Fedor returns – live from Tokyo (Spoilers!)

Det var påkostat. Det var japanskt. Den lilla kvinnan med den stora, skruvade rösten presenterade alla fighters, en efter en, och pyrotekniken och grafiken förde tankarna till de stora Pridegalor jag njutit av under åren. Stämningen var på topp och den japanska publiken visade, som vanligt, stor respekt för de tävlande. Hur gick det då?

Fedor Emelianenko vs Hong Man Choi

Vinnare: Fedor via submission – armbar

Choi är gigantisk – ett odjur. Fedor lyckades inte ta ner honom, men väl på rygg drog han, efter ett andra försök, in ett klockrent armlås på jätten. Allt enligt planerna.

Shinya Aoki vs Bukyung Jung
Vinnare: Aoki via decision

Det var inte många som hade koll på vem Jung var innan matchen mot Aoki. Nu vet flera. Jung gjorde en bra match, speciell i första ronden, men Aoki var ändå steget före. Jung såg bra ut stående och hade några fina submission-försök, men Aoki hade ett fint ground and pound och lyckades ta hem matchen. En imponerande MMA-debut av Jung.

Hayato “Mach” Sakurai vs. Hasegawa Hidehiko
Vinnare: Sakurai via decision

Total dominans från början till slut. Sakurai var bättre på alla plan, men såg ändå rätt så blek ut. En Sakurai i toppform hade avslutat Hasegawa.

Kazuo Misaki vs. Yoshihiro Akiyama

Vinnare: Misaki via KO

Kvällens grudgematch. I sex minuter kände de båda på varandra; jabbar, enstaka kombinationer och en hel del låga sparkar, men ingen lyckades få verklig kontakt. Till slut träffade Akiyama Misaki med en stum vänsterjabb och följde direkt upp med en rak höger som träffade fint på hakan. Misaki gick i backen och Akiyama följde upp med slag i Misakis guard. Misaki lyckades mot all förmodan reda ut stormen och tog sig upp. Efter en stunds halvhjärtad slagväxling träffade Misaki Akiyama med en vänsterkrok mot kroppen och följde direkt upp med en till vänsterkrok mot huvudet. Akiyama föll ner och Misaki träffade honom med en soccer kick rätt över ansiktet.

Mitsuhiro Ishida vs. Gilbert Melendez
Vinnare: Ishida via decision

Den här matchen var lite som att slänga in två kattdjur i en bur; non stop-action och uppvisning av fenomenal fysik. I första ronden var Ishidas nedtagningar lysande, han var blixtsnabb och lyckades frustrera Melendez något enormt. I andra ronden syns det att Melendez förstått att han måste förbättra sig avsevärt för att inte åka på sin första förlust i karriären. Ishida lyckas dock hålla emot och är vid ett tillfälle väldigt nära att avsluta Melendez med ett armlås från guard. Melendez första förlust i karriären är ett faktum. Mycket imponerande av Ishida.

Takimoto Makoto vs. Murilo Bustamante
Vinnare: Takimoto via decision

En bra mycket bättre match än vad jag hade väntat mig. Bustamante kom in i ringen med rutin och slipad teknik, Takimoto med ett stort hjärta. Bustamante hade ett klart övertag under hela första ronden, men lyckas inte skada Takimoto nämnvärt då dennes submissionförsvar var riktigt bra. Andra ronden startade med en längre stående slagväxling. Bustamante utmanade ödet och struttade runt med en obefintlig guard – vilket han fick betala för. Takimoto sänkte Bustamante med en höger- vänsterkombination. Takimoto följde med ner på mattan och fortsatte att slå, men lyckas inte få domaren att stoppa matchen. Nedslagningen gjorde dock intryck på domarna och Takimoto vann via decision.

Kawajiri Tatsuya vs. Luiz Azeredo
Vinnare: Kawajiri via decission

Den större Kawajiri dominerade Azeredo fullständigt. Ground and pound 101.

Roman Zentsov vs. Mike Russow

Vinnare: Russow via north south-choke

Russow öppnar direkt med en kraftfull nedtagning, dominerar Zentsov i alla positioner på marken och avslutar honom efter bara tre minuter via ett north south-choke.

4 Responses to “Fedor returns – live from Tokyo (Spoilers!)”

 1. jeNk skrev:

  Kryddade ditt inlägg med lite video… :grin:

 2. Ono skrev:

  Misakis uppläxning efteråt kändes väldig skum. Men ändå rolig att se… fattar inte att han stod kvar och tog emot den.

 3. skurtbert skrev:

  Fedor, fedor, fedor…

  När får vi se dig möta Randy?

  Det är en match-up som iaf enligt mig slår Chuck vs Wandy med hästlängder!

 4. Johan Wicklén skrev:

  Ja det var bland det konstigaste jag sett i en ring. Kändes som att man skulle behövt vara Japan för att verkligen förstå.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235