Inför WEC 44

Natten till torsdag är det dags för WEC 44 och den högintressanta titelmatchen mellan Mike Brown och utmanaren Jose Aldo. Kommer brottarmaskinen Brown stå emot en ung och hungrig Aldo som verkar kunna knocka vad som helst? Gå vidare för att läsa mer om den matchen samt resten av kortet.

Mike Brown vs Jose Aldo
Supertalangen Jose Aldo debuterade i WEC i juni 2008 och har sen dess gått fem matcher och vunnit alla via spektakulära knockouts. Totalt har 23-åringen från Nova uniao ett record på 15-1 men nu ställs han inför karriärens överlägset största test mot mästaren Mike Brown. Denne litar till sin fysik, brottning och slagstyrka för att mala ner sina motståndare och har under karriären skaffat sig ett record på 22-4 och har inte förlorat sen 2005. I WEC har han besegrat den förre mästaren Urijah Faber två gånger och där lyckats stoppa Fabers offensiv stående. Frågan är om han kan göra det mot den längre och snabbare Aldo som har grymt tunga händer och varierad offensiv?

Jag tror nog att Brown faktiskt kan det, med sin erfarenhet tror jag att han kommer att använda sin överlägsna fysik och brottning för att stoppa Aldo. Men gör han ett litet misstag kommer inte Aldo vara sen med att knocka mästaren bortom alls sans. Det här är verkligen inte en match jag skulle våga spela på.

Manny Gamburyan vs Leonard Garcia
Här möts två killar med ett förlutet i UFC som lättviktare och deras stilar är helt olika. Leonard Garcia lär vilja knocka sin motståndare direkt mellan TUF-deltagaren Manny Gamburyan lär skjuta för en nedtagning det första han gör. Den som borde lyckas är den korte brottaren Gamburyan som om han håller sig diciplinerad borde kunna ta ner sin motståndare relativt lät och där undvika Garcias försök till submissions. Frågan är dock om han inte behöver vinna underhållande för att klättra i divisionen, men att stå upp med Garcia är inte att rekommendera så frågan är vilken del av hans hjärna som vinner.

Karen Darabedyan vs Rob McCullough
Den förre mästaren Rob McCullough skulle kunna krångla till toppen i lättvikten ännu mer med en seger här mot inhopparen Karen Darabedyan. Men McCullough har inte sett ut att vara i samma form som innan han förlorade titeln mot Jamie Varner. Istället för att knocka folk har han börjat vinna via jämna domslut men kanske är Darabedyan en perfekt motståndare för den gamle mästaren att hitta tillbaka till formen. Denne är en duktig motståndare som gör debut i WEC med sitt 8-1 och en bakgrund i bland annat Judo, men borde inte vara överlägsen någonstans. En seger här kanske ger McCullough en chans på revanch mot Donald Cerrone.

Danny Castillo vs Shane Roller
Danny Castillo möter Shane Roller i en match som lär bli underhållande. Det är två killar som kan brottas och inte är mycket för finlir men det kompenserar de med att bjuda på offensiv hela tiden. Den store Castillo lär satsa på sina tunga slag stående medan Roller kanske har övertaget på marken. I slutändan kan nog Roller dra det längre strået.

Huvudkort
Mike Brown vs Jose Aldo
Manny Gamburyan vs Leonard Garcia
Karen Darabedyan vs Rob McCullough
Danny Castillo vs Shane Roller

Underkort
Will Kerr vs Kamal Shalorus
L.C. Davis vs Diego Nunes
John Franchi vs Cub Swanson
Antonio Banuelos vs Kenji Osawa
James Krause vs Ricardo Lamas
Seth Dikun vs Frank Gomez

8 Responses to “Inför WEC 44”

 1. Farujah skrev:

  Huvudkortet är helt galet, ser så otroligt fram emot det.

 2. Patrik Lythell skrev:

  Håller med Sherdog när dom beskrev Brown som en “mini-Lesnar”. Grym gala. Mike Brown all day!

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Jag tror också på Brown som sagt, men Aldo är livsfarlig, men jag tror inte han är redo riktigt ännu, men han är definitivt en framtida mästare…

 4. Brad Nowell skrev:

  Håller på Aldo, men tror precis som Joakim och Patrik ovan att Brown vinner. Men inte så pass mkt att jag hade tippat på honom haha.

  @Farujah
  En del intressanta namn på undercardet också. Cub Swanson inte helt ovan, även om jag ser mer fram emot att få se LC Davis.

  På tal om undercardet, vem är Ricardo Lamas och är han släkt med Lorenzo? Hahaha… :mrgreen:

 5. ludde skrev:

  Ricardo lamas är han som mötte Castillo på typ wec 42 eller 43. Han som ägde han tills castillo fick till ngt

 6. ludde skrev:

  Någon som vet någon live stream?

 7. eric skrev:

  aldo är så grym men jag tror inte han är redo, mini-lesnar by power! annars håll koll på diego nunes han är lovande.

  http://www.sherdog.com/fighter/Diego-Nunes-25981

 8. simon skrev:

  THE NEW WEC FEATHERWEIGHT CHAMPION OF THE WORLD, JOOOOOOSEE AALDO!!!!!!!!!!!!!!!!! WIHOOOOOOOOOOO!! så jävla skönt att han vann

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235