för Silva hade käkat Bisping till frukost och glömt honom innan lunch.
  Alves skulle fixat vikt (dåligt) men hade nog köttat Huges ändå. Alves-GSP, jag längtar.

 3. jeNk skrev:

  “Skulle nog ändå”…hatar att det är så nu, jävla Alves. Hade velat slippa det. Det blir väl Hughes vs Serra nu då…

 4. Alexander skrev:

  Sant. Alves skulle fixat vikt. Det här med att böta pengar om man missar vikt är fel, bättre man skulle få böta poäng, att få gå in i matchen med 1-3 minuspoäng. vad sägs om det?

 5. Christiano Crempoa Rodrigues skrev:

  men hur mycket vikt handlar de om , 4 pund de är 1.5 kilo 2 kilo skillnad ingenting.

  Ni som är Pride fansatster. vet om att där hade de 30 kilo vikt skillnad

 6. Nichlas skrev:

  det med vikten är väl att man gjort upp en vikt som båda ska uppfylla, blir rätt trist för den som tagit ut sig inför en match för att klara vikten när den andre skiter i att uppfylla vilkoren. ” kilo är inte mycket men att ta ut sig för att pressa ut 2 kilo vatten kan vara rätt påfrestande. Att man körde öppen viktklass i vissa turneringar i pride anser jag inte vara i samma sak.

 7. Pontus skrev:

  Både Alvares och Hughes tog matchen på relativt kort varsel och Alvares går till vardags omkring en bra bit över 170 lbs. Ingen ska inbilla mig att drygt 1,5 kg viktskillnad avgjorde matchen, Hughes såg gammal och trött ut medan Thiago var ung och hungrig. Låt Hughes avsluta karriären mot Serra, sedan kan vi slänga in honom i UFC Hall of Fame och hylla honom för den fantastiska fighter han trotts allt har varit.

  Trodde Jason Day skulle vara en betydligt svårare uppgift för Bisping.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235