Inför UFC 105 - Invägningen

Klockan 17:00 är det invägning för UFC 105 i Manchester där vi har vår egen Alexander Gustafsson på plats. Enligt uppgifter från August Wallén är det inga problem för Gustafsson att klara vikten så ni behöver inte oroa er över det. Invägningen kan ni se efter brytet. Bilder från invägningen hittar ni här.

Resultat
Brandon Vera (204) vs Randy Couture (204)
Dan Hardy (171) vs Mike Swick (170)
Denis Kang (185) vs Michael Bisping (186)
Matt Brown (170) vs James Wilks (169)

Aaron Riley (155) vs Ross Pearson (156)
John Hathaway (170) vs Paul Taylor (170)
Shannon Gugerty (155) vs Terry Etim (155)
Matthew Riddle (171) vs Nick Osipczak (170)
Dennis Siver (155) vs Paul Kelly (156)
Alexander Gustafsson (203) vs Jared Hamman (204)
Andre Winner (155) vs Rolando Delgado (156)

39 Responses to “Inför UFC 105 - Invägningen”

 1. MMAFan skrev:

  synd att det är så jävla kass kort…

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Well, kasst är ju ett relativt ord, huvudmatchen är sådär men sen är det ju en mkt intressant match mellan Swick och Hardy där det lär smälla rejält. Sen min favorit Denis Kang mot en Bisping som vill ha revanch + en svensk så jag är trots allt ganska nöjd. Snart börjar invägningen!

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Alex är lång, såg lite grövre ut än vanligt!

 4. MMAFan skrev:

  Alexander Gustafsson lär vi inte ens få se :wink:. Behöver han ens cutta nån vikt innan weigh-in?

 5. Joakim Borgudd skrev:

  Well, han väger en bit över hundra kilo, slutade käka helt i onsdags enligt August så klart han bantar. Tror du att någon som är 196cm med hans kropp väger 93 naturligt?

 6. Dykarn skrev:

  Kass? Tycker iaf att det är 4 intressanta matcher, och en gala med en svensk med är ju alltid något utöver det vanliga. :smile:

 7. Niclas 1 skrev:

  Sluta käka helt. Jag har mycket svårt att tro att det är en vettig strategi!!!!???

 8. Niclas 1 skrev:

  Men visst är det en medioker gala, om man jämför med hur bra galorna brukar vara nu för tiden?!

  Överodds på Kang!

 9. Joakim Borgudd skrev:

  Hoppas att Bisping får smaka på Kangs högerslägga

 10. Farujah skrev:

  Tror bisping åker på däng igen

 11. Oscar_L skrev:

  Gustavsson såg fräsh ut men 203? :)

 12. Morgall skrev:

  Niclas1

  Nu ska vi inte vara giriga va=p

 13. Dykarn skrev:

  Var Gustavsson först ut på vågen eller? Missade det…

 14. Joakim Borgudd skrev:

  Näst först, men kommer upp en video från invägningen lite senare

 15. Krister skrev:

  Gustafsson såg ut att ha gjort en del framsteg fysiskt sätt och enligt August Wallén så ska dem jobba på att bygga upp mer muskelmassa sen..

 16. Niclas 1 skrev:

  Men varför 203?!?!?! Någon?

 17. Niclas 1 skrev:

  Jag skall försöka att inte vara girig :wink:

  Men jag tycker Kang är underskattad/Bispin är överskattad i matchen.

  Kanske pga av “hemmaplan”, hur stor roll det nu spelar…

 18. Joakim Borgudd skrev:

  Varför 203? Ja det är ett kilo under, det är inte helt lätt att pricka exakt rätt trots allt, vet alla som bantat. Bättre vara på den säkra sidan i debuten.

 19. CocaCola skrev:

  Får lust att börja jobba som dietist till mma-fighters när jag läser om deras tokbantningar! 1 månad med mig innan fighten så slipper dom sluta äta helt :)

 20. Niclas 1 skrev:

  Med tanke på att 206 hade accepterats så är det ju nästan 2 kilo. Är inte 1-2 kilo rätt mycket i detta sammahang?

  Jag tänker som coca-cola; det verkar som att dietist/nutritionsexpertis kanske skulle behövas ibland när man hör hur bantningar sker. Samtidigt utgår jag ifrån att de tar hjälp av experter, men jag kanske gör ett felaktigt antagande. Jag har varit med i flera sammanhang där kompetens brustit, inte tagits in, av olika skäl, fast det med självklarhet hade varit relevant. T.ex. används sällan psykologer (men ibland pseudopsykologer) i idrottssammanhang även om i princip alla vet att psykologiska faktorer är av oerhört stor betydelse (och då tänker jag inte enbart på sk “mental träning”)

 21. Shane skrev:

  Genom att dricka coca cola?

