Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Ut med det gamla…

Ut med det gamla…

Om två veckor flyttar vi till lite grönare område än det gråa Dalaplan och min flickvän tror att hon ska slippa se flertalet av mina kära trofasta ägodelar i den nya lägenheten. Hon drömmer om en garderob utan svettiga, slitna och alldeles underbara sneakers. Hon tror även att mina sönderslitna, håliga favorit jeans ska försvinna i denna flytt. Problemet är att jag har väldigt svårt att göra mig av med föremål som på något sätt frambringar minnen och känslor, därför har jag rätt mycket “historia” sparat i lådor och garderober. Ska jag nu försöka dra en tafflig parallell till dagens MMA-scen så skulle jag till en början vilja jämföra Randy Couture med mina Adidas classics vars gummidelar numera inte är vita utan snarare kaffetands-gula. Sedan kommer jag ihåg vilken underbar känsla det var att glida runt i mina nya kicks andra året på gymnasiet, 1997, Never rock Filas always Adidas i hörlurarna och stolthet i gången i ett par skor som rätade mitt bröst mot solen. Här kommer jag på mig själv och inser att Randy faktiskt aldrig har hittat till mitt hjärta.

Jag är ett för nytt MMA-fan för att bry mig om de klassiska Pedro Rizzo matcherna. Jag hejade på Liddell, Tito, Belfort och tyckte matchen mot Mike Van Arsdale var en skitmatch. Tyckte han imponerade mot Gonzaga och hatade Tim Sylvia så pass mycket att jag har inbillat mig att Randy verkligen var en fighter jag brydde mig om. Tim Sylvia representerar skorna jag aldrig skulle tagit på mig, fighterns motsvarighet till Buffalo-skon medan Randy blev ett par klassiska sneaks som fick duga i sammanhanget. Lite som när jag var tolv och äntligen fick ett par skor med gassula, att det var ett par Adidas Torsion (rosa inslag) istället för Nike Air Max fick jag blunda för…det var i alla fall inte jumps…

Nu sitter jag dagen efter att en låtsasbrottare har visat sig vara en riktig MMA-fighter och bryr mig faktiskt inget särskilt. Hellre en mästare som jag kan hata än en mästare som jag kan..hrmm…på sin höjd se som en sympatisk och sjysst snubbe. Frågan är dessutom hur sympatisk och godhjärtad han egentligen är? Han var tillräckligt pengarkåt för att anse att han var för “stor” för att ta sig an Nog när han var nysignad till den grunda tungviktspoolen. Han är dessutom fyrtiofem år med en femtioårings ansikte medan kroppen är i sina bästa år, att inte Couture har sparkat i sig diverse olagligheter ser jag som ungefär lika troligt som att Lesnar inte fått känna nålen i skinkan ett par gånger under karriären. Båda kan vara fysiologiska under men förmodligen inte. Jag väljer dock att inte lägga allt för mycket fördömande i det då USA är USA och idrottskulturen ser väldigt annorlunda ut.

Min mening är inte att framställa Randy som något mindre än vad han varit och det är ett väldigt bra ansikte utåt. Faktum kvarstår dock att jag inte kommer sakna Randy som fighter och han kommer inte lämna något särskilt tomrum i mitt hjärta. Även om mina gamla Adidas Torsion skor ingår i den retrovåg som sveper över sneaker modet idag så är det alltid Nike Air Force One jag kommer tråna efter…

13 Responses to “Ut med det gamla…”

 1. Alexander skrev:

  Jag är oxå fäst vid vissa klädesplagg med minnen. tappa inte bort du vet vad i flytten!!!

  Jag ska påminna dig om dina ord när Randy möter Jardine i lhw. Då kommer du skrika från bergstopparna att du älskar Randy.

  Härligt läsning som alltid.

 2. Karl-GSP skrev:

  Tycker inte Randy förtjänar din sågning ! Han kontrolerade Brock som ingen annan. Matchen stod och vägde - Coutores svaghet på många vis är att Brocks styrka - storlek och styrka. Randy dominerar många av sina matcher och den här kunde lika gärna vägt över till Randy.

  Brock - Fedor. Där har vi något.

 3. Tiam Kakavand skrev:

  Bra skrivet, Mattias Persson!

  /Fightplay.tv

 4. David skrev:

  Jag skiter egentligen i Randys vara eller icke vara, men jag stör mig fan så mycket på att Brock Lessnar överhuvudtaget fick chansen om bältet efetr ett 1-1 ufc record. Randy borde blivit strippad av sitt när han höll på och fjanta.
  mir och nog borde gjort upp om det hela rakt av.

 5. julle skrev:

  Snälla säg inte att randy hade matchen, man såg att randy inte hade några verktyg till att vinna över brock och hade brock inte knockat honom där hade det hänt senare

 6. skurtbert skrev:

  Jag tycker det var en spännande match fram till knocken. Lesnar visade att han haft en fortsatt hög utvecklingskurva i MMA och jag ser inga problem med att han fick matchen eller att han vann den.

  Randy har gjort en del riktigt bra matcher, men han är för liten. På sätt och vis är det här ett bättre avslut för honom än en match mot tex Fedor som antagligen skulle pulveriserat honom. Han fick lämna över bältet på ett i mina ögon värdigt sätt, till en yngre, betydligt större kille i en viktklass där han alltid varit lite för liten.

  Jag förmodar att han har två matcher kvar på kontraktet och anser att han bör gå dem i LHW. Han skulle kunna göra några spännande matcher där innan han får inse att han faktiskt är för gammal.

 7. Burre skrev:

  Undebart skrivet! Och jag håller med, man kommer alltid tråna efter Nike Air Force One!

 8. BigRob skrev:

  Randy är kung och kommer alltid att vara! Sen är han inte en särskilt bra fighter egentligen, men det har inte med saken att göra. Det gör bara att man gillar honom ännu mer!

  Man gillar väl en fighter för att man gillar personligheten, inte för att han är bra?! Det är som med alla nollor som började gilla Liverpool när man var liten bara för att dom vann guld hela tiden… F’n börja håll på Swindon eller nått och visa lite jä’la hjärta!

  Men man kan ju inte tro annat av människor som vill ha ett par Air Force One. Kan det bli mer MTV?! Klipper att par adidas gazelle 2 vilken dag som helst framför “hip hop wannabe” skon.

 9. Mattias fd genialisk skrev:

  adidas gazelle 2, är en okej sko som allt för många pubertala popsnören tyvärr har pajjat ;)

  Håller helt med om att det är personligheten som styr vilket är just vad texten handlar om…

  Länge leve John Barnes!

 10. Henkepenke skrev:

  Mark Hunt! Där! jag sa de! Där e nog min favorit, jag har ljugit och menat att de skulle vara fedor. Men icke! De var skönt att komma ut ur garderoben! Nåde den som menar att hunt är kass! Jag tänkte att jag informerar om de nu! Tack BigRob:P

 11. Alexander skrev:

  Hur nära tror ni det var att Mark Hunts föräldrar döpte honom till Mike istället :mrgreen:

 12. Johnny skrev:

  Jag fick intrycket att Randy försökte överleve de första 3,4 ronderna och sedan subba Brock när denne var helt slut tack vare sin michelinkropp som kräver mer energi än att vara Cheick Kongos sexslav.

 13. BigRob skrev:

  Helt rätt Henkepenke! :mrgreen:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235