Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Werdum lämnar UFC

Werdum lämnar UFC

MMAWeekly rapporterar att förhandlingarna mellan Fabricio Werdum och UFC har strandat och att Werdum lämnat organisationen. Detta är ett typexempel på hur snabbt saker och ting förändras. Det var inte länge sedan Werdum ansåg vara med i toppstriden i tungvikten och att han skulle få chans att smaka på bältet efter mini-turneringen mellan Nogueira vs Mir och Couiture vs Lesnar.

Werdum gjorde ett ödesdigert taktiskt misstag. Vi kan nog vara överens om att Werdum inte har någon större dragningskraft på MMA-publiken (särskilt inte på den betalande amerikanska publiken) men ändå gick han in i en match mot nykomlingen Dos Santos. Werdum hade allt att förlora. En vinst mot Dos Santos (om det nu inte blev årets knockout) skulle inte ge särskillt mycket i ökat anseende medan en svag insats eller förlust skulle vara förödande. Det blev den.

Det är bara en fighter med stjärnstatus som till exempel Chuck Liddell som kan förlora 3 av 4 matcher och fortfarande få tunga lönespecifikationer och intressanta motståndare. Om en fighter inte kan engelska särskillt bra (gäller bara icke amerikaner ;) ) och inte har en naturlig charm, då är det bäst att göra taktiskt riktiga val för att ge sig de bästa möjligheterna. Det gjorde inte Werdum och nu ska han ut och försöka sälja sig. I artikeln nämns Sengoku, DREAM och Affliction som möjliga nya adresser.

Jag misstänker dock att UFC inte var särskillt sugna på att behålla Werdum egentligen. Det vi har sett tidigare med fighters som har en match kvar på kontraktet (som jag bedömer att UFC vill ha kvar) är att UFC inte låter dem gå en match förrän nytt kontrakt är påskrivet. Ett klassiskt exempel på det är Andrei Arlovski som Dana i efterhand har erkänt är en av de få fighters han ångrar att han inte klarade av att komma överens med om ett nytt kontrakt. Arlovski fick ligga fint i skuggan och bara vänta ganska länge innan han seglade ur UFC efter en blek vinst.

Men vem vet, detta kanske bara är en strategi från Werdums sida att försöka sätta press på UFC i förhandlingar. Om det är så tror jag att han misslyckas, tungviktsdivisionen är inte i samma kris de var när Werdum kom. Tack för kaffet!

9 Responses to “Werdum lämnar UFC”

 1. jb skrev:

  även om ufcs tungviktsdivision är tunn känns det inte som en större förlust

 2. gemini skrev:

  Tycker synd om Werdum. Han hade lätt förtjänat en titelmatch efter vinsten mot Gonzaga med den gick istället Mir som inte gjort ett dugg för att förtjna den. Sen blev han blåst igen när Lesnar av alla plötsligt får en titelmatch mot den officiella mästaren Randy.

  I.o.f. var de en usel prestation i sista matchen. Kom in fet som fan och blev knockad, det är inge vidare…

 3. Morgall skrev:

  Hmm Underskattade Werdum sin motståndare så mycket att han blev fet o började knapra dillchips hemma istället.

  såg alltid ut att vara i bra form matcherna innan.

 4. poker skrev:

  kan nån komma på senast det var två icke-amerikaner som slogs om en titel i UFC? dom vill inte ha utländska champs och dom vill absolut inte ha två utlänningar i en titelmatch verkar det som. vafan har lesnar å mir att göra i HW “turneringen” t.ex… fram med jänkarna och sopa brassarna under mattan.

  när jag ser det här undrar jag om inte fighters som Machida och T. Silva kommer få slita arslet av sig för att komma nån vart. men det e ju klart, dom ska ju mötas snart, då slipper ju UFC i.a.f en av dom på ett tag…

 5. jb skrev:

  senaste jag kommer på på rak arm är cote mot a.silva :P

 6. poker skrev:

  lol, så sant så sant, dags att lägga ner konspirationerna kanske :grin:

 7. David skrev:

  men HUR underhållande är werdum? vem bryr sig?

 8. herr_tomte skrev:

  Åh va skönt! Jag har verkligen aldrig uppskattat werdum, tråkigare fighter får man leta efter :D

 9. Anton skrev:

  Eftersom jag själv är spanjor så håller jag stenhårt på Werdum för att han på något vis är halvspanjor. Han har ju alltid spanska flaggan med sig till ringen/buren. Men inte ens jag kan påstå att han är kul att kolla på. Killen är ett sömnpiller, tyvärr. Önskar honom lycka till vart han än far.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235