 22. Joakim Borgudd skrev:

  Well ja de får väga in på 206 men UFC vill ju att man ska klara den riktiga gränsen. Och Alex vägde in ett pound under Randy, så inget konstigt i det tycker jag. Han är ung och ingen världsmästare i att banta då han ju gått uppe lite inför matchen dessutom, han kanske hade kunnat dricka lite innan invägning men kände att han inte ville och så blev det 1-2 pound för mkt.

  Absolut finns det säkert saker att göra bättre, men att folk drar ner eller sluta äta dygnet före och minimerar intaget av vätska tror jag är en vanlig grej i många sporter.

 23. Lasha skrev:

  fan va lite folk de verkar va på invägningen, trist :???:
  trots att de har en hel del duktiga fighters från england

 24. Joakim Borgudd skrev:

  För övrigt odds på 2,10 på Alex hos Unibet.

 25. Patrik Lythell skrev:

  Problemet för många fighters tror jag, tänk tex. när Bielkheden bantade sist, är att när sista bantningen ska igenom så är det 4-5 kilo som ska av i bara vatten. De flesta börjar ju banta veckor innan. De bantar ner sig tills det inte finns något kvar att ta av ofta. Och då ska det av ett par kilo till. Detta gäller ju inte alla. Men då finns väl inte mer att göra än att svälta sig sista tiden. Lär väl även vara det mest effektiva då kroppen inte hinner ställa om och tappa muskelmassa eller liknande ju snabbare man gör bantningen? OBS! Jag vet ingenting om sånt här. Tänker bara logiskt. Prove me wrong!

 26. JG skrev:

  Vågar är alltid lite svajiga, han siktade nog på 204 för att vara säker och sedan vart det lite till av eftersvettningar och annat skulle jag gissa på.

 27. Henkepenke skrev:

  Gustavsson via TKO 34 sek in i första ronden!

 28. MMAFan skrev:

  Känns som det saknas ett co main-event på galan :(

 29. Shane skrev:

  Denis Kang vs Michael Bisping eller Mike Swick vs Dan hardy skulle räcka som co main event för mig iaf

 30. Jens skrev:

  Bra uttal på Gustafsson av Joe Rogan faktiskt. Amerikaner brukar ju annars köra sin egna stil hehe.

  Jared Hamman är/ser inte ut som något fysmonster heller, så jag tror både vikten och kroppsligt är helt OK för Alexander.

 31. yonsson skrev:

  2 pounds = 0.90718474 kilograms
  Hade ni kunnat pricka in det bättre eller?
  :mrgreen:

 32. Tom skrev:

  Tycker de flest som kalgar på galan har fel för mig är denna bättre än UFC 104 och 103, älskar engelsman fighter och är ju en i avrje fight förutom två här så ingen medioker galan för mig, Tycker den tar Strikeforce galan med då jag inte är nåt Fedor fan.

 33. Bare skrev:

  Självklart har dom flyttat fram sändningen av galan till 22.45 för att visa en helt ointressant träningslandskamp mellan Argentina och Spanien.

 34. Drago skrev:

  Eller så får de inte visa en så “farlig” sport nå tidigare..

 35. Ludde skrev:

  Så mkt som de flesta lättviktare och welterviktare bantar innan matcher måste vara skadligt för kroppen? Dom ser ju ut som afrikanska ghettobarn för fan. Tänk om alla hade slutat banta och alla hade fightats i sin vanliga viktklass, då hade dem sluppit den skiten:P

 36. Pirreus skrev:

  Dåligt kort tycker jag väl ändå inte. Det blir kul att se Kang om han kan knocka Bisping, samma om Swick kan knocka Dan och sen har vi Alex:D Sen har Matt Brown sett jävligt vass ut så det blir intressant att se! Main event är väl inte bästa någonsin fast det blir ändå kul att se vad som händer. Man vet aldrig med Couture

 37. petter2 skrev:

  alex tog sig på kuken 3 gånger haha

 38. Shane skrev:

  @ Jens, tänkte samma sak, trodde jag skulle skaka på huvet så fort han sa Gustafsson men icke..

  Undrar om Buffer kan göra det lika bra eller om det låter konstigt då.

 39. Brad Nowell skrev:

  Förstår vad alla som säger att det är ett dåligt eller sämre än vanligt kort menar. Men samtidigt brukar det ofta vara de här galorna med inte lika många stora namn, eller hypade mainevents som blir de bästa.

  Oftast har man inte lika höga förväntningar och får mer för pengarna så att säga eftersom de har med mer prelims på ppvn.

  Jag menar, UFC 100. Mest hypade galan på år och dag. Hur rolig var den egentligen? Speciellt om man jämför med Dream 10 som gick kort efter och var många gånger bättre.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235