WEC 44 - Resultat (Spoilers!)

Gå vidare för att se resultatet från nattens WEC 44 där Mike Brown ställde sitt bälte på spel mot unge Jose Aldo.

I titelmatchen började både Jose Aldo och Mike Brown något avvaktande, men det var den längre brassen som träffade med sparkar och slag när han väl släppte loss. Detta gjorde att mästaren hade svårt att hitta distansen och han hade heller ingen lycka med sina nedtagningar. I den andra ronden tappade Brown balansen och Aldo var inte sen att attackera på marken. Där försökte Brown ta sig upp men gav istället bort sin rygg och hamnade snart utsträckt på marken med benen i luften och en hamrande Aldo på ryggen. Han var inte utslagen men hade ingen möjlighet att ta sig därifrån vilket fick domaren att bryta efter 1.20 i den andra ronden.

Vi har alltså en ny mästare i den 23 år gamle Aldo som numera är 16-1 och ärligt talat har jag svårt att se vem som ska kunna besegra honom. Divisionens bästa brottare kunde det inte och den tidigare dominanten Urijah Faber känns inte heller som den som ska besegra Aldo. Däremot kan man nog räkna med att Brown får en ny chans om han vinner nästa match, sen får vi hoppas på att WEC lyckas vaska fram lite nya stjärnskott, man lyckades ju bra med Aldo.

I övrigt slutade matchen mellan Manny Gamburyan och Leonard Garcia ungefär som man kunde vänta sig. Garcia ville svinga stående och träffade en del medan Gamburyan mest ville visa sina nedtagningar. Där bjöd Garcia dock till en början på bra motstånd och hindrade flera försök men senare i matchen fick Manny sina nedtagningar och vann på så viss domslutet. Man har pratat om att segraren kunde få en titelmatch, men förhoppningsvis får han någon mer tuff match före det.

En som också ville komma tillbaka till titestriden var exmästaren Rob McCullough, man hade också dukat upp för en seger för honom då Karen Darabedyan inte bara var debutant i WEC utan också en sen inhoppare. Men han bjöd på mer motstånd än väntat och visade prov på bra boxning och klinch vilket gav honom segern i de tidigare ronderna mot en frustrerad McCullough. Men mot slutet kom denne igen och började jobba med låga sparkar, men det räckte inte och domarna gav Darabedyan segern genom ett delat domslut. Värt att notera är att han tränar med Karo Parisyan och Manny Gamburyan och precis som dess har en bakgrund i Judo.

Kolla in hela resultatet nedan och fler bilder finns här.

Resultat
Jose Aldo besegrade Mike Brown via TKO i rond 2
Manny Gamburyan besegrade Leonard Garcia via domslut
Karen Darabedyan besegrade Rob McCullough via delat domslut
Shane Roller besegrade Danny Castillo via submission i rond 3
Kamal Shalorus besegrade Will Kerr via TKO i rond 1
L.C. Davis besegrade Diego Nunes via domslut
Cub Swanson besegrade John Franchi via submission i rond 3
Antonio Banuelos besegrade Kenji Osawa via domslut
Ricardo Lamas besgrade James Krause via domslut
Frank Gomez besegrade Seth Dikun via domslut

16 Responses to “WEC 44 - Resultat (Spoilers!)”

 1. Torsten skrev:

  Fan, trodde inte Aldo skulle fixa det. men han såg riktigt grym ut. bra gala..

 2. Tom skrev:

  Tro Brown kommer tillbaka ännu bättre efter det hör och plocka aldo,förvånad över att han vann,gillar brown grymt myckt så hoppas han fixar aldo om ett tag

 3. Torsten skrev:

  Hoppas Aldo får möta California Kid och spöa honom först bara. killen med den manligaste hakan ever.

 4. MMAFan skrev:

  Aldo dominerade ju fullständigt, riktigt grym takedown defence / striking… Brown såg fullständigt utklassad ut. Faber vs Aldo kan bli intressant, tror att Aldo tar hem den matchen dock.

 5. Farujah skrev:

  Aldo såg helt fantastisk ut, om Faber vinner sin match så har vi en riktig sluggfest att se fram emot.

 6. Benke skrev:

  Svårt att se några hål hos Aldo… kan bli en långvarig mästare, men så säger man ju alltid.

 7. El Matador ! skrev:

  kan någon länka videor??

 8. Shane skrev:

  http://www.mma-core.com/videos/_Mike_Thomas_Brown_vs_Jose_Aldo_WEC_44?vid=10007855&tid=100 men de e bara titelmatchen mellan aldo och brown, går att hitta ett par andra matcher från galan på samma sida

 9. Joakim Borgudd skrev:

  Jävlar alltså, JOSE ALDO. Jag trodde att Browns styrka skulle ge honom fördelen men Aldo visade en ny sida, taktiskt och med grymt försvar mot nedtagningar. Om inte Brown kan ta ner Aldo, vem ska då göra det? Min känsla är att Aldo kan vara mästare längre om han fortsätter såhär, det känns inte som att Faber har en chans.

 10. Shane skrev:

  Håller helt med Joakim, tror tom att Aldo skulle kunna göra bra ifrån sig i UFC’s lightweight division, och att just nu finns det inte riktigt nån som kan mäta sig med han i featherweight.

 11. Joakim Borgudd skrev:

  Ändrade om lite i inlägget och la till resultat, men fortsätt diskutera!

 12. Ludde skrev:

  Blev helt chockad. Finns ingen som har i närheten av samma timing och stil som aldo asså, helt sjuk verkligen. Han fick brown att de ut som halvtaskigt motstånd! vilken kille

 13. Patrik Lythell skrev:

  Vilket TD defence av Aldo. Grymt imponerande! Känns som att luften gick ur Brown när han inte fick ner honom. Han kände nog “Shit, jag vill itne stå och tradea i 5 ronder med den här killen”.

 14. Jonte B skrev:

  Trodde inte det var omöjligt för Aldo att vinna men verkligen inte att han skulle dominera sådär. Fantastisk fighter!

  Tråkigaste WEC-galan på länge i övrigt?

 15. Miles skrev:

  Faber är en dvärg d e därför han inte kan vinna mot de bästa men jag gillar hans personlighet. Aldo var för rörlig och mångsidig för Mike Brown. Aldo är en maskin!!!

 16. Brad Nowell skrev:

  Woohoooo! Joooseeee Aaaldoooo! Haha, så sjukt imponerande han såg ut. Lika snabb och explosiv som vanligt även om han tog det (med all rätt) lite lugnare i början än vad han brukar. Största skillnaden i den här matchen var väl att vi fick se hans BJ Penn-liknande takedown defence. Ja j-vlar i det mig är allt jag har att säga! :mrgreen:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235