Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Snart…

Snart…

När jag vaknade imorse och tillägnade mina första tankar till att försöka peppa mig inför BJ-GSP infann sig en tomhet. Hade hört rykten om att Penn inte ville spela in en avslutande del av primetime för han tyckte att han blev orättvist framställd. Personligen tyckter jag inte att det är konstigt att lägga in ledighet i en tre månaders träningsplanering. Det är snarare en förutsättning att manipulera träningens olika variabler för att ha möjlighet till återhämtning som leder till en positiv utveckling. Hur väl genomtänkt BJs semester var kan vi dock bara sia om när han plötsligt slänger ur sig att han har gjort likadant i tio år…det är vi väll alla överens om att det har funkat sådär.

Till min lycka visade sig att sista delen av primetime var utkommen idag och efter en halvtimme framför datorn har fjärilarna vaknat till liv i min mage och deras vingslag får mig att vilja gå ut och springa en runda, svettas, bli av med adrenalin. UFC har satsat på att trycka på de självklara kontraster som skiljer de två mästarna. Det kalla mot det varma, den hårt tränande maskinen mot talangen som hellre luktar på blommorna. De två första delarna har fått mig att smått avsky BJ Penn, inför hans match mot Sherk hade mitt tycke för BJ växt sig allt starkare men jag antar att det hade mer att göra med ogillandet av den allt för muskliga Sherken. BJ raserar dels detta genom hans upprepande tjateri om hur han ska döda GSP. Det är väll kanske en helt okej inställning men detta i kombination med  hans jobbiga röst skapar en skärande penetrering av mitt öra, en obehaglig trumhinnevåldtäkt som inte känns i närheten av okej. Han pratar även en hel del om att han skulle vunnit förra matchen som gör mig smått oförstående då mitt minne enbart vill återge två träffar i rond ett, efter det var det i mina ögon helt och hållet GSPs match. Minns jag fel?

Pharoahe Monch börjar sjunga om -desire- och mina tankar förs tillbaka till en skön sommarkväll i augusti när Malmö hade nöjet att ha herr Monch på besök. Plötsligt är jag tillbaka i verkligheten när jag inser att kniven glider in i ryggen, min favorit benämner en viss Evans som sin bästa vän. Keith Jardines ansikte blixtrar förbi och jag inser att det kan bli svårt att ignorera det faktum att GSP är bundis med mina två största hatobjekt inom MMA. Även om hugget är förvånantsvärt smärtfritt då Rashad än en gång är väldigt ödmjuk framför kameran. Trots detta har jag svårt att inte känna en frän smak av galla i min mun när jag ser dem smala strecken som bildar någon form av skäggbeklädnad.

Trots två obehagliga slag i mina njurar i form av en Evans och en Jardine så kommer jag skrika mig hes för att från mitt vardagsrum genom tv-rutan vidare genom en kabel eller två till Vegas supporta GSP till att försvara sitt bälte. Det jag tror kommer skilja dessa herrar åt är deras förberedelser, talang räcket inte hela vägen mot en otroligt tränad GSP som även han är blessad med en hel massa talang. BJ kommer förmodligen se väldigt bra ut i två ronder vilket kommer göra mig smått nervös. I tredje ronden tar det dock slut, inte nödvändigtvis matchen men GSP loosar aldrig rond 3-5 mot en snubbe som tror att vägen till att förbättra sin anaeroba förmåga görs bäst genom att springa och hålla andan på havsbotten med en sten i famnen…

Tillbaka till rubriken -Snart, kommer vi få se om GSP är den “riktiga mästaren”. En mästare som försvarar och går segrande ur mötet mot de bästa motståndarna. Fitch är en tuff fighter men att slå honom skapar inte en legend, inte heller att klappa ut av slag mot Matt Serra. Det skapar tyvärr snarare, precis som BJ poängterar, lite av en..hmm..bitch. Att slå BJ Penn imorgon är dock en bra början på ett spännande kapitel i historieböckerna!

WAR GSP!

21 Responses to “Snart…”

 1. Evanth skrev:

  Man ska nog inte det BJ säger allt för seriöst, det är trots allt bara hype det handlar om. Jag lovar att de kommer vara bästa vänner och bjuda in varandra till träning efter matchen.

  Tror verkligen att GSP tar det här, känns som han har utvecklats otroligt mycket sen senast de möttes medans BJs största förändring är att han har blivit “seriös”. Tror på en hård match men ändå en klar seger för GSP. Vette fan om han klarar att avsluta mot BJ, möjligtvis i rond 4-5, men en unanimous decision känns bergsäker.

  Men… jag skulle aldrig satsa pengar på en fight med BJ.

 2. dp skrev:

  BJ är ju smått socialt inkompetent men kan han slåss bra och stå för skitsnacket så spelar det ingen roll för min del.

