Inför WEC 39

Imorgon går WEC 39 där vi bland annat bjuds på titelmatch i fjädervikt samt ett par andra intressanta matcher.

Mike Brown vs Leonard Garcia
Huvudmatchen är alltså en titelmatch i fjädervikt mellan nyblivne mästaren Mike Brown och hårdslående Leonard Garcia. Intressant är också att de båda har erfarenhet från UFC som lättviktare, dock gick det inte särskilt bra för någon av dom. Brown erövrade i sin andra match i WEC titeln från favoriten Uriah Faber med en knock i första ronden. Med sin brottningsbakgrund har han sett grymt stark ut i fjädervikten och han har vunnit sina 8 senaste matcher. Garcia däremot är en hårdslående och aggresiv fighter som fick spö av Roger Huerta och Cole Miller i UFC under 2007. Men i sina två matcher i WEC har han knockat sina motståndare efter dryga minuten och sett riktigt farlig ut. Brown lär vilja styra matchen till marken för att undvika att komma i slagväxlingar med Garcia, tackvare sin fysik borde han lyckas med det. Men man ska komma ihåg att det är hans första stora titelförsvar i karrären, vilket kan sätta sig på nerverna.

Ricardo Lamas vs Bart Palaszewski
På grund av en sen skada fick unge Ricardo Lamas hoppa i med några dagars varsel i denna lättviktsmatch. Han är hittills obesegrad med 5 vinster men får nu en nästan omöjlig uppgift. Bart Palaszewski är en veteran som mestadels gått matcher i IFL där han till en början gjorde väldig bra ifrån sig. Han slutade dock med tre raka förluster i IFL, men verkar nu vara på väg tillbaka igen med två raka vinster och debuten i WEC såg riktigt lovande ut. Han är en veteran med över 40 matcher och han behärskar både det stående och grappligen, även om hans största tillgång klart är hans händer. Det känns som att det måste sluta med att Lamas får sin första förlust.

Jose Aldo vs Chris Mickle
Brassen Jose Aldo har ett record på 13-1 trots att han bara är 22. I sina matcher i WEC har han imponerat stort och ser ut som en framtida titelutmanare. Om han inte blir över kaxig borde han kunna ta hem sin tredje match på fyra månader tack vare sin grymma standup. Dock ska inte Chris Mickle underskattas, han har gått många matcher och vunnit de flesta på submission. Matchen blir hans debut i WEC och vill han lyckas lär han försöka ta matchen till marken direkt.

Marcus Hicks vs Rob McCullough
Den förra lättviktsmästaren Rob McCullough har inte varit sig lik sen han förlorade titeln mot Jamie Varner och ska han vinna mot Marcus Hicks måste han vara på topp. Hicks satte sitt obesegrade record på spel i en match om titeln mot samme Varner och blev knockad. Trots sin bakgrund i brottning är han alltid sugen på att satsa allt och veva, vilket har gått riktigt bra mot sämre killar, men frågan är hur det går mot McCullough.

Huvudkort
Champ Mike Brown vs Leonard Garcia
Ricardo Lamas vs Bart Palaszewski
Jose Aldo vs Chris Mickle
Marcus Hicks vs Rob McCullough

Underkort
Phil Cardella vs Danny Castillo
Marcos Galvao vs Damacio Page
Johny Hendricks vs Alex Serdyukov
Kenji Osawa vs Rafael Rebello
Alex Karalexis vs Greg McIntyre
Mike Budnik vs John Franchi
Justin Haskins vs Mike Pierce

4 Responses to “Inför WEC 39”

 1. Daniel Bodin skrev:

  Brown och Aldo ftw!

 2. Johan skrev:

  Bra blogg keep on trucking

 3. daggen skrev:

  Nån som vet om det går att se eventet på nätet nånstans?

 4. Daniel Bodin skrev:

  http://www.justin.tv/originaldrofstyle

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235