UFCs presskonferens

Följande framkommer vid UFCs presskonferens:

Dana White menar att han verkligen ville skriva kontrakt med Fedor Emelianenko och att de gjorde allt i sin makt för att det skulle hända. Dana menar att UFC inte accepterar M-1 Globals krav på en samproduktion av evenemang. Dana säger att “Fedor kan gå match i sambo varje jävla torsdag om han så vill” och han menar att det erbjudande de gav Fedor fortfarande gäller.

UFC har skrivit kontrakt med Vitor “The Phenom” Belfort. Hans första match blir mot Rich Franklin som huvudmatch vid UFC 103. Matchen kommer att gå i 205-divisionen

UFC har skrivit kontrakt med Tito “Huntington Beach Bad Boy” Ortiz och menar att han kommer gå i pension i UFC. Ortiz säger att han är fullt frisk och att han inte varit det sedan matchen mot Ken Shamrock vid UFC 40 (november 2002). Tito tränar för närvarande med Freddie Roach och han vill göra en match i år, förmodligen november eller december. Dana menar att det kan bli aktuellt med en match mot Mark Coleman. Ortiz tillägger att han är glad och att vi aldrig kommer få höra nåt om pengar från honom igen. Ortiz menar att om han dominerar lätt tungvikts-divisionen så kan han tänka sig att tävla som tungviktare. På frågan om han kunde tänka sig en match mot Lesnar svarar han att han skulle ge det ett försök.

Övriga fighters vars kontrakt gått över från Affliction till UFC är Paul Daley, Ben Rothwell, Paul Buentello, Chase Gormley och Dan Lauzon och till WEC vandrade Javier Vazquez, L.C. Davis och Mark Hominick.

UFC har nått en deal med ESPN i Storbrittanien och de kommer att börja sända till hela de brittiska öarna från och med UFC 101.

Näste man för en titelchans mot Anderson Silva blir Dan Henderson. Även vinnaren av matchen Marquardt vs Maia (vid UFC 102) kan vara aktuell.

UFC vill hålla en gala i Vancouver under 2010. UFC har även siktet inställt på Japan.

UFC är inte intresserade av att kontraktera Anderi Arlovski eller Tim Sylvia.

Det är frid och fröjd mellan Affliction och UFC och de har återvänt som sponsorer.

Dana nämner att UFC är nära en deal som kommer att förändra UFC för alltid men inga uppgifter om vad det kan vara.

35 Responses to “UFCs presskonferens”

 1. jb skrev:

  ganska så väntade nyheter ändå, belfort mot franklin känns klart roliage än franklin vs hendo

 2. Petter skrev:

  Sjukt jävla trevliga nyheter! Är ett stort Vitor-fan. Och Ortiz verkar lida av hybris…

 3. JG skrev:

  Dom har vart upptagna där borta på zuffa…

 4. Johan Wicklén skrev:

  Synd att dom inte stoppar in Belfort i mellanvikten. Dana snackade ju tidigare om att det var där han vill ha honom, som utmanare till Anderson Silva. En rematch mellan Vitor och Wanderlei hade ju inte heller varit helt fel.

  Hoppas lätt tungvikt är en engångsgrej.

 5. jb skrev:

  ja man får hoppas det, kanske beror på att man har några contenders uppradade redan i 185?

  blir en bra match iaf och jag tror vitor tar hem det

 6. magri skrev:

  Ingen som hört några rykten om vad det är för deal som kommer förändra UFC för alltid?

 7. Daniel (filmtips m.m) skrev:

  Vitor! <3
  Fan så skönt att ha honom tillbaka i oktagonen. Han var helt klart en stor favorit i UFC på den gamla goda tiden. Några av hans avslut var ju helt phenomenala! :mrgreen:

 8. dp skrev:

  underbara nyheter!

 9. jeNk skrev:

  Skönt med lite “riktiga” nyheter istället för en massa icke nyheter och rykten…

 10. David skrev:

  ja precis. Varit mycket tjaffs nu senaste tiden. :roll:

 11. David skrev:

  ….men vad händer med Bitetti combat den 12 september? Kommer Belfort fortfarande gå matchen där eller??!!!

 12. jb skrev:

  nej det kommer han inte göra så vitt jag förstod det

 13. Dykarn skrev:

  Hoppas att det som kommer ändra ufc för alltid är ett förbud mot armbågar mot ansiktet på marken, så man slipper dessa fighters vars taktik är att ligga på topp och tokhålla medans de endast försöker vinna på att dra upp cuts i ansiktet på motståndaren tex Josh Koscheck. Men det är nog 1 på 10000000 att de skulle införa nått sånt. Folk gillar ju tydligen blod mer än teknik.

 14. henrik skrev:

  Undrar vem dom har tänkt att fedor ska möta nu då när alla är i ufc finns ju ingen kvar!?

 15. David skrev:

  Jo då! Misströsta ej!

  Jose Canseco är säkert peppad…
  det är väl typ sånna fighter han vill ha, verkar det som. Eller rematch mot Hog Mai Choi…. eller varför inte Bob Sapp?

