Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » UFC > PRIDE?

UFC > PRIDE?

UFC 79 är över och ännu en av PRIDE’s stora profiler har blivit besegrad. Dock gick han inte samma öde till mötes som de andra, han blev aldrig utklassad. Innebär det då att UFC-fighters är bättre än PRIDE-fighters? Folk på diverse mma-forum säger ja, men jag håller inte med. Tänkte dra lite jämförelser med andra sporter, även om de är lagsporter så är konceptet detsamma, det vill säga anpassning.

När det kommer till fotboll så är reglerna alltid desamma, 11 man på planen, offside och gult kort. Ser fotbollen likadan ut i hela världen? Här är svaret rätt självklart nej. När en spansk spelare kommer från La liga till t.ex. Premier League (England) krävs en väldig omställning. Det engelska spelet har ett högre tempo än någon annan liga. Spanjoren är van vid att få mycket tid med bollen och att få dribbla medan det i den engelska ligan ska gå snabbt och helst vara ”one touch”. Som tumregel brukar man säga att det tar cirka 1-2 säsonger för en utländsk spelare att anpassa sig till det engelska spelet. Då ska man komma ihåg att det spelas 36 matcher per säsong (dock får ett nyförvärv sällan spela alla matcher).

Likadant är det vid ishockey, 5 spelare, en svart puck och två mål, men det ser inte likadant ut i hela världen. När våra svenska stjärnor från Elitserien blir draftade till NHL måste även de assimilera sig. Elitseriespelarna är vana vid stora rinkar vilket leder till ett helt annorlunda spel än på de små rinkarna i NHL. Även här krävs det en tid för att komma in i spelet och även här brukar det ta en 1-2 säsonger för att komma in i tempot och spelet i en ny liga. Då ska man komma ihåg att det spelas minst 72 matcher varje säsong (samma här inte säkert man får spela alla men större chans).

Varför kan inte folk förstå att samma sak gäller även i MMA? Även om det inte är en lagsport så måste de tävlande ställa om mentalt och ändra sin träning. Hur lång tid får de på sig att göra detta? En match. Om de får mer, ja då är de bara överhypade jävlar som bara kan slåss i en skitliga i Japan. Är det så konstigt att dra slutsatsen att komma från 10+5 minuter ronder till 3×5 minuters ronder krävs en viss omställning? Är det så konstigt att tro att en fyrkantig ring till en sexkantig bur kräver en viss omställning? Jag tycker inte det, medan andra tycker det verkar lätt som en plätt.

För hur gick det för Chuckie när han gästspelade i PRIDE?

8 Responses to “UFC > PRIDE?”

 1. herr tomte skrev:

  Ja det gick väl bra för chuckie första matchen :-)
  Sen vet jag inte om man skall skylla på att han hade problem med någon skada under denna tidpunkt och torksa mot jackson därefter ^^

 2. jeNk skrev:

  Kommer ihåg hur kaxig Dana var på presskonferensen innan matcherna…Liddell skulle gå igenom alla som ingenting. Det sket sig rejält…

  Håller med att det är skillnad och att det tar tid att lära sig…förhoppningsvis gäller det även en fd boxare som försöker vara MMA-kommentator :razz:

 3. Emil skrev:

  Han förlorade väl endast mot Rampage eller? Samme man som han fick bita gräs emot i UFC.

 4. Anton skrev:

  Dessutom är den stora skillnaden i regler en avgörande faktor för Wanderleis typ av fighter. Armbågar på och spark/knä mot huvud av.

 5. Geniet skrev:

  Pride i all ära…MEN en sak ska nog inses att UFC´s fighters har varit grovt underskattade av många “forumfighters” i allt för många år.

 6. Ono skrev:

  Geniet: Det går ju inte säga… då alla de stora i UFC inte varit över i PRIDE och fightats enligt de regler och konventioner.

  Nu går jag över till fotboll igen. Schevchenko (stavning?) var kung i Italien och AC Milan gick över till England och i två säsonger har han varit skräp.

  Tror det är svårt för oss tv-tittare och förstå vilken jävla omställning det är att gå från det ena till det andra. Det krävs utan tvekan en hel del matcher innan. Hade inte Rampage fått gå först en match i WFA och sen mot Eastman är jag inte lika säker att han hade slagit Liddell.

 7. DanneH skrev:

  Ja, oavsett resultatet i UFC 79 och oavsett om UFC eller forna Pride har/hade de bästa mma-utövarna, så måste jag bara säga att matchen mellan Liddell och Silva gav iaf mig den värsta pulsen på mkt länge! Väntan har varit lång och turerna många. Men när de startade matchen, då var all väntan värd sitt pris. Tyvärr höll jag på Wanderlei och är pga det ganska besviken på resultatet men matchen gav mig ändå det jag ville i spänning. Chuck dominerade matchen men kunde råkat illa ut vid ett flertal tillfällen. Jag satt som på nålar ända till sista halvan av sista ronden. Då försvann hoppet om att Wandy skulle kunna vända på steken. Han hade fått helt slut på bränsle…
  Det hade naturligtvis inte varit lika spännande om det inte varit för att man sett dessa herrar avsluta matcher abrupt tidigare och att vi dessutom fått vänta så länge på detta.

 8. Daniel skrev:

  Till den som började den här tråden: Har du någonsin tänkt på varför det heter octagon!? Octa betyder åtta på latin. Jag skulle bli glad om du kunde ge mig namnet på en fighter som fightats i en sexkantig bur. Hahaha you made my day!!

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235