Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » UFN 16 - Huvudkortet

UFN 16 - Huvudkortet

Josh Koscheck vs Yoshiyuki Yoshida

Jag är en i mängden av alla dem som har väldigt svårt för Koscheck, kan inte ens minnas exakt varför jag inte gillar honom. Det handlar väl om att jag vill vara en i mängden av alla drönare…eller inte. Så när jag fick nys om denna matchning så försökte jag att hitta anledningar till att förutspå att Yoshida kommer segrande ur denna match.

Koscheck kommer sannolikt vilja hålla denna matchen stående och eventuellt gå för nedtagning mot slutet av ronderna för att etablera dominanta ronder i domarnas ögon. Jag föreställer mig dock att vi kommer att få se flera magiska judokast (så att Trigg kan kvävas på sitt uttalande att brottare alltid vinner över judo-utövare i MMA) som jag hoppas kommer att leda till en vacker submission. Det är dock mer troligt att det är domarna som ger segern till “Zenko”…

Mike Swick vs Jonathan Goulet

För mig är detta ganska enkelt. Goulet har mycket talang och är en duktig fighter men trots detta så kommer han aldrig vara något annat än en bottenskrapare i UFC. Han kommer förmodligen att göra en och annan spektakulär match, till och med några bra vinster, under sin fortsatta karriär men jag tror inte att detta blir en av dem. Swick har en bra ram för viktklassen och han har visat att han har vad som krävs för att flyta på i mitten av divisionen. Sen att Swick har karisma som en mossklädd sten är en annan femma…

Matt Wiman vs Jim Miller

I vanliga fall skulle jag vara benägen att snabbt tippa på Miller som vinnare då jag tror att hans tekniska förmågor trumfar Wimans relativt nyfunna kärlek till de stående elementen. Men denna gång vet jag att Miller har haft kortare tid att förbereda sig inför match och jag tror att det kan vara av särskild betydelse om matchen går in i tredje ronden. Ovanstående gör det svårt men…jag tippar Miller och blir förmodligen nöjd oavsett hur det utspelar sig då denna match har potential att bli en av de bättre under galan.

Steve Cantwell vs Razak Al-Hussan

Saker och ting förändras i USA. Snart kommer de ha en president som heter Barack Obama och ikväll så kommer de släppa in en man som heter Razak Al-Hussan på en amerikansk militärbas utan att han är misstänkt för terrorist-aktiviteter och ska låsas in! Skönt att saker kan förändras…

Har sett Cantwell i WEC och aldrig varit särskilt imponerad och därför håller jag tummarna för att Al-Hussan ska komma till match, jaga ifatt Cantwell och subba honom, och vara övertygande i sin prestation. Mitt tips är mycket undermåligt uppbyggt, så håll i plånboken!

Tim Credeur vs Nate Loughran

Jag har aldrig varit en fantast av Credeurs sätt i buren men hans inställning till MMA under tiden i TUF tilltalade mig. Kommer ihåg att han gång på gång talade om utmaningen och kampen, Denna gången har han fått en riktig utmaning i form av den obesegrade Loughran. Så länge Loughran håller matchen stående har jag svårt att se hur Credeur ska vinna. Loughran via TKO.

14 Responses to “UFN 16 - Huvudkortet”

 1. Joakim Borgudd skrev:

  yoshida tar hem matchen!

 2. Biffmedpommes skrev:

  Tycker att det är beundransvärt av koscheck att fightas så tätt. Att ta matchen mot Alves på kort varsel och sedan köra denna match en dryg månad senare är inte helt självklart.

 3. Daniel Bodin skrev:

  Swick gör sig fötjänt av sitt smeknamn då och då

 4. Morgall skrev:

  Jag tycker den här galan är verkligen ett underbart initiativ till att hedra soldaterna, när man ser soldaternas historia och vad dem har gått igenom, så är de ganska hjärtskärande..

  Nästan hälften av soldaterna får inte ens behandling när dem kommer till sitt land, det är skrämmande dåligt.

  Bra card all around.

 5. Samuel skrev:

  ajajaj corey hill!!!

 6. gemini skrev:

  Bra kort. Väldigt brutalt.

 7. Torsten skrev:

  jäkligt bra gala.

  ps. tycker det mest är beklagligt att man måste ha välgörenhet för att få pengar till vården av soldaterna. borde inte det inte vara en självklarhet att regeringen tar hand om sina egna?

 8. MaNNe skrev:

  Bra gala, och bra fights!

 9. Alexander skrev:

  Ja, synd att människor inte får den vård dom behöver. Och synd att det finns människor som är dumma nog att gå med i armen. Synd att det finns folk som vill ha krig. Synd att hela militär apparaturen finns och att det finns folk som tjänar sitt uppehälle på det.

  Tycker att man borde ta alla pengar som vi lägger på vapen och krigsmakten vartenda år och använda dom pengarna till att utbilda, ge vård, mat, kläder och husrum till alla människor som behöver det runtom i världen. Och istället haft en MMA gala bara för skojs skull och inte en som hedrar soldater.

  Hur ska Dana göra nu efter denna imponerande insatsen av KOS? Han tjatar ju alltid om att UFC har de bästa fighters i världen. Ska han då släppa en bra fighter bara för han inte vill bli en tv spels figur? Urholkar inte det i längden UFC kredibilitet som nr 1 bästa organisationen?

 10. Sebastian H skrev:

  tack för spoiler Alexander :evil:

 11. deb skrev:

  jävligt bra inlägg alexander

 12. Alexander skrev:

  Sebastian H - Sorry om du uppfattade det som en spoiler, jag tyckte själv inte det var det. Kan ju tolkas på olika sätt. Men sen måste jag tyvärr säga att om man cruisar runt en MMA sida så kort inpå match så får man lite skylla sig själv.

  Tack deb!

 13. Sebastian H skrev:

  Jo jag uppfattade det som spoiler, ganska lätt att förutse hur matchen skulle gå efter ditt inlägg :wink: Dock så blev jag inte så upprörd ändå då jag inte är något större fan av Koscheck.

  Jag brukar hålla borta mig ifrån allt som har med mma att göra innan jag har sett en gala som redan har gått för att undvika spoilers, dock så hade jag glömt av att den här galan skulle gå av mitt i vardagen.

 14. Alexander skrev:

  Sorry Seb H, inte min mening att spoila. Tycker själv illa om det. Nu blev det så här bara, nästa gång kanske inte. Jag ska i alla fall välja mina ord lite bättre i de artiklar det inte står spoiler i rubrikerna. Då vet man ju vilka artiklar man kan läsa och vilka man ska undvika.

  Nä ingen fan av KOS heller…alls. Men tycker det är så jävla fel av Dana att släppa en bra fighter pga tv spels rättigheter. Snacka om WWE feeling.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235