  Fedor skuter sig själv i foten och rikoschetten dödar alla hans fans om han inte tackar ja till UFC. Konstigt att han inte verkar se det själv.

 16. Oskar skrev:

  Riktigt kul nyheter!

  “en deal som kommer att förändra UFC för alltid” TV-sändningar utan PPV?

 17. David skrev:

  coca-cola som sponsor? ;)

 18. Dippoinzaghi skrev:

  Detta var helt underbara nyheter. Gillar Vitor. Grymt att få se honom mot Rich. Sen är det gött att min första favorit Tito är tillbaka. Om hans första match är mot Coleman så blir det inte sämre heller.

 19. Chefen skrev:

  Synd att dom inte kommer överens angående Fedor, men politik, pengar och stolthet går väl före MMA-Världens hunger.

  Jag är trött på gamla uttjatade apor som Tito. Han är en stor ordbajsare, en tröttsam pajas och hoppas att han åker med huvudet före, även fast det är svårt att loosa mot en gubbstrutt som Coleman (En tuff gubbstrutt skall sägas).

  Rich Franklin har jag aldrig vart imponerad av, vilket jag inte kan säga om Vitor. Vitor känns lite old även fast han fortfarande klarar sig riktigt bra på sin boxninggrund och jag glömmer aldrig den gamla goda tiden när han gjorde entrè i UFC mot krogfighters med sina härliga kombinationer, snabbheten, timingen m.m.

  Fan va jag saknar PRIDE.. Judge..Judge..Judge.. Ready..Go..

 20. Joakim skrev:

  Riktigt bra nyheter måste jag säga! UFC har snart samlat alla stora namn :D

 21. JG skrev:

  Tror också på någon sorts tv-deal som förändrar ufc. Men det känns inte tillräckligt permanent. Kanske bygger dom en arena? eller gör stängslet genomskinligt så man ser bättre, specielt dom på plats… eller dommarkameror som i pride? Några rena regeländringar för matcher lär inte hända då de gör nsac säger om regler så vitt jag förstår. I så fall kanske något mot LnP stilen som en del kör med om något får man väll hoppas på. Fast det var juh prat om 5×5 min för “speciella” matcher av nsac för ett lite tag sen? Vad tror ni?

 22. jb skrev:

  här finns presskonferensen som ljudfil om nån vill höra den med egna öron!

  http://din-mma.blogspot.com/2009/07/presskonferensen-som-mp3.html

 23. christian skrev:

  tack för ludfilen jb

 24. christian skrev:

  ljudfilen :smile:

 25. jeNk skrev:

  @Chefen

  Har du aldrig varit imponerad av Rich Franklin? “Aldrig” omfattar många i min åsikt imponerande vinster under tiden då han höll bältet men även innan dess. Kan hålla med om att sedan han kom till matcher med en blåklocka så har det inte varit samme fighter som tidigare men det raderar inte tidigare prestationer.

  Tycker överlag att folk tenderar att glömma prestationer fort och jag anklagar dig för att ha kort minne och att polarisera dina åsikter…det du! ;)

 26. Bearhug skrev:

  Fedors polare fattar inte vad dom håller på med. Nåväl nu säger dom i princip att Fedor är en jävla fi**a som inte vågar slåss i UFC. Nåväl, dumma ryssar är man väl knappast förvånad att se från gång till annan.

 27. Mikael A skrev:

  @jeNk

  +1

 28. Johnny skrev:

  “Ortiz menar att om han dominerar lätt tungvikts-divisionen så kan han tänka sig att tävla som tungviktare”
  - Han skämtar va? Lycka till med att dominera en av de tätaste divisionerna..

  På tal om nya regler - vad sägs om Prides “gula kort” som innebar ett löneavdrag på 10%(?) när motståndarn bara stallade, så slipper vi fler Thales Leites vs Anderson Silva.

 29. eric skrev:

  ja alltså hoppas vitor går ner i mw sen, men vad händer med hendo?

 30. eric skrev:

  ah såg att det blir anderson, nice. och buentello! :D

 31. alex skrev:

  Dykarn: Josh har vunnit 0 matcher i ufc på cut.. Tycker armbågar på marken är spännande och roligt att se på. Vore väldig dumnt att förbjuda det, alla kan inte ha jätteteknisk bjj och se nån som slänger iväg massa fin armbågar och gör det bra tycker jag är roligare att se på än vanlig gnp. Sen är det ju teknik i hur bra armbågar men har också.

 32. 035 skrev:

  Ovan:
  precis. dessutom tycker jag att ett förbud mot armbågar vore ännu ett steg att urvattna sporten, hela syftet är ju att ha så fri kamp som möjligt

 33. Tom skrev:

  Den här grejen som kommer”förändra UFC för alltid” jag tro att de är ihopslagningen av WEC Och UFC så att UFC får sina två lättare viktklasser. De tro jag(och vill) vad tro ni?

 34. acke skrev:

  “Näste man för en titelchans mot Anderson Silva blir Dan Henderson.”

  YES!

 35. jb skrev:

  hahaha

  http://mmamania.com/2009/07/31/who-has-two-thumbs-and-is-gonna-beat-anderson-silva-in-a-rematch/

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235