UFC och weltervikten

Det var nog många tillsammans med Dana White som blev förskräckta när de såg Josh Koscheck bli knockad på UFC 95. Enligt Yahoo! sports var han nämligen bara två vinster från att få en titelchans. Skulle nu Georges St. Pierre försvara titeln mot Thiago Alves på UFC 100 i sommar blir weltervikten helt plötsligt tom på titelutmanare.

I divisionens topp finns förutom Koscheck en John Fitch som bara har en vinst sen han blev demolerad av GSP. Efter dom kommer minde upphetsande namn som Matt Hughes och Matt Serra, men deras kommande match känns mer som en avtackning än en satsning mot toppen. Sen har vi självklart de egna produkterna Mike Swick och Marcus Davis, där ligger väl Swick steget före, men det är ändå en lång bit kvar. Och Karo Parisyan känns efter att han fastnade i dopningkontrollen helt borta från snacket. Ett intressant namn att nämna är dock helgens vinnare Dan Hardy, även om det är tidigt att säga hur stor potential han har.

Det känns istället som att situationen kan gynna två nykomlingar. Nämligen nerbantade Martin Kampmann och WEC-mästaren Carlos Condit. De möts i huvudmatchen på UFC fight night i april och med en vinst där skulle främst Condit ligga bra till för viktiga matcher och eventuellt en framtida titelchans. Men det känns verkligen inte som att någon av dessa är något hot för GSP eller för den delen Alves.

Utanför UFC finns inte heller mycket att hämta, Jake Shields möter Joe Riggs i Strikeforce i april och utöver honom är det ont om namn. Det gör att UFC får se till att någon av sina egna killar får ihop en bra svit av vinster för att kunna utmana om titeln. Divisionen som för ett tag sedan kändes oerhört stark har på ett kort tag blivit väldigt tunn.

21 Responses to “UFC och weltervikten”

 1. yonsson skrev:

  Det kommer väl upp lite förmågor från WEC eller?
  Där måste det ju funnits några hyfsade i alla fall…?

 2. jb skrev:

  hardy är väl 185?

  finns väl en hel del namn som är intressant, divisionen kommer ju öppnas upp nu när alves vinner titeln på ufc 100 ;)

 3. jb skrev:

  my bad på hardy.. :P

 4. Joakim Borgudd skrev:

  yes, ja det finns absolut lite intressanta namn, men i princip ingen om mött riktigt bra motstånd, killar som hazelett och johnson, men det finns jävligt ont om tydliga kandidater just nu eller inom en eller två matcher, eller vad säger ni?

  och från wec är det väl främst brock larson och carlos condit, inte så skrämmande…

 5. jb skrev:

  jo du har rätt att en del tänkbara kandidater behöver mer tid, skulle nu gsp rensa ut divisionen blir det säkert superfight med silva, kanske på nyår

 6. Joakim Borgudd skrev:

  yes det är väl det positiva för oss fan, en möjlig supermatch!

 7. Benke skrev:

  Det känns som alla utgår ifrån att GSP vinner. Skulle Thiago Alves vinna skulle jag tro att Fitch får gå titelmatch ganska omedelbart och med en comebackande GSP finns det massor av intressanta match ups även i övrigt. Men det är klart jag tror också att GSP vinner och då är det tunt om utmanare om titeln.

 8. Mikael skrev:

  Thiago Alves kommer ta detta… He’s the man!

 9. Alex Drewniak skrev:

  GSP kommer få en semester efter att han har poundat Thiago Alves.

 10. Alexander on tour skrev:

  thiago är ett seriöst hot. Koscheck fick inte ner honom och Kos är en väldigt duktigt brottare.

  Och thiago är väldigt stor ww.

  Men ufc får väl matcha de som ligger strax under hårt mot varandra, samtidigt som de letar nya förmågor. Kan de sno åt sig några dreamare så är det hela högintressant igen.

 11. jb skrev:

  jag tror verkligen på alves denna matchen, på knock ganska tidigt i första eller andra..

  jag anatr att jag håller med alexander.. hehe finns en första gång för allt tydligen ;)

 12. Janne skrev:

  Önskemål: Kan du inte skapa en bild/karta över alla top-fighters i de olika viktklasserna och presentera på sidan? Många namn att hålla ordning på i alla viktklasser…

 13. Alexander on tour skrev:

  Join the dark side jb :wink:

  Glöm inte att du och jag är main event på ufc 100 :lol:

 14. Burre skrev:

  Fan, våran Nordiska granne får väl fixa titelmatch då. GO KAMPMANN!

 15. El guapo skrev:

  Alex Drewniak: GSP tar aldrig semester, då riskerar han ju att förlora sin riddum!!

 16. Karl-GSP skrev:

  Ja, Det är bra att mmabloggen tar upp diskutionen. Det skulle vara tråkigt om divisionen gick åt samma öde som MW.

  GSP kommer självklart vinna matchen mot Alves. Han är bara för skillad för Alves. Han kommer bevisa det - igen.

  Det är synd för divisionen att GSPs nästa match troligen skulle bli Andersson Silva. Men enligt mig så är det hetaste motståndet KAMPMANN och FITCH vilket i gämnförelse med GSP kungen är ganska tamt. Även Mike Swick kan absolut sätta press på många fighters det visade han tydligt. Jag tror nog med på han efter lite efter tanke.
  Den här nya nissen som slog kosh kan kanske bli en Machida lirare. Han vann juh… men svår att få grepp om. Typiskt Machida :P

  Alla “gamla” rävar har droppat ner eller tynar bort.
  Hughes är enligt mig doc någon som kan komma tillbaka om han nu har motivationen. Än är inte WW i kris. Men det ser lite oroväckade ut. Ingen självklar tittel utmanare efter Thiago. Det är tråkigt. Men MMA förändras alltid fighters kommer och går. Det brukar gå fort :) Bara dom vågar satsa på lite nytt blod :D

 17. MMABloggen » Blog Archive » UFC och weltervikten | fantasysports.se skrev:

  [...] UFC 100 i sommar blir weltervikten helt plötsligt tom på titelutmanare. … Original post: MMABloggen » Blog Archive » UFC och weltervikten affliction, februari-2009, intervju, joakim-borgudd, kategorier, om-oss, pancrase, random-post, [...]

 18. jb skrev:

  jb by flying scissor heel hook

 19. Morgall skrev:

  Nu finns de ingen titelutmanare till gsp förutom Alves, men de går ju galor i princip varje månad, och däribland WW matcher, de måste betyda att någon fighter tar sig uppåt så småningom..

  Tänk på att det är ett bra tag till matchen mellan GSP och Alves, dessutom ett bra tag för GSP att försvara nästa match efter Alves, om nu GSP försvarar titeln.

  De måste betyda i sin tur att de ska hinnas med en del weltervikts matcher, vilket i sin tur skapar titelutmanare…

  Man får liksom tänka lite så ibland, vi ska inte vara oroliga, för vi är inte där än.

 20. Alexander on tour skrev:

  Alexander by anaconda choke :cool:

 21. Vinnysimmo skrev:

  Dags att låta de unga förmågorna möta VARANDRA så att agnarna sållas från vetet.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235