  Tror också på GSP, visst att BJ är en stor lättviktare men det räcker nog inte om man ska ta en kille som brottas mot snubbar i LHW-divisionen. Tror på gsp - tko - rond 3 men jag hoppas på fem ronder med fantastisk fighting, för som dana o gänget säger så kommer vi förmodligen inte få se så många såna här matcher.

 3. Ejepeje skrev:

  Håller med föregående…. Att börja ogilla BJ p.g.a hans uttal om att “döda” osv tycker jag känns relativt menlöst. Detta är en väldigt stor match inom UFC, och hur roligt skulle det vara utan hype ? Att de båda skulle säga att de skall göra allt de kan, men om de förlorar så är det skitsamma för den andra är en värdig vinnare….. Det är inte helt omöjligt att BJ tar denna, för fightas det kan han.

 4. Mattias fd genialisk skrev:

  Vad är hype till för? Jo, just för att skapa personligheter som i sin tur frambringar känslor…jag ogillar, tack vare hur matchen hypats, BJ…Något som är menlös är däremot hype som inte skapar känslor, eller?

 5. Mattias fd genialisk skrev:

  menlös kan få sig ett T (dock litet) i slutet… :grin:

 6. Petter H skrev:

  Hjärtat säger BJ, hjärnan säger GSP och min mage säger Pizza…..

 7. Jacksatan skrev:

  Var har alla emot Rashad? Är det för att alla som anser sig “insatta” ska hata uppkomlingar by default, och älska gamla avdankade Pride-sopor?

 8. Tobbe skrev:

  Jag tycker Rashad är grym.

 9. Peter A skrev:

  Rashad är svingrym ju. Hans superstar-kläder och stil t.ex. inget som framstår särskilt mycket genom hans manér. Han är samlad, ödmjuk och cool. Ingen stor trashtalker. Gillar honom skarpt.

  Jag har omöjligt att bestämma mig för vem som ska vinna. BJ Penn har 2.40 i odds, och det är bra långt ifrån hur jämn matchen nog egentligen är. Därför har han mina pengar, samt att han är en grym boxare, och GSP har blivit riktigt TKO:ad förr.

  Om Penn vinner är det på tidig TKO, alternativt att han stjäl åt sig de första tre ronderna (om han orkar). Han kommer nog inte kuna submitta GSP.

  Om GSP vinner är det decision eller stoppage i 3:e eller 4:e ronden. BJ kommer såklart inte tappa, men domaren kliver nog in om GSP får tee off allt för hårt.

 10. Leonardo skrev:

  Bj penn har inte en chans! Förvånar er nt om GSP håller denna fight stående och slår han även där. Skulle det vara någon aspekt bj penn skulle vara bättre på är det hans bjj & hans talang… Kan detta hjälpa mot GSP som har allt? Det tror jag knappast!

 11. Peter skrev:

  Är Karo Parisyan förkyld eller nått? Kollade precis på videon på UFC’s hemsida… låter täppt i näsan och snörvlar vid ett tillfälle….

 12. Alexander on tour skrev:

  Med GSP är det lite så att han först förlorar (Hugers, Serra) och sen kommer tillbaks starkare. Så en liten del i mig hoppas att GSP förlorar för då kommer han fan vara helt ostoppbar sen.

  Nä, vad säger jag! Jag ska inte måla fan på väggen här!
  GSP vinner. Han är lite försiktig i början för att inte fastna i BJ boxning. Sen avlossar han sparkar som en galning så att BJ inte har kraft att sprawla. Väl på marken är den GNP från GSP tills matchen är slut. BJ tar inte en poäng i en enda rond.

  Bra skrivet som alltid Matte. Ser alltid fram emot dina inlägg!

 13. skurtbert skrev:

  jag tror bj tar minst 9 poäng i varje rond…

  kul utryck: “han har bara sin boxning & sin talang”…

 14. skurtbert skrev:

  bjj skulle det vara, även om jag personligen tycker hans box är utmärkt…

 15. Mattias fd genialisk skrev:

  Anser att BJ är en komplett fighter vilket även GSP är. GSP är dock dessutom välsignad med bättre gener och en otrolig tillgivenhet till träning.

  -längtar längtar-

 16. jb skrev:

  har trott på gsp sen jag hörde om matchen, men hejar nog på bj.. bra odds på bj också

 17. julle skrev:

  Jag tror stenhårt på GSP

 18. Jonas skrev:

  jag tror definitivt någon av dom kommer att vinna!!!

  :lol: :lol:

  :mrgreen:

 19. BD skrev:

  Aldrig sett fram emot en UFC så mycket - de har lyckats fixa en galen hype kring denna match, vilket iof sig inte var så svårt.

  Med tanke på pengasnacket efter Affliction är jag nyfiken på vad gossarna får här, brukar det redovisas?

 20. Jacksatan skrev:

  tror inte GSP kommer hålla fighten stående. Han vet att BJ inte har den bästa kondisen, så han kommer nog köra upp o ner som mot Serra för att trötta ut honom.

 21. Mattias fd genialisk skrev:

  antar att du menar Fitch, mot Serra var det mest ner…

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235