Efter DREAM och WEC (Spoilers!)

I både DREAM och WEC bjöds i helgen på spännande matcher och spektakulära avslut. Dessutom stod både titlar och avancemang i turneringar på spel. Efter brytet kommer lite tankar kring de båda galorna.

Om vi börjar med DREAM och welterviktsturneringen. Där fick MMAbloggens favorit Shinya Aoki smaka på förlust mot  Hayato Sakurai. Han var helt enkelt för liten för weltervikten och blev enkelt svept och utslagen på marken, en förlust mot Sakurai är ingenting att skämmas för och vi får hoppas att han nu håller sig till lättvikten.

Bland de andra matcherna blev jag självklart imponerad av Andre Galvao, den killen vill man inte ha på ryggen. Även om John Alessio gjorde ett bra jobb med att försvara sig hade han helt enkelt ingen chans så fort de hamnade på marken.

Annars visade litauern Marius Zaromskis prov på en väldigt omväxlande offensiv när han med sparkar, slag och akrobatiska konster tog hem domslutet mot Sichi Ikemoto. Vem vill inte se mer av honom? Sist till semifinal var sen amerikanen Jason High som avslutade sin match med en submission på dryga minuten. Det känns helt klart som att nästa omgång kan bli riktigt spännande och den känns inte riktigt som att någon är helt given att gå till final. Men självklart ska veteranen Sakurai ha stor möjlighet att stå som segrare nu sen Aoki åkt ut.

I supermatcherna sen måste man ju först prata om Jeff Monson. Killen som med mycket tur bara för ett par veckor sen besegrade Roy Nelson. Nu gick han in och dominerade Sergei Kharitonov på marken och kunde vinna på under två minuter via sin vanliga strypning. Det kändes lite väl enkelt, men Monson kompenserar ju onekligen sin kassa standup med riktigt bra grappling. Och kanske måste man motvilligt erkänna att Kharitonov har sett sina bästa dagar.

Annars var det en riktig holmgång mellan Murillo “Ninja” Rua och inhopparen Riki Fukuda. Japanen vann rättvist på domslut och Ninjas comeback blev knappast vad man hoppades på. Jag antar att man hoppades använda honom som en stjärna, nu får nog tänka om lite. Till sist var det självklart roligt att se Vitor “Shaolin” Ribeiro igen, även om det tog ett tag var hans topposition på marken aldrig riktigt hotad. Organisationens lättviktare får verkligen se upp med honom.

I WEC var det inte den mest intressanta galan man hade satt ihop, men titelmatchen i bantamvikt gjorde det väl värt att titta. Där ställdes den suveräne mästaren Miguel Torres på ett svårare test än experterna väntat sig när han gick tiden ut mot Takeya Mizugaki.

Matchen blev ett stående krig där Torres var mest rörlig och kunde straffa hårdast. Även om han i tredje ronden fick ett stort sår ovanför ögat kunde han undvika att bli stoppad för blödningen och ta hem segern. Men nog känns han lite mer mänsklig efter den här matchen. Före matchen hade han en svit på 11 raka vinster där han avslutat i förtid. Nästa i tur verkar bli starke Brian Bowles som tidigar var bokad för matchen men blev skadad. Och det kan bli en riktigt bra match.

11 Responses to “Efter DREAM och WEC (Spoilers!)”

 1. olof skrev:

  Inte Shogun va?

 2. Joakim Borgudd skrev:

  nej, fick förnamnet rätt men blandade ihop smeknamnet ;)

 3. Ejepeje skrev:

  Du skrev ju “Ninja” i meningen innan ;)

 4. Petter H skrev:

  WEC galor är aldrig tråkiga. Som vanligt så kämpar dom små skitarna livet ur sig. :mrgreen:
  Joseph Benavidez vs Jeff Curran var en grym match med ett otroligt tempo i alla ronder.

 5. Vinnysimmo skrev:

  Jeff Monson är grym. Det är tråkigt att se han mot sånt svagt motstånd. Hoppas den tråkiga trenden inte fortsätter.

 6. David skrev:

  jeff monson är ju GRYM på backen! Punkt!

 7. SlackMofo skrev:

  Håller med Petter H. När utmanaren Bowles efter Torres match sade att “detta måste ha varit fight of the night” förstod jag att det fanns en utmanare. Tycker själv att Benavidez-matchen var strået vassare.

 8. Rebel-Ape skrev:

  Håller verkligen inte med att Kharitonov vore slut som fighter. man får inte glömma att killen är enbart 28 år och har en relativt fint record. Han kan mer än vad han visade i matchen mot Monson, men det får han leva med, ser gärna honom igen. Men han måste öva mer på sin ground game, för stående är han rätt duktig!

 9. Rebel-Ape skrev:

  ps: han har förlorat 4 matcher under sin karriär och det är itne som om det är dåliga namn har han förlorat mot, Jeff är nog den sämst rankade, Minotauro, Fedor, Monson och Overeem. Kanske bör noteras att han hämnades och vann mot overeem i en remach 2007 ;)

 10. Joakim Borgudd skrev:

  Well, jag skrev inte att han var slut, men att han sett sina bästa dagar, en helt annan sak. Rent fysiskt såg han inte lika bra ut som tidigare i karriären, till exempel. Jag tror helt enkelt att hans bästa period i karriären ligger bakom honom. Det här var ju hans blott andra match sen september 2007 då han spöade Overeem, men vi får se vad som händer.

 11. Daniel Bodin skrev:

  Rebel-Ape: Det var väl Aleks Emelianenko och inte Fedor som spöat Kharitonov, eller är jag ute och cyklar?

  Brukar inte Kharitonov väga in på typ 10-15kg mindre förresten? Han såg inte direkt fit ut..

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235