UFC tar sig in i Kina

Idag kan man läsa att UFC har skrivit ett avtal med Inner mongolia televison. Det namnet får kanske inga klockor att ringa, men så är det ju bara en liten kanal i Kina. Och det betyder att den bara kan ses i 80 miljoner hushåll med en potential att nå 240 miljoner tittare. Med start den här månaden ska kanalen börja sända material från UFC och självklart är det här ett stort steg för UFC.

Marknaden för MMA lär vara stor i ett land som Kina med dess tradition av kampsport och med avtalet är nu UFC tillgängligt i över 100 länder. Och organisationen är den största leverantören av Pay-per-view i världen. Frågan är hur många år det dröjer innan vi ser en kines i UFC.

17 Responses to “UFC tar sig in i Kina”

 1. Hadex skrev:

  oj oj oj. Vi kommer nog få se riktigt duktiga utövare av mma från Kina inom 5-10 år.

 2. JG skrev:

  Tror inte det tar många år, med 1.3 milljarder kineser och som du säger en rik kampsportstradition lär det inte ta lång tid förrän någon börjar korsträna lite mera. Tror och hoppas personligen att någon av de bättre san shou(förr i tiden NHB men idag typ muay thai minus armbågar med fokus på kast och nedtagningar) utövarna plockar upp lite bjj, det torde vara en farlig kombination.

 3. Morgall skrev:

  Mer fans lär de nog bli allafall”"

 4. steven skrev:

  hoppas då isåfall att lönerna höjs lite med=)

 5. jeNk skrev:

  Kanske ska passa på och starta mmabloggen.cn? :lol:

 6. David skrev:

  hahaha. rätt tänkt! haha

 7. Mats skrev:

  JG bra poäng! Vet att han inte är kines men Cung Le är ju ett utmärkt exempel på San Shou fighter som klarat övergången utmärkt. Bättre än en vanlig thaiboxare helt klart för hans kast är faktiskt inte dumma. Det kan vara ett vinnarkoncept att ha den grunden och korsträna som du säger

 8. David skrev:

  Och organisationen är den största leverantören av Pay-per-view i världen.

  I världen? Vilka andra länder förutom USA har PPV för UFC?

 9. skurtbert skrev:

  kanske dags att starta en MMA-klubb i Kina? Låter som det kan finnas kundunderlag där framöve…

 10. jb skrev:

  hehe det låter som om ni inte tror att det finns en enda mmaklubb/utövare i kina, kom igen nu!

  http://www.artofwarfc.cn/

  :D

 11. jb skrev:

  http://bleacherreport.com/articles/45554-art-of-war-the-rise-of-mma-in-china

 12. yonsson skrev:

  Det blir nog nya littviktare som bäst i så fall. Kineser är små, mycket små -oftast.

 13. JG skrev:

  Sett en del matcher från aow och visst har det vart bra matcher. Dock kan aow inte gämföras med UFC. Det är en viss klassskillnad på eventsen.

 14. Mats skrev:

  Haha dem hade jag glömt av jb. Erik Kalseth från Varberg har ju fightats där bland annat. Har själv aldrig sett någon av deras galor. Förresten yonsson, är inte kineser större än japaner i regel?

 15. JG skrev:

  Vet inte om kineser är större än japaner i snitt men jag har iaf en polare som bor i kina, 175 cm och kanske 75 kg. Ses gigantisk på det universitet han går. Sen hadde jag en tränare som var kines, 180 lång kanske 90 kilo, han är skådespelare också och brukar få rollen som mer eller mindre “hulken” i kinesiska filmer. För att sammanfatta: Ja kineser är PYTTESMÅ gämfört med svenskar, men om man gämför med japan vet jag inte. Det ska dock sägas att kina är ett stort land och det finns provinser där folk är rätt stora.

 16. Anders E skrev:

  shit det här är ju grymt bra för mma!

  skulle tro att kineser är mindre än japaner eftersom japan är ett rikare land = mer och allsidigare kost :wink:

  jag är själv från sydkorea och när jag åkte dit när jag var 14 år så var jag typ 175 cm eller nåt o trodde jag skulle vara längre än alla andra, men när jag kom dit upptäckte jag att jag var kortare än typ alla ungdomar, men de flesta över typ 40 var jag längre än, för att inte tala om alla gamla gummor o gubbar å typ 140 cm :mrgreen:

  så jag tror att det som gjort asiater små är att dom varit ganska fattiga och typ bara ätit ris och grönsaker, nu när länderna blir rikare och dom börjar äta mer kött o sånt som vi i väst så växer dom till sig :cool:

 17. Mats skrev:

  Helvete, påminner mig om att man skulle inte vart så petig i maten när man var liten pilt.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235