Ultimate Fight Night 15 - Tipstecken

Nate Diaz vs Josh Neer
Borgudd: Nate Diaz har fantastiska submissions och luriga slag, men hans möjligheter stående känns lite veka. Mot den väldigt erfarne och starke Josh Neer får han problem, fysiken hos Neer tror jag blir för mycket. Men alla kan fastna i en submission, särskilt om man blir för självsäker, det är nog Diaz enda chans.

Persson: Lill-Ghetto har vunnit alla sina fyra UFC matcher, jag har tippat honom som förlorare i tre av dessa. Har dessutom varit ganska säker på min sak. Vid ett tillfälle var jag väldigt säker och då straffade han mig genom att låsa sin motståndare i en triangel och flippa långfingrar min väg…muthaf%¤cka. Detta fick mig att fundera om jag någonsin vågar satsa emot honom igen (om det inte är mot BJ som hade dominerat honom 99 av 100 ggr). Josh Neer har dessutom redan åkt på stryk mot storebrodern och triahtlon esset Nick Diaz (är triahtlon verkligen ghetto?) I vanliga fall brukar jag heja på bröderna Diaz fast att jag allt som oftast tänker -Denna matchen vinner store/lille Diaz aldrig! Men jag vet inte om det är för att jag börjar bli vuxen som gör att jag inte längre riktigt kan relatera till bröderna Diaz högst pubertala beteende. Kanske kan det vara för jag lämnade Fosie-betong för att sedan tröttna på arbetarmöllan och idag stundtals mår dåligt på Dalaplan för att drömma mig bort till ett ensamt hus på någon gräsplätt utanför Malmö… I min nya värld kanske Stockton ligger för långt bort. Men vafan Josh -The Dentist- Neer det känns ännu längre bort.

WAR DIAZ!!!

Jenkinson: Nate försöker ofta att härma sin storebror vilket förmodligen har varit en av de största faktorerna bakom hans framgång inom MMA:n. Detta kan dock vara en nackdel när han ska möta Neer som redan gått en match mot en Diaz (som Neer visserligen förlorade). Mitt tips denna gång blir in med det nya och ut med det gamla…heja Diaz! Men det kommer inte bli lätt och jag kommer vara nervös i varje utväxling.

Clay Guida vs Mac Danzig
Borgudd: Den självsäkre Danzig vann senaste TUF och det är väl nu han ska visa vilken fantastisk fighter han är. Hans debut i UFC lämnade en del frågetecken. Mot Guida måste han vinna övertygande för att behålla sitt rykte. Det blir ingen lätt match, Guida är stark men endimensionell. Danzig får se till att inte fastna mot buren eller på marken. Men Danzig har potential att bjuda på stor show.

Persson: För mig är detta kvällens match. UFC har varit väldigt sparsamma med att göra reklam för deras överlägsne TUF-vinnare men de två matcher han hunnit med emellan sin “birdspotting” har i mina ögon förstärkt hans aktie. Jag har gillat Danzigs trötta torrhet från dag ett och hoppas på honom även i denna match. Det tar dock emot då jag är väldigt svag för Guida (hmm…lite väl homoerotiskt kanske, har läst en del artiklar om relationen mellan bling bling hiphop och homosexualitet och ibland kommer liknande tendenser upp gällande mma-nörderi). Jag tror dock inte vi kommer få se en lika underhållande Guida fight som han brukar skämma bort oss med utan Mac Danzig känns lite för smart samt systematisk. Denna match kommer hamna på mattan och där vinner fågelskådaren.

Jenkinson: Jag tror inte att Danzig kan trötta ut Guida på samma sätt som Huerta gjorde och därför kommer vinsten gå till Guida helt enkelt. Jag gav bort mitt tips lite billigt men jag tror att Danzig kommer vara systematisk och avvaktande men att chansen aldrig kommer att riktigt avlossa den fulla vegetariska vreden. Det blir nog mer av att Guida kommer vagga i sin cro-magnon hållning med håret i ögonen och pressa matchen dit han vill och vinna via decision.

Ed Herman vs Alan Belcher
Borgudd: Båda har 3-3 som record i UFC och i mellanvikten räcker inte det långt. Det återstår att se om det är den aggressive Herman eller den mer avvaktande Belcher som kommer segrande ur matchen. Men jag lutar lite åt Herman tack vare hans starka klinch och aggressiva stil, men han ska akta sig för att ge Belcher utrymme med händerna.

Persson: Om vi fortsätter att titta på sambandet mellan rödhåriga och dryghet så cementeras detta i Hermans fall, vilken jobbig jävel. Tyvärr kommer han vinna mot Alan Belcher då han faktiskt är en rätt bra fighter. Efter att ha vunnit tre raka fighter fick Eddie stryk av en mycket kompetent Demian Maia. Alan Belchers smeknamn är “talangen”, lite som om han spelar p16 fotboll i Kirseberg, vilket jag tror säger rätt mycket om denna herres kapacitet, hit men inte längre -lovande men ingen stjärna. Liksom för Shafer så kommer Alans tv-tids karriär ta slut denna kväll.

Jenkinson: Medskribenterna och jag är på kollisionskurs då jag tror på en vinst för Belcher (men sen hoppas jag ju alltid på en massa skrällar som aldrig blir av). Jag tycker att Herman allt för ofta gör dåliga val i buren som är till fördel för hans motståndare. Om Herman inte utvecklats en hel del sen sist jag observerade honom så blir det Belcher som med nöje kommer att utnyttja en miss.

Houston Alexander vs Eric Schafer
Borgudd: Nebraska är hemma för Alexander, och trots två förluster på raken känns han livsfarlig så fort han går in i buren. Schafer kommer inte att knocka sin motståndare och hans starka submissions kommer han nog inte hinna utnyttja. Alexander tar hem det här.

Persson: Första matchen för oss nedladdare och sista i rampljuset för den som lämnar buren utan att få mikrofontid. Efter Alexanders demolering av pubis-Keith förutspådde jag en kometkarriär som skulle sluta med en titelmatch. Denna tanke förstärktes efter att Robertos italienska ögonsten bet matta efter bara en minut i nästkommande fight. Sen tog det stopp mot Tiago Silva för att vidare totalhaverera och skicka mina tankar all världens väg när James Irvin satte honom i rekordböckerna genom att avsluta honom på åtta sekunder. Tyvärr kan inte dessa två förluster ens skyllas på otur då jag tror att det snarare är just vad vi får när det gäller Houston Alexander…allt eller inget, knock eller knockad.

Eric Shafer…hmm…han är rödlätt precis som jag (eller guldfärgat som mamma sa hemma, i skolan handlade istället om mens och kiss vilket lärde mig att slåss tidigt) vilket är det absolut enda sättet han skulle kunna få mina sympatier. Annars tycker jag att han är rätt tråkig, dessutom relativt dryg, vilket de flesta röda barn är, mig själv inräknad. Någon form av hävdelsebevis, dåtidens mellanstadierödhåriga är lite som den kortaste högstadiearaben idag som garanterat också är en drygjävel…

Med denna djupa och genomträngande analys så hoppas jag på att Alexander knockar skiten ur min röde broder och påbörjar sin väg tillbaka, tror lite (läs förmodligen: mycket lite) på honom fortfarande.

Jenkinson: Vågar jag ens nämna att jag både vill, hoppas och tror att Shafer skräller här? Om Shafer överlever den första ronden tror jag att Alexanders depåer kommer vara slut. Alexander är en stolt man som kommer att vilja ge sin hemmapublik en fantastisk match, något som jag tror talar emot honom.

Alessio Sakara vs Joe Vedepo

Borgudd: Sakara har förlorat mer än han vunnit i UFC, dock har han mest gått i lätt tungvikt. Som mellanviktare har det sätt bättre ut. Hans styrka är hans boxning, så mycket mer är det väl inte. Unge Vedepo känner jag knappt till, men efter vad jag kan läsa är även han en aggresiv fighter med bra slag och stabil haka. Det sista kan man knappast säga om Sakara, det tror jag blir nyckeln i matchen.

Jenkinson: Jag tror att Sakara inser att detta är sista chansen för honom att visa attt det är i UFCs intresse att behålla honom. Detta kommer leda till en vinst för italienaren. Hoppas att vi får se glimtar av det bruna bältet han besitter i BJJ…

Wilson Gouveia vs Ryan Jensen

Borgudd: Gouveia förtjänar en bättre plats på koret, med 4-2 i UFC är han betydligt bättre än Jensen. Han är överlägsen på marken och hänger med bra stående, jag tror därför Jensens comeback i organisationen blir kort. Gouveia höll på att vinna mot Reljic senast och han är betydligt vassare än Jensen stående.

Jenkinson: Gouveia är en mycket bättre fighter än Jensen. Gouveia var nära att ta hem matchen mot CroCop-kopian senast. Gouveia vinner denna gång. En match mot Jeremy Horn tror jag hade varit intressantare och hade skapat annorlunda problem för Gouveia.

Joe Lauzon vs Kyle Bradley

Borgudd: Lauzon kommer in revanschsugen efter förlutsen mot Florian. Mot den store boxaren Bradley blir det inte lätt, men tar Lauzon kommandot och får en nedtagning tror jag han avgör. Även han förtjänar en bättre plats än långt ner på en Fight Night gala.

Jenkinson: Creepy J-Lau är lite av en favorit, vet egentligen inte riktigt varför. Kanske är det den nördiga imagen han körde med under TUF som tilltalar mig. Jag har till och med lyckats med at bli hans “vän” på Facebook. men jag misstänker att han tackar jag till vem som helst…men oavsett så måste han bara vinna. Han bara måste.

Jason Brilz vs Brad Morris

Borgudd: Brilz har vunnit över ett par kända namn, nu gör han debut i UFC. Han är en stark brottare med bra submissions. Brad Morris från Australien blev knockad rejält av Velasquez i sin enda match i buren. Han år bra stående, men mot Brilz kommer han hamna under och tvingas klappa.

Jenkinson: Jag får lite på Borgudd gällande denna…

Drew McFedries vs Mike Massenzio

Borgudd: McFedries händer är riktigt bra. Debutanden Massenzios har brottats hela livet, det lär han behöva göra nu, för att stå upp är inte att rekommendera. Jag tror på McFedries, han såg ruskigt vass ut i sin vinst mot Eastman senast.

Jenkinson: Vet alldeles för lite om Mazzenzio men när jag hörde att han var en brottare så företälde jag mig ett nedtagningsförsök som slutar illa för honom. Mcfedries har riktigt tunga händer som han förhoppningsvis får nytta av.

Dan Miller vs Rob Kimmons

Borgudd: Kimmons har gått betydligt fler matcher, men debutanden Miller är en veteran från IFL. Båda har bra BJJ och brottning. Den som lyckas bäst stående tar hem det här.

Jenkinson: Miller är mästarmaterial i de lite mindre organisationerna och som tack för det blir det en position på den mörka sidan av UFC-månen. Miller via submission är mitt tips.

2 Responses to “Ultimate Fight Night 15 - Tipstecken”

 1. Joakim Borgudd skrev:

  intressanta skillnader i våra tips! det finns en hel del matcher som kan gå hur som helst faktiskt. dessutom faktiskt några intressanta debutanter, jag har en bra känsla med Vedepo.

 2. Morgall skrev:

  Diaz
  Danzig
  Herman
  Vedepio
  Gouveia
  Mcfedries